Mediator Eibergen

Mediation in Eibergen: hulp bij echtscheidingen

Mijn naam is Ivonne Ramaker en als mediator bij (echtscheiding) begeleid ik stellen in de hele gemeente Berkelland zoals Eibergen, Neede, Ruurlo en Borculo en in de omgeving zoals in Winterswijk.

Het besluit is genomen om uit elkaar te gaan. Misschien hebben jullie de beslissing samen genomen, maar het kan ook zijn dat bijvoorbeeld 1 van jullie de knoop heeft doorgehakt. Wat de aanleiding voor de scheiding dan ook is, er komt in één keer veel op jullie af. Er spelen vaak ook emoties mee door het verbreken van de relatie, zoals boosheid, frustratie, verdriet en nog veel meer. En dan moeten er ook nog eens zakelijke beslissingen genomen gaan worden. Dat kan veel onrust en onzekerheid met zich meebrengen. En dat is heel begrijpelijk.

Waar gaan jullie wonen? Kan ik in het huis blijven wonen? Hoe moet het financieel nadat we zijn gescheiden want er is minder inkomen en er zijn meer kosten? Hoe vertellen we het de kinderen en hoe gaan we het regelen voor hen na de scheiding?  Alles waar jullie een beslissing over gaan nemen en welke worden opgenomen in een convenant kunnen gevolgen hebben voor de toekomst.

Belangrijk voor jullie is dat er een goede begeleiding is tijdens de scheiding. Een (geregistreerd) mediator kan jullie hierbij helpen zodat er, hoe moeilijk het soms is, goede keuzes door jullie gemaakt kunnen worden die recht doen aan de relatie die jullie hebben gehad en waarmee jullie verder kunnen in de toekomst, zeker voor de kinderen. Dat zorgt ervoor dat jullie er over een aantal jaar op terug kunnen kijken en bij jezelf kunt denken: dat hebben we samen nog goed kunnen regelen!

Tijdens het uit elkaar gaan en/of scheiding komen er meer onderwerpen aan bod dan alleen een verdeling van de inboedel. Hierbij valt te denken aan de woning (huur/koop), de inkomsten nu en na de scheiding, bankrekeningen, vermogen en/of schulden, pensioenen en lijfrentes, verzekeringen en pensioen. Soms wordt hier niet aan gedacht en soms kunnen stellen hier echt wakker van liggen.

Al met al soms ingewikkelde vraagstukken waar we tijdens de mediation bij stil staan.

Bel: Ivonne 06 30 20 38 79Plan een kennismakingsgesprek

Werkwijze mediator – het 5 stappenplan van Bmiddl.nl

Om alle onderwerpen waarover jullie een beslissing moeten nemen goed voor jullie in kaart te brengen werk ik als mediator met een gestructureerd 5 stappenplan. Zo wordt er in ieder geval niets vergeten. Dit zorgt voor overzicht van wat er op jullie af komt. Wat betekent dit dan voor jullie?

 • In een rapportage, tevens gespreksverslag, leg ik als mediator alles overzichtelijk en helder per onderwerp vast.
 • Dat ik voor jullie uitreken en met jullie bespreek hoe je er financieel voor staat na de scheiding, ook de alimentatieberekening wordt door mij gemaakt en besproken.
 • Dat jullie snel inzicht hebben in en duidelijkheid hebben over de woonsituatie.
 • Dat als jullie kinderen hebben met jullie een ouderschapsplan op maant voor de kinderen wordt opgesteld.
 • Dat onze eigen advocaat het gezamenlijk verzoek tot echtscheiding indient bij de Rechtbank en er zorg voor draagt dat dit wordt ingeschreven bij de gemeente.

De mediationgesprekken vinden vaak plaats bij jullie thuis. Mocht dit om welke reden dan ook niet prettig voor jullie zijn dan maken we een afspraak op neutraal terrein. Van mij als mediator mogen jullie verwachten dat ik jullie goed informeer over de mogelijkheden die er zijn met betrekking tot de afspraken die jullie gaan maken en daarnaast ook alle voor- en nadelen van deze mogelijkheden met jullie bespreek. Het convenant of de vaststellingsovereenkomst, wat een vertaling is van al deze afspraken die jullie hebben gemaakt, zijn documenten die je nog heel lang na het uit elkaar gaan nodig kan hebben. Denk hierbij aan het afsluiten van een hypotheek bijvoorbeeld. Dan is het voor jullie essentieel dat de afspraken goed zijn beschreven.

Scheiding met kinderen en mediation

Jullie doen je best om de kinderen zo min mogelijk van de scheiding mee te laten krijgen. Maar hoe dan ook, zij krijgen er zeker wat van mee. En dat is heel normaal. Als mediator kan ik jullie bijvoorbeeld tips geven over kinderen en scheiding.

Ieder kind is anders en iedere ouder is uniek. De afspraken die jullie gaan maken over de kinderen, na het uit elkaar gaan, worden dan ook afgestemd op de wensen van jullie als ouders en de kinderen. De afspraken in het ouderschapsplan gaan niet alleen over de alimentatie en wanneer de kinderen bij welke ouder verblijven. Het gaat ook over de zorg voor de kinderen tijdens de vakanties, hoe willen jullie omgaan met feest- en verjaardagen en hoe jullie omgaan met toekomstige wijzigingen. De kinderen worden natuurlijk ouder en daarmee gaan ook veranderingen gepaard.

Nog een belangrijk onderwerp binnen het ouderschapsplan is de communicatie tussen de ouders. Wie is waar verantwoordelijk voor, wat overleggen jullie samen en waarover informeren jullie elkaar. Door dit als ouders met elkaar te bespreken en hierover afspraken te maken in het ouderschapsplan kan mogelijke onenigheden over de kinderen worden voorkomen en kunnen jullie allebei op jullie eigen manier voor de kinderen zorgen.

Waarom zou je de keuze maken voor een mediator van Bmiddl.nl?

Als mediator bij Bmiddl.nl ben ik allereerst geregistreerd bij de MfN. Een kwaliteitskeurmerk voor mediators. Voor mijn klanten zet ik altijd net die stap extra die nodig is om het voor jullie goed af te kunnen ronden, daarin onderscheid ik mij ook van andere mediators. Het vak mediator is heel mooi om te doen, klanten begeleiden in misschien wel 1 van de moeilijkste periodes uit het leven en daarin van betekenis kunnen zijn als mediator. Jullie staan echt centraal tijdens het proces en dat betekent voor jullie:

 • Dat we eerst kennis met elkaar maken, dat is gratis en vrijblijvend. Het is namelijk belangrijk dat jullie op zijn minst vertrouwen hebben in de mediator die jullie gaat begeleiden.
 • Dat jullie niet alleen tijdens kantooruren, maar ook daarbuiten bij mij terecht kunnen, een scheiding is niet alleen tussen 9 en 5 te regelen.
 • Dat alimentatieberekeningen, kinder- en/of partneralimentatie, door mijzelf worden gemaakt en met jullie worden besproken, inclusief bruto – netto berekeningen en eventuele toeslagen.
 • Dat er voor de kinderen ook een mogelijkheid is om met de mediator een gesprek te hebben, op verzoek van het kind zelf en/of de ouders.
 • Dat in het overzicht dat ik voor jullie maak ook terug te lezen is wanneer jullie welke afspraken hebben gemaakt en waarom. Dit geeft jullie duidelijkheid voor de toekomst.

Als mediator is het leveren van kwaliteit 1 van de belangrijkste onderdelen van het werk. Zo ben en blijf ik constant op de hoogte van de actuele veranderingen in wet- en regelgeving in ons vakgebied. Dit is erg belangrijk zeker bij echtscheiding. Om een geregistreerd mediator te blijven is het daarnaast ook verplichting om continue te blijven bijscholen. Met collega’s hebben zeer regelmatig overleg waarbij wij mogelijke uitdagingen en oplossingen voor onze klanten met elkaar bespreken, dat noemen we intervisie. Alles is er bij Bmiddl.nl op gericht om de kwaliteit van dienstverlening hoog te houden.

Ik kom bij jullie thuis in Eibergen

Hebben jullie de stap gezet om uit elkaar te gaan en een mediator in te schakelen? Of wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact met mij op. Dat kan via onderstaand 06 nummer of via het contactformulier, ik ben ’s avonds en in het weekend ook bereikbaar.

Bel: Ivonne 06 30 20 38 79Plan een kennismakingsgesprek

Onze dienstverlening

Bij Bmiddl.nl hebben jullie keuze uit een pakket aan diensten volledig toegespitst op jullie situatie. Op die manier betalen jullie nooit teveel voor dingen die niet relevant voor jullie zijn. Graag bespreken we met jullie welk pakket het beste bij jullie past.

Basis

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: een huurwoning; meerderjarige kinderen; geen kinderen; alleen een ouderschapsplan maken of laten herzien; beëindiging van de samenleving; enkele gesprekken na de scheiding, om de communicatie te verbeteren.

Inclusief:

 • Gemiddeld 2 tot 3 gesprekken
 • Alleen partneralimentatie berekenen
 • Alleen kinderalimentatie berekenen
 • Vaststellingsovereenkomst / convenant
 • Aanpassingen op het ouderschapsplan
 • Juridische afhandeling
 • Aanvraag subsidie voor rechtsbijstand
 • De mogelijkheid voor een uurtarief
Vraag een kennismakingsgesprek aan

Standaard

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: een koopwoning; zorgverdeling voor de kinderen; huwelijkse voorwaarden; ZZP’ers.

Inclusief:

 • Gemiddeld 4 tot 5 gesprekken
 • Berekeningen kinder- en partneralimentatie
 • Bruto-netto berekeningen, inclusief mogelijke toeslagen
 • Ouderschapsplan
 • Gesprek met kinderen mogelijk
 • Convenant of vaststellingsovereenkomst
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken onafhankelijke hypotheekadviseur
 • Invullen pensioenformulieren
 • Juridische afhandeling
Vraag een kennismakingsgesprek aan

Plus

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: complexe huwelijkse voorwaarden; een B.V. of holding structuur; meerdere woningen; vermogen; samengesteld gezin.

Inclusief:

 • Het aantal gesprekken wordt met jullie onderling afgestemd
 • Berekeningen kinder- en partneralimentatie
 • Bruto-netto berekeningen, inclusief mogelijke toeslagen
 • Vermogensopstelling
 • Ouderschapsplan
 • Gesprek met kinderen mogelijk
 • Convenant of vaststellingsovereenkomst
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken onafhankelijke hypotheekadviseur
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken met de accountant of financieel adviseur
 • Invullen pensioenformulieren
 • Juridische afhandeling
Vraag een kennismakingsgesprek aan
X

Snel inzicht krijgen in wat mogelijk is voor jullie. Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Contactformulier invullen

Bel: Ivonne 06 30 20 38 79 Vul contactformulier in

Stel een vraag

Heb je een vraag of willen jullie vrijblijvend met een van onze mediators kennismaken?
Laat dan je bericht hieronder achter.


  • We hebben geen wachtlijst: binnen 1 week met elkaar aan tafel.
  • Binnen 24 uur nemen we contact
   met je op.
  • Beoordeeld met een 9,4 via
   klantervaringen.nl.
  • Vertel ons jullie situatie en we bekijken samen
   wat we voor jullie kunnen betekenen.