Mediator Tilburg

Mediation in Tilburg: hulp bij echtscheidingen

Als mediator komen wij bij jullie langs in Tilburg en omgeving, dus ook in Goirle, Riel, Gilze, Rijen, Loon op Zand, Udenhout, Berkel-Enschot, Oisterwijk, Moergestel en Hilvarenbeek.

In de dagelijkse praktijk zien we dat het proces van scheiden vaak een mengeling is van het zakelijk proberen afhandelen van alles wat er geregeld moet worden en aan de andere kant een emotionele rollercoaster omdat in deze tijd je hele relatie van zo vele jaren als een flits voorbij komt, wat gevoelens oproept van boosheid en verdriet omdat het allemaal anders is gelopen dan jullie gehoopt hadden, misschien ook wel angst en schaamte omdat het niet gelukt is om bij elkaar te blijven en omdat jullie niet weten hoe de toekomst er uit komt te zien. Dat maakt het nemen van beslissingen op het gebied van wonen, de financiën, de pensioenen, de kinderen en alle andere zaken die betrekking hebben op jullie bezittingen en schulden, er niet makkelijker op.

Om die reden stellen wij ons flexibel op en kunnen jullie vaak al binnen een week met ons als mediator aan tafel. Als het klikt en als jullie vertrouwen hebben in ons en onze werkwijze, kunnen we snel daarna beginnen om die nodige duidelijkheid en structuur te gaan scheppen, zodat jullie in plaats van terugkijken, weer snel vooruit kunnen kijken. Zekerheid in onzekere tijden is dan ook ons motto. Vandaar dat we dus ook 24/7 bereikbaar zijn en dat we ook afspraken in de avond maken. Sommige vragen kunnen nu eenmaal niet tot de volgende dag wachten. Om de drempel te verlagen, komen we graag naar jullie thuis, maar als dat niet gewenst is, is een neutrale locatie ook mogelijk.

Bel Noëlle: 06 10 71 61 57Plan een kennismakingsgesprek

Bij ons geen wachtlijst: binnen een week met elkaar aan tafel.

Het scheidingsproces

Daar waar eerst alles zeker en duidelijk was, ontstaan er nu vast vele vragen waarop jullie een antwoord willen hebben: Wat gaat er met de huidige woning gebeuren? Hoe komt de ander aan een andere woning? Hoeveel houd ik netto over na de scheiding en op welke toeslagen heb ik recht? Is het gebruikelijk om het pensioen te verdelen en hoe doe je dat als een van beiden een onderneming heeft? Wat moet er allemaal voor de kinderen geregeld worden? Hoe vertellen we ze het?

Al snel krijgen jullie duidelijkheid over:

 • Kan ik in de woning blijven wonen of niet?
 • Hoe ziet mijn financiële situatie er na de scheiding uit?
 • Hoe lang gaat de scheiding ongeveer duren?
 • Op welke manier komt de onderneming aan bod in de scheiding?
 • Hoe zorgen we ervoor dat er geen strijd komt in de toekomst?

Wij hebben een gestructureerde aanpak door onze eigen rapportage die we volgen. Dat zorgt ervoor dat geen enkele vraag over het hoofd gezien wordt en de rapportage is ook na de scheiding een belangrijk document waar jullie op terug kunnen vallen, als het niet meer helemaal duidelijk is waarom jullie de beslissingen op die manier genomen hebben.

De scheiding en de kinderen

We gaan de slag met het ouderschapsplan, als jullie kinderen hebben. Dat wordt voor jullie, en jullie kinderen, helemaal op maat gemaakt. Het ouderschapsplan gaat over zoveel meer dan alleen het verdelen van de zorg over de dagen! We bespreken de vakanties, de feestdagen, de verjaardagen van jullie kinderen en van jullie zelf. Natuurlijk gaan we ook kijken naar jullie financiële inbreng straks, zodat de kinderen zoveel mogelijk op de oude manier verder kunnen met hun leven. Daarvoor zullen we een berekening maken. Erg belangrijk is ook het hoofdstuk over de communicatie: daarin leggen jullie vast op welke manier jullie na de scheiding met elkaar gaan overleggen als het over de kinderen gaat, en over welke onderwerpen. Denk daarbij aan de huisregels, school, medische zaken en hobby’s.

Daarbij is het ook mogelijk dat de mediator een gesprek heeft met jullie kinderen; die kan ze dan vertellen waarvoor nu een ouderschapsplan bedoeld is en zij kunnen aangeven waar hun grootste zorgen zitten. Zo wordt er een plan gemaakt dat zowel aan jullie wensen als aan die van jullie kinderen voldoet. Bovendien worden de kinderen op deze manier gehoord en gezien, wat erg belangrijk is.

Het overzicht

We brengen dus alle onderdelen die besproken moeten worden, heel duidelijk in kaart met onze rapportage. Bij alles geven we jullie aan wat jullie opties zijn en wat de voor- en nadelen van iedere optie is. Op die manier kunnen jullie de beslissingen maken die zowel voor nu als voor de lange termijn voor jullie beide het beste zijn, rekening houdend met elkaars wensen en belangen.

Alles bij elkaar betekent dit dus:

 • Dat jullie een maatwerk-ouderschapsplan krijgen; met de wensen van jullie en de kinderen.
 • We maken zelf voor jullie de (alimentatie-)berekeningen, zodat je inzicht krijgt in je toekomstige financiële situatie met inzicht in toeslagen en heffingskortingen.
 • Dat de mediator zich aanpast op het tempo wat voor jullie prettig is.
 • Dat jullie al snel duidelijkheid krijgen over wat er met de woning mogelijk is.
 • Dat jullie ontzorgd worden tot het einde: onze eigen advocaat dient de stukken in bij de Rechtbank en gemeente.

Waarom Bmiddl.nl

Waarom nu juist kiezen voor Bmiddl.nl? Bmiddl.nl onderscheidt zich van anderen door de persoonlijke aanpak. Geen afspraken op afstand en na lange tijd, nee, we zorgen dat de voortgang gewaarborgd blijft. Iedere scheiding is uniek.

Daarnaast is de kwaliteit van ons werk enorm belangrijk. Alle mediators volgen een programma aan opleidingen, om bij te blijven bij de laatste regelgeving maar ook voor de persoonlijke ontwikkeling. Iets dat bij Bmiddl.nl erg gestimuleerd wordt. In ons werk hanteren we het 4 ogen-principe: dat betekent dat al het werk dat we doen, nog eens wordt nagekeken door een ander. Net zoals dat jullie mediator ook werk van anderen nakijkt. Dat houdt ons scherp.

Daarbij komt dat we bij Bmiddl.nl werken volgens de methode van de 5 stappen. Dat betekent bijvoorbeeld dat:

 • Jullie krijgen een vrijblijvend introductiegesprek, om te kijken of het veilig en vertrouwd voelt om met ons dit intensieve traject in te gaan.
 • We werken met een all-in prijs, dus geen verrassingen achteraf. Jullie krijgen daarvoor het aantal gesprekken dat nodig is.
 • Zelf maken we de alimentatieberekeningen die we jullie ook zelf zullen uitleggen. Zodoende weten jullie hoe jullie er na de scheiding financieel voor komen te staan.
 • Wij hebben onze eigen advocaat die voor het indienen van de stukken bij Rechtbank en gemeente zorgt.
 • Eén aanspreekpunt van begin tot einde.

Zijn jullie op zoek naar een mediator in Tilburg die met jullie gaat kijken naar de oplossingen die voor jullie het beste werken voor nu en in de toekomst? Maak dan kennis met onze mediator in Tilburg door direct telefonisch contact met jullie mediator naar keuze op te nemen. Het is ook mogelijk om een vraag achter te laten via het contactformulier. We beantwoorden je vragen binnen één dag.

Bel Noëlle: 06 10 71 61 57Plan een kennismakingsgesprek

Bij ons geen wachtlijst: binnen een week met elkaar aan tafel.

Scheiden in 5 stappen

Er komt veel op jullie af tijdens de scheiding. Allemaal knopen die doorgehakt moeten worden. Onze mediator in Tilburg geeft jullie alle opties aan met de voor- en nadelen daarbij: wat zijn nou eigenlijk de gevolgen van deze beslissingen op zowel de korte als de lange termijn? Om het proces te verduidelijken voor iedereen, maken we gebruik van 5 stappen:

 1. Bij een volledig traject starten we met een kennismaking; de klik is belangrijk als je met elkaar een intensief proces ingaat.
 2. De gehele zakelijke kant van de scheiding komt aan bod.
 3. Welke afspraken moeten er rondom de kinderen gemaakt worden?
 4. Aan het eind zorgt onze eigen advocaat voor de afwikkeling bij Rechtbank en gemeente.
 5. Nazorg is belangrijk: jullie kunnen altijd terecht met vragen of bijvoorbeeld voor een herberekening.

Uitgebreid stappenplan lezen

Wat gebeurt er met de woning?

Zowel voor een huurwoning als voor een koopwoning in de regio Tilburg geldt hetzelfde: duidelijke afspraken zijn belangrijk, zodat voor beiden naar de toekomst toe helder is wat er staat te wachten. Onze mediator kijkt naar praktische oplossingen zodat er een passende uitkomst komt, voor jullie beiden.

Verkoop van een woning hoeft niet altijd de enige uitkomst te zijn:

 • Misschien kan een van jullie beiden in de woning blijven?
 • De woning blijft enkele jaren onverdeeld, bijvoorbeeld totdat de kinderen groter zijn, of totdat je later alsnog de woning over kunt nemen.

Lees meer

Mediator Tilburg

“Zoeken naar oplossingen die goed voelen voor nu,
maar die ook op de lange termijn nog steeds houdbaar zijn.”

De financiële opsplitsing

We maken een berekening om te kijken wat ieder van jullie kan bijdragen naar de kinderen toe. Daarnaast eventueel ook naar het bedrag wat je aan draagkracht voor die andere partner overhoudt. Deze berekening geeft tevens inzicht in de toeslagen en heffingskortingen, waar jullie na scheiding wellicht recht op hebben:

Samengevat kijken we naar:

 • Jullie bezittingen en schulden.
 • Alimentatie voor kind en partner.
 • Pensioenen voor straks.
 • De waarde van de onderneming.
 • Toeslagen en heffingskortingen.

Lees meer

De kinderen tijdens en na de scheiding

Kinderen nemen in het scheidingsproces een belangrijke rol in. Misschien weten ze nog van niets en willen jullie met mij bespreken hoe je dit het beste kunt doen. In ieder geval moeten de afspraken voor de toekomst duidelijk vast komen te liggen, zodat zij met zo min mogelijk schade verder kunnen. Onderwerpen die aan bod komen:

 • Het kindgesprek (optioneel).
 • Hoe te communiceren over de kinderen en over welke onderwerpen.
 • De samenwerking tussen de ouders.

Bel Noëlle: 06 10 71 61 57Plan een kennismakingsgesprek

Bij ons geen wachtlijst: binnen een week met elkaar aan tafel.

Mediator Tilburg

Onze dienstverlening

Bij Bmiddl.nl hebben jullie keuze uit een pakket aan diensten volledig toegespitst op jullie situatie. Op die manier betalen jullie nooit teveel voor dingen die niet relevant voor jullie zijn. Graag bespreken we met jullie welk pakket het beste bij jullie past.

Basis

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: een huurwoning; meerderjarige kinderen; geen kinderen; alleen een ouderschapsplan maken of laten herzien; beëindiging van de samenleving; enkele gesprekken na de scheiding, om de communicatie te verbeteren.

Inclusief:

 • Gemiddeld 2 tot 3 gesprekken
 • Alleen partneralimentatie berekenen
 • Alleen kinderalimentatie berekenen
 • Vaststellingsovereenkomst / convenant
 • Aanpassingen op het ouderschapsplan
 • Juridische afhandeling
 • Aanvraag subsidie voor rechtsbijstand
 • De mogelijkheid voor een uurtarief
Vraag een kennismakingsgesprek aan

Standaard

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: een koopwoning; zorgverdeling voor de kinderen; huwelijkse voorwaarden; ZZP’ers.

Inclusief:

 • Gemiddeld 4 tot 5 gesprekken
 • Berekeningen kinder- en partneralimentatie
 • Bruto-netto berekeningen, inclusief mogelijke toeslagen
 • Ouderschapsplan
 • Gesprek met kinderen mogelijk
 • Convenant of vaststellingsovereenkomst
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken onafhankelijke hypotheekadviseur
 • Invullen pensioenformulieren
 • Juridische afhandeling
Vraag een kennismakingsgesprek aan

Plus

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: complexe huwelijkse voorwaarden; een B.V. of holding structuur; meerdere woningen; vermogen; samengesteld gezin.

Inclusief:

 • Het aantal gesprekken wordt met jullie onderling afgestemd
 • Berekeningen kinder- en partneralimentatie
 • Bruto-netto berekeningen, inclusief mogelijke toeslagen
 • Vermogensopstelling
 • Ouderschapsplan
 • Gesprek met kinderen mogelijk
 • Convenant of vaststellingsovereenkomst
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken onafhankelijke hypotheekadviseur
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken met de accountant of financieel adviseur
 • Invullen pensioenformulieren
 • Juridische afhandeling
Vraag een kennismakingsgesprek aan

5 veelgestelde vragen over mediation in Tilburg

 • 1. Wat is mediation in Tilburg?

 • 2. Hoe gaat een mediator te werk?

 • 3. Wat kost een mediator in Tilburg?

 • 4. Wat als de mediation niet werkt?

 • 5. Wanneer is mediation in Tilburg zinvol?

Ik kom vrijblijvend bij jullie langs in Tilburg

Op zoek naar een persoonlijke aanpak door onze mediator in Tilburg? Neem contact op voor een kennismakingsgesprek, dan beantwoorden we al je vragen.

Bel Noëlle: 06 10 71 61 57Plan een kennismakingsgesprek

Bij ons geen wachtlijst: binnen een week met elkaar aan tafel.

X

Snel inzicht krijgen in wat mogelijk is voor jullie. Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Contactformulier invullen

Bel: 06 10 71 61 57 Vul contactformulier in

Stel een vraag

Heb je een vraag of willen jullie vrijblijvend met een van onze mediators kennismaken?
Laat dan je bericht hieronder achter.


  • We hebben geen wachtlijst: binnen 1 week met elkaar aan tafel.
  • Binnen 24 uur nemen we contact
   met je op.
  • Beoordeeld met een 9,4 via
   klantervaringen.nl.
  • Vertel ons jullie situatie en we bekijken samen
   wat we voor jullie kunnen betekenen.