Mediator Haarlem

Mediation in Haarlem: hulp bij echtscheidingen

Mijn naam is Anne Marie en ik ben werkzaam als mediator bij scheiding en uit elkaar gaan in Haarlem en omstreken. Als mediator Haarlem kom ik bijvoorbeeld ook bij jullie thuis in de hele regio, zoals in Bloemendaal en Haarlemmerliede.

Scheiden of uit elkaar gaan; of jullie het er samen over hebben gehad en het een gezamenlijk besluit is of dat je misschien al weken en/of maanden hebt lopen piekeren en toen alleen het besluit hebt genomen. Hoe je het ook bekijkt er komt dan veel op je af, op zowel emotioneel als op zakelijk gebied. Emoties in de zin van boosheid, frustratie of verdriet zijn heel normaal en daarnaast kan onrust en onzekerheid ook een rol spelen want alles wat vanzelfsprekend was is nu onzeker zoals waar gaan we wonen, red ik het straks financieel nog wel en hoe gaan we het zo goed mogelijk regelen voor de kinderen zijn aan de orde van de dag.

Dan is het belangrijk dat er een deskundige en ervaren mediator is die het hele proces van scheiding begeleidt en die emoties niet uit de weg gaat. Het wordt bespreekbaar gemaakt zodat jullie je kunnen concentreren op de nog te nemen zakelijke stappen van het uit elkaar gaan. Dat geeft jullie rust.

Als jullie samen ook ouders zijn, dan staan de kinderen voorop. Hoe jullie als ouders met elkaar omgaan en wat jullie over het ouderschap na scheiding afspreken, is erg belangrijk voor de kinderen. Zij hebben niet om de scheiding gevraagd. Deze afspraken voor de kinderen gaan we vastleggen in het ouderschapsplan. Een ouderschapsplan voor pubers is natuurlijk anders dan voor (hele) jonge kinderen en ook zeker aan verandering onderhevig. De momenten van eventuele aanpassingen, bijvoorbeeld bij veranderingen en bij herberekeningen van kinderalimentatie, worden ook besproken en vastgelegd. Zodat dit ook duidelijk is voor de toekomst.

Als jullie de stap hebben genomen om een mediator te bellen dan maak ik ook meteen de ruimte voor jullie zodat ik binnen één week bij jullie ben. Na het kennismakingsgesprek weten jullie waar jullie aan toe zijn en kunnen we, als jullie dit willen, een afspraak maken voor het vervolg. Zo hoeven jullie, als het besluit is genomen, niet lang te wachten. Omdat een scheiding vaak niet tijdens kantooruren plaatsvindt, kunnen jullie ook bij mij terecht in de avonden en in het weekend.

Bel: Anne Marie 06 19 03 34 37Plan een kennismakingsgesprek

Bij ons geen wachtlijst: binnen een week met elkaar aan tafel.

Scheiden en het mediationproces

Een scheiding is niet alleen even de inboedel en bankrekeningnummers verdelen. Er zijn veel belangrijke onderwerpen waarover jullie na moeten denken en besluiten over nemen. Zoals bijvoorbeeld: koop- of huurwoning, zorg voor de kinderen, kinder- en/of partneralimentatie, het bedrijf, eventuele schenkingen en jullie pensioen. Dit is nog maar een kleine weergave van het geheel.

Al deze onderwerpen, waar jullie misschien ’s nachts van wakker liggen, breng ik voor jullie in kaart zodat er niets wordt vergeten. Tijdens de volgende afspraak neem ik een document mee waarin alle onderwerpen staan vermeld waarover jullie besluiten gaan nemen. Ik informeer jullie bijvoorbeeld over meerdere mogelijkheden die jullie hebben en leg de voor- en nadelen en mogelijke financiële en juridische gevolgen uit van de keuzes. Zo weten jullie goed waar jullie ja of nee tegen zeggen. Pas als alles duidelijk is wordt het echtscheidingsconvenant opgemaakt. Hier staan dan alle zakