Mediator Jolanda Hoogvliet

Jolanda Hoogvliet

Ik kom bij jullie thuis in o.a. Den Haag, Leiden, Amstelveen, Katwijk, Leidschendam-Voorburg, Noordwijk, Westland en Delft.

Met wie ga ik dan in zee?

Ik ben 50 jaar en een aantal jaren geleden zelf gescheiden. Inmiddels heb ik een fijne relatie en een prachtige baan als scheidingsmediator.

Ik ben sociaal, biedt partijen een luisterend oor en ik blijf rustig in hectische of emotionele situaties. Door mijn achtergrond als HR manager en mijn vrijwilligerswerk als buurtbemiddelaar heb ik de afgelopen jaren vele gesprekken met mensen gevoerd. Ondanks dat dit regelmatig heftige en/of emotionele gesprekken waren, kijk ik hier met een goed gevoel op terug. Het is fijn om iets voor mensen te kunnen betekenen. Daarnaast breng ik een stuk financiële en juridische kennis mee en ga ik gestructureerd te werk.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om met vrienden samen te genieten van de mooie dingen in het leven. Verder haal ik veel plezier uit reizen, wandelen en fietsen.

Wat maakt mij anders dan anderen?

Uit ervaring weet ik welke rollercoaster je doorgaat tijdens dit proces. Vooral heel veel emoties, maar ook praktische zorgen. Ga ik het straks financieel wel redden en waar ga ik wonen? Ik ben betrokken bij jullie, zonder daarin partijdig te zijn. Ik luister goed naar wat jullie belangrijk vinden en ontzorg jullie gedurende het gehele proces. Door alle onderwerpen die komen kijken bij een scheiding bespreekbaar te maken en dit in jullie eigen tempo te doen, komen we uiteindelijk uit op een ouderschapsplan en/of convenant waar jullie je beiden senang bij voelen. Als MfN mediator ben ik neutraal en denk ik met jullie mee in de oplossingen die jullie aandragen. Onthoud dat binnen de juridische lijnen jullie samen alle mogelijke afspraken kunnen maken.

Hoe pak ik zo’n mediation aan?

Tijdens de gesprekken met mij als mediator wordt er niet alleen gekeken naar alles wat er geregeld dient te worden, maar wordt er ook gesproken over de pijnpunten bij beiden. Inzicht krijgen in de gevoelens bij de ander is een moeilijk proces, maar zorgt wel voor meer wederzijds begrip. Dit betekent dat jullie afspraken kunnen maken met elkaar richting toekomst én er een wederzijds vertrouwen blijft.

Als er kinderen betrokken zijn bij een scheiding is dat vaak extra moeilijk. Jullie als ouders willen het beste voor de kinderen, maar kunnen het in een scheidingsproces soms moeilijk over dingen eens worden. Scheiden heeft een enorm impact op kinderen, zorg ervoor dat jullie de kinderen niet belasten met jullie (scheidings-)zorgen en laat hen vooral kind blijven.

Als mediator bied ik een kindgesprek aan bij een echtscheiding, als jullie daarvan gebruik willen maken, praat ik graag met hen. Zo kunnen kinderen praten over hun gevoelens, zonder in een loyaliteitsconflict te komen.

Tijdens de gesprekken is mijn rol onder andere ervoor te zorgen dat de communicatie open en eerlijk verloopt, ook als jullie er samen even niet uitkomen. Nu jullie hebben besloten om samen te scheiden, is er ook ruimte om hier sterker uit te komen. Ik gebruik daarvoor de 5 stappen van Bmiddl.nl.

Kies je voor Jolanda, dan kies je voor…

  • Een ervaren en geregistreerd mediator.
  • Een oplossingsgerichte mediator.
  • Een mediator die kijkt naar oplossingen.
  • Een mediator die goed luistert.
  • Een mediator die zorgt voor structuur.
"Samen met Jolanda kwamen we tot een goede verstandhouding. Niet alleen voor ons, maar ook voor onze kinderen."