Mediator Amersfoort

Mediation in Amersfoort: hulp bij echtscheidingen

Ik ben mediator bij Bmiddl.nl en kom bij jullie langs in Amersfoort en omgeving, dus ook in Hoevelaken, Leusden, Scherpenzeel, Woudenberg, Achterveld, Maarn en Maarsbergen.

In het scheidingsproces gaat het zowel om de zakelijke kant, als ook om de emoties. Vandaar dat het dus ook belangrijk is, dat jullie mediator oog heeft voor beide kanten. Er speelt wellicht boosheid en verdriet en angst voor het onzekere en aan de andere kant is het ook tijd om te kijken wat er allemaal geregeld moet worden, omtrent de woning, het pensioen en de financiën.

Mijn naam is Marja Aslander en ik begeleid jullie op al deze vlakken. Ik kom graag bij jullie thuis langs in Amersfoort voor een eerste vrijblijvende kennismaking. Neem telefonisch contact met mij op om een afspraak te maken.

Bel: 06 23 72 40 55Contactformulier invullen

Bij ons geen wachtlijst: binnen een week met elkaar aan tafel.

Een echtscheiding met kinderen

Misschien hebben jullie kinderen. Die zijn nu afhankelijk van de manier waarop jullie alles rondom hen gaan regelen. Zij staan op nummer 1, maar je kunt pas goed voor ze zorgen als al het andere ook goed geregeld is. We gaan in het ouderschapsplan werken aan een zorgverdeling die zowel voor jullie als voor de kinderen het beste past. En dan kan het goed zijn dat je over een tijdje weer samen moet gaan zitten om dit waar nodig aan te passen.

Binnen een week om de tafel in Amersfoort

Na ons eerste contact zitten we meestal binnen een week met elkaar aan tafel, soms al na enkele dagen. Ons motto is immers zekerheid in onzekere tijden, dus er is ons alles aan gelegen om niet te lang te wachten om ook die duidelijkheid te geven. Vandaar dat ik niet alleen overdag werk, maar dat jullie ook een afspraak kunnen maken in de avond of in het weekend. We zijn dus 24/7 bereikbaar. Om het jullie nog eenvoudiger te maken, kom ik bij jullie thuis. Dat is soms handiger qua planning (met kinderen). Een overleg op een andere locatie is eventueel ook mogelijk.

Het scheidingsproces

Jullie zullen vast veel vragen hebben. Waar komen we te wonen? Hoe sta ik er straks financieel voor? Heb ik straks ook recht op toeslagen? Wat moet er precies geregeld worden met de kinderen?

Alle onderdelen die besproken moeten worden, brengen we heel duidelijk in kaart. Daarvoor gebruiken we een rapportage die eigenlijk aan het einde, als alle stukken getekend zijn, het verhaal vertelt van jullie scheiding. Die rapportage is belangrijk, omdat jullie op die manier altijd weten waarom jullie de beslissingen op die manier genomen hebben. De rapportage zorgt ook voor structuur. Als alles duidelijk is, wordt het convenant door mij gemaakt, die we ook gezamenlijk bespreken. Daarna volgt de indiening van de stukken bij de rechtbank, door onze eigen advocaat.

Het proces samengevat

Alles bij elkaar betekent dit:

 • Jullie krijgen een maatwerk-ouderschapsplan: met jullie wensen en die van de kinderen.
 • Ik maak voor jullie (alimentatie-)berekeningen, waarmee je inzicht krijgt in je toekomstige financiële situatie.
 • We doen alles in een tempo dat prettig is voor jullie: daar pas ik me op aan.
 • Ik geef jullie alle opties die er zijn voor wat betreft het wonen, met voor- en nadelen.
 • Alle stukken dient onze eigen advocaat aan het eind in bij de Rechtbank.

Scheiden en de kinderen

Zoals gezegd gaan we voor kinderen tot 18 jaar tijdens de mediation een ouderschapsplan maken. Een ouderschapsplan voor een kind van 2 ziet er natuurlijk heel anders uit dan een ouderschapsplan voor een puber. Dat heeft niet alleen betrekking op de verdeling van de zorg, maar ook op afspraken die je wilt maken over de vakanties en feestdagen, de financiën en waarschijnlijk ook hoe concreet die afspraken moeten zijn. Naarmate een puber ouder wordt, gaat hij ook een eigen agenda krijgen waar jullie als ouders rekening mee moeten houden.

We besteden bij Bmiddl.nl veel aandacht aan dit ouderschapsplan. Tegelijkertijd is het een plan dat je maakt voor nu, maar in de toekomst waarschijnlijk nog vaak moet worden aangepast. Vandaar dat we nu ook al vastleggen op welke momenten in de toekomst jullie bij elkaar komen om dit weer opnieuw te bespreken.

