Mediator Mariska Blijsie

Mariska Blijsie

Ik kom bij jullie thuis in o.a. Tilburg, Breda, Zevenbergen, de gemeente Moerdijk, Waalwijk, Oosterhout, Werkendam, de gemeente Altena en Etten-Leur.

Met wie ga ik dan in zee?

Ik ben getrouwd en heb twee studerende dochters. Ik heb een ruime ervaring als MfN-mediator, coach en hulpverlener en voorheen praktiserend als advocaat. Ik houd veel van mijn werk. Overzicht en rust brengen waar mensen niet weten waar ze moeten beginnen geeft voldoening.

In mijn vrije tijd ben ik graag bij mijn familie en vrienden. Verder houd ik van zingen, theater, zwemmen, hardlopen, lezen en af en toe een mooie serie of film als ontspanning.

Als jurist en gewezen advocaat ben ik goed thuis in de juridische en financiële kant van scheidingen. Vanuit mijn coachervaring help ik jullie te communiceren vanuit openheid en gelijkwaardigheid zodat jullie samen evenwichtige keuzes kunnen maken.

In mediation zijn jullie heer en meester in jullie eigen scheiding. Ik stimuleer geweldloze communicatie, reflectie op jullie eigen gedrag en respect voor elkaar.

Kinderen

Als de kinderen nog niet op de hoogte zijn van de scheiding, bereid ik jullie samen voor op het hoe en wanneer van dit intense en belangrijke gesprek. Vaak spelen er vragen als: “is het verstandig om te wachten met dit gesprek tot er meer duidelijkheid is over de (verdeling of verkoop van) de woning of is het beter om het de kinderen alvast te vertellen, ook al is er voorlopig nog geen zicht op verhuizing?” Dit zijn belangrijke vragen waar jullie onder mijn begeleiding een weg in zullen vinden.

Kinderen zijn flexibel en veerkrachtig maar waar ze niet mee kunnen omgaan is ruziënde ouders. Dit brengt hen in een loyaliteitsconflict en dat gaat ten koste van hun ontwikkeling. Kinderen hebben snel de neiging voor hun ouders te gaan zorgen en begrijpen de situaties en hun eigen positie vaak niet goed.

Het helpt om de ervaringen en tips van kinderen van gescheiden ouders te lezen in het boek Aan alle gescheiden ouders van Marsha Pinedo. Het boek biedt handvatten om op een natuurlijke manier bij hen aan te sluiten en hen te kunnen aanspreken in hun eigen taal en vanuit hun eigen belevingswereld.

Boosheid en terugtrekken zijn normale reacties van je kind. Geef ze daarvoor de ruimte die nodig is. Laat weten dat je prima voor jezelf kunt zorgen, maar net als je kind ook best wel eens verdrietig bent. Geef aan je kind aan dat het alles mag voelen en vertel en dat zijn of haar reactie normaal is. Op deze manier kun je heel veel goed doen in jullie scheiding.

Wat maakt mij anders dan anderen?

“Mariska is zeer betrokken en deskundig en weet alles in goede banen te leiden met oor voor beide partijen. Ik heb haar inmiddels aanbevolen bij een lotgenoot.” (review van een cliënte)

Mijn achtergrond en ervaring maakt mij tot een allround mediator waarbij je je op je gemak voelt. Ik vertraag waar dat nodig is, maar ik ben ook helder en duidelijk en ik bewaak de voortgang in jullie scheidingsproces.

Ik heb aandacht voor jullie kinderen en hun belevingswereld en bespreek het ouderschapsplan nadat we het samen hebben doorgesproken met het hele gezin.

Ik zorg voor een volledige en evenwichtige afwikkeling van jullie scheiding zodat jullie je partnerrelatie respectvol kunnen afhechten zodat jullie – als jullie kinderen hebben – goede ouders kunnen blijven.

Ik zorg voor rust en overzicht en begeleid jullie naar toekomstbestendige afspraken zodat ieder een nieuwe start kan maken. Ook na de scheiding kunnen jullie op mij terugvallen en bied ik jullie nazorg waar nodig. Bij vragen kunnen jullie altijd bij mij terecht.

Hoe pak ik zo’n mediation aan?

Bij Bmiddl.nl Mediationgroep werken we met een stappenplan. Dit zorgt voor de structuur die nodig is. Ik zet samen met jullie meteen de nodige stappen naar duidelijkheid over belangrijke onderwerpen: Hoe regel je straks samen de zorg voor de kinderen? Hoeveel hypotheek kun je krijgen, waar kun je gaan wonen en kun jij of de ander de woning overnemen? Wat houd je straks netto over in de maand? Heb je recht op belastingtoeslagen en/of kortingen?

Alles komt stapsgewijs aan de orde:

 1. Ik inventariseer jullie financiële en praktische situatie en maak hiervan een rapportage.
 2. Ik zorg voor de nodige aansturing en informatie voor een oriënterend gesprek met een hypotheekadviseur.
 3. Natuurlijk ben ik aanwezig bij dit (online)gesprek. ik stuur indien nodig de taxatie van jullie woning aan.
 4. Ik maak een alimentatieberekening als richtlijn voor de hoogte van de alimentatie.
 5. We stellen samen het ouderschapsplan op waarin alle afspraken over de kinderen worden opgenomen.
 6. Ik neem alle afspraken tussen jullie op in een convenant of bij samenlevers een vaststellingsovereenkomst.
 7. Ik bespreek en regel samen met jullie de verdeling van pensioen.
 8. Ik zorg voor de juridische afhandeling door onze vaste advocaat tot en met de inschrijving van de scheiding.

Kies je voor Mariska, dan kies je voor…

 • Een onpartijdige en deskundige mediator met oog voor kinderen en jullie persoonlijke proces.
 • Een duidelijk stappenplan dat rust geeft en houvast.
 • Een volledige afwikkeling van jullie scheiding op alle fronten.
"Mariska is zeer betrokken en deskundig en weet alles in goede banen te leiden met oor voor beide partijen. Ik heb haar inmiddels aanbevolen bij een lotgenoot."