Mediator Jolanda Hellings

Jolanda Hellings

Ik kom bij jullie thuis in o.a. Eindhoven, Den Bosch, Veldhoven, Geldrop en Boxtel.

Met wie ga ik dan in zee?

Ik ben 48 jaar, gescheiden en moeder van een zoon van 19 jaar en een dochter van 13 jaar.

Ik ben sociaal, in staat iemand snel op zijn/haar gemak te stellen, blijf rustig in een hectische of emotionele situatie, heb inlevingsvermogen en werk gestructureerd.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om met creatieve dingen bezig te zijn, te wandelen en erop uit te trekken.

Wat maakt mij anders dan anderen?

Uit eigen ervaring weet ik dat een echtscheiding veel van je vergt. Er kunnen ook positieve kanten aan een (echt)scheiding zitten. Een nieuwe start waarbij je elkaar als ouders gaat zien in plaats van als ex-partners met als uitkomst dat jullie samen de beste ouders zijn. Ik heb na 9 jaar nog steeds een plezierig contact met de vader van mijn kinderen. Iets wat mijn kinderen heel erg kunnen waarderen.

Ik ben een juridisch ondersteuner, MfN-geregistreerd mediator (specialisatie personen- en familierecht) met een afgeronde opleiding als Bijzondere Curator in Jeugdzaken.

Als je succesvol uit elkaar wenst te gaan, start het met een goede communicatie waarbij de kinderen centraal staan.
Veel kinderen denken dat zij de oorzaak zijn van de scheiding van hun ouders. Vooral jonge kinderen hebben hier last van en ook pubers kunnen zich flink zorgen maken. Ik betrek het belang van het kind bij de realisatie van een ouderschapsplan zodat er in de praktijk een uitgebreid werkbaar ouderschapsplan ligt dat door jullie gedragen wordt.

Bij onderwerpen waarover jullie geen overeenstemming hebben, stel ik in jullie belang directe en confronterende vragen. Ik begeleid jullie gestructureerd naar een werkbare oplossing voor iedereen en vertaal dit naar een (echtscheidings)convenant.

Hoe pak ik zo’n mediation aan?

Als je voor het eerst te maken krijgt met een (echt)scheiding, komt er veel op je af. Niet alleen het maken van goede afspraken als het gaat om kinderen, maar ook de verdeling van de gemeenschap en de financiële afhandeling. Ik werk gestructureerd zodat jullie door de bomen het bos blijven zien om vervolgens tot een goede afspraak te komen die goed voelt van binnen. Ik gebruik daarvoor de 5 stappen van Bmiddl.nl.

Kies je voor Jolanda, dan kies je voor:

  • Een betrokken, betrouwbare en empathische mediator.
  • Een geduldige mediator waar dat nodig is.
  • Een positief ingestelde mediator.
  • Een mediator die jullie laat nadenken en confronterende vragen durft te stellen.
  • Een mediator die doorpakt waar dat nodig is.
“Door Jolanda's rust en sociale insteek zijn we met goede afspraken uit elkaar gegaan en hebben we duidelijkheid voor onze kinderen kunnen scheppen.”
“We kwamen er zelf niet uit, hoe alles te doen met de woning en ons gedeeld vermogen. Met Jolanda kwamen we eruit!”
“Heel blij dat we voor Jolanda gegaan zijn voor onze scheiding.”