Jullie zullen ook vele zaken met elkaar blijven bespreken als het om de kinderen gaat. Het is goed om vast te leggen welke dingen er besproken moeten worden (de regels in huis, afspraken rondom school, hobby’s en als het gaat om beslissingen op medisch gebied). Ook die leggen we vast. Dit zorgt ervoor dat jullie straks als team voor jullie kinderen kunnen blijven functioneren. En daar hebben jullie kinderen veel baat bij!

Als jullie kinderen daar behoefte aan hebben, kunnen we een kindgesprek plannen. Dat is een gesprek met de kinderen waar jullie als ouders niet bij zijn. Hierdoor zorgen we ervoor dat er ook naar hen geluisterd wordt. Alleen als zij er toestemming voor geven, kan ik de zaken die er besproken zijn in hoofdlijnen aan jullie doorgeven. In het kindgesprek stel ik ze verschillende vragen om te kijken waar zij zich zorgen over maken, wat ze nodig hebben, ik leg ze uit wat mediation is en waarom hun ouders zoveel tijd en aandacht besteden aan het ouderschapsplan. En misschien hebben de kinderen ook nog wel wat tips voor jullie als ouders.

Waarom Bmiddl.nl

Waarom zou je nog meer kiezen voor Bmiddl.nl? Kiezen voor Bmiddl.nl in Amersfoort betekent kiezen voor een partij die de kwaliteit van werken hoog in het vaandel heeft staan. De mediators voldoen aan de strengste eisen en volgen de meest actuele opleidingen om op de hoogte te blijven. We hanteren het 4 ogen principe, dit betekent dat al het werk ook nog door een andere mediator wordt nagekeken.

Daarbij komt dat we bij Bmiddl.nl werken volgens de methode van de 5 stappen. Dat betekent bijvoorbeeld:

 • Jullie krijgen een introductiegesprek, vrijblijvend en kosteloos, waarin duidelijk wordt wat ik voor jullie kan doen.
 • We werken met een all-in prijs: geen verrassingen achteraf. Jullie krijgen daarvoor het aantal gesprekken dat nodig is.
 • Ik kijk of ik voor jullie juridische bijstand (toevoeging) aan kan vragen.
 • Ik maak de alimentatieberekeningen en bespreek die ook van A tot Z.
 • Onze eigen advocaat zorgt voor de indiening van de stukken.
 • Eén aanspreekpunt die jullie door het hele proces heen begeleidt.

Wie is jullie mediator in Amersfoort?

Ik ben een mediator die al jaren in het vak zit en dit met veel passie fulltime doet. Ik straal rust en het vertrouwen uit dat jullie scheiding bij mij in goede handen is. Ik ben voortvarend in mijn werk en durf stil te staan bij de onderwerpen die er voor jullie toe doen (en misschien spanning opleveren). Ik zoek altijd de verbinding op en omdat iedere mediation uniek is, probeer ik ook net die stappen extra voor jullie te zetten, zodat jullie ook over een jaar nog kunnen zeggen “dat hebben we toen goed gedaan”.

Ik kom bij jullie thuis in Amersfoort

Ben je dus op zoek naar een mediator in Amersfoort, die samen met jullie kijkt naar de oplossingen die voor jullie het beste werken zowel nu als in de toekomst? Maak kennis met onze mediator in Amersfoort door direct telefonisch contact met mij op te nemen. Natuurlijk is het mogelijk om een vraag achter te laten via het contactformulier. Ik beantwoord je vragen binnen 1 dag!

Bel: 06 23 72 40 55Contactformulier invullen

Bij ons geen wachtlijst: binnen een week met elkaar aan tafel.

Scheiden in 5 stappen

Er komt een heleboel op jullie af tijdens de scheiding. Er moeten een hoop knopen doorgehakt worden. Onze mediator in Amersfoort geeft jullie bij iedere keuze gepast advies: wat zijn nou eigenlijk de gevolgen van deze beslissingen op zowel de korte als de lange termijn? Om het totaalproces te verduidelijken, maken we gebruik van 5 stappen:

 1. Je start met een kosteloos kennismakingsgesprek met de mediator.
 2. We bespreken de zakelijke kant van een scheiding.
 3. Hoe zit het met de kinderen? De mediator stelt een ouderschapsplan op.
 4. Onze vaste advocaat regelt de afwikkeling bij de rechtbank.
 5. Met de juiste nazorg checken we of alle afspraken worden nageleefd.

 

Uitgebreid stappenplan lezen

Wat gebeurt er met de woning?

Of je nou een huur- of koopwoning bezit in de regio Amersfoort: er moeten duidelijke afspraken gemaakt worden over de bewoning in de toekomst. Onze mediator begeleidt jullie stap voor stap naar een passende uitkomst voor beide partijen.

De verkoop van een woning hoeft niet altijd de uitkomst te zijn:

 • Een van jullie blijft in de woning.
 • De woning blijft onverdeeld, zodat jullie kinderen op kunnen groeien in de woning.

Bel: 06 23 72 40 55Contactformulier invullen

Bij ons geen wachtlijst: binnen een week met elkaar aan tafel.

Mediator Amersfoort

 

 

“Samen naar een geschikte oplossing komen.”

De financiële opsplitsing

In hoeverre kunnen jullie de kinderen financieel ondersteunen en hoe stemmen we dit gebalanceerd af? De mediator kijkt naar beide posities om samen met jullie tot een geschikte oplossing te komen. In jullie nieuwe situatie kan het zijn dat je in Amersfoort in aanmerking komt voor toeslagen. We kijken op financieel vlak samengevat naar:

 

 • Jullie inkomen
 • Alimentatie
 • Bezittingen
 • Toeslagen

De kinderen tijdens en na de scheiding

Wanneer jullie (de zorg over) kinderen hebben, is het extra van belang dat het scheidingsproces voor hen zo flexibel mogelijk verloopt. Kinderen vinden het maar moeilijk accepteren dat het gezin niet meer één is. De mediator draagt daarom extra zorg aan het verwerkingsproces van de kinderen. Onderwerpen die aan bod komen:

 • Het kindgesprek (optioneel)
 • Communicatie naar de kinderen
 • De samenwerking tussen de ouders
Mediator Amersfoort

Onze dienstverlening

Bij Bmiddl.nl hebben jullie keuze uit een pakket aan diensten volledig toegespitst op jullie situatie. Op die manier betalen jullie nooit teveel voor dingen die niet relevant voor jullie zijn. Graag bespreken we met jullie welk pakket het beste bij jullie past.

Basis

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: een huurwoning; meerderjarige kinderen; geen kinderen; alleen een ouderschapsplan maken of laten herzien; beëindiging van de samenleving; enkele gesprekken na de scheiding, om de communicatie te verbeteren.

Inclusief:

 • Gemiddeld 2 tot 3 gesprekken
 • Alleen partneralimentatie berekenen
 • Alleen kinderalimentatie berekenen
 • Vaststellingsovereenkomst / convenant
 • Aanpassingen op het ouderschapsplan
 • Juridische afhandeling
 • Aanvraag subsidie voor rechtsbijstand
 • De mogelijkheid voor een uurtarief
Vraag een kennismakingsgesprek aan

Standaard

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: een koopwoning; zorgverdeling voor de kinderen; huwelijkse voorwaarden; ZZP’ers.

Inclusief:

 • Gemiddeld 4 tot 5 gesprekken
 • Berekeningen kinder- en partneralimentatie
 • Bruto-netto berekeningen, inclusief mogelijke toeslagen
 • Ouderschapsplan
 • Gesprek met kinderen mogelijk
 • Convenant of vaststellingsovereenkomst
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken onafhankelijke hypotheekadviseur
 • Invullen pensioenformulieren
 • Juridische afhandeling
Vraag een kennismakingsgesprek aan

Plus

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: complexe huwelijkse voorwaarden; een B.V. of holding structuur; meerdere woningen; vermogen; samengesteld gezin.

Inclusief:

 • Het aantal gesprekken wordt met jullie onderling afgestemd
 • Berekeningen kinder- en partneralimentatie
 • Bruto-netto berekeningen, inclusief mogelijke toeslagen
 • Vermogensopstelling
 • Ouderschapsplan
 • Gesprek met kinderen mogelijk
 • Convenant of vaststellingsovereenkomst
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken onafhankelijke hypotheekadviseur
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken met de accountant of financieel adviseur
 • Invullen pensioenformulieren
 • Juridische afhandeling
Vraag een kennismakingsgesprek aan

5 veelgestelde vragen over mediation in Amersfoort

 • 1. Wat is mediation in Amersfoort?

 • 2. Hoe gaat een mediator te werk?

 • 3. Wat kost een mediator in Amersfoort?

 • 4. Wat als de mediation niet werkt?

 • 5. Wanneer is mediation in Amersfoort zinvol?

Een vrijblijvend kennismakingsgesprek in Amersfoort door Bmiddl.nl

Op zoek naar persoonlijke mediation in Amersfoort? Ik kom bij jullie langs in Amersfoort voor een kennismakingsgesprek, zodat ik al jullie vragen kan beantwoorden.

Bel: 06 23 72 40 55Contactformulier invullen

Bij ons geen wachtlijst: binnen een week met elkaar aan tafel.

X

Snel inzicht krijgen in wat mogelijk is voor jullie. Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Contactformulier invullen

Bel: 06 23 72 40 55 Vul contactformulier in

Stel een vraag

Heb je een vraag of willen jullie vrijblijvend met een van onze mediators kennismaken?
Laat dan je bericht hieronder achter.


  • We hebben geen wachtlijst: binnen 1 week met elkaar aan tafel.
  • Binnen 24 uur nemen we contact
   met je op.
  • Beoordeeld met een 9,4 via
   klantervaringen.nl.
  • Vertel ons jullie situatie en we bekijken samen
   wat we voor jullie kunnen betekenen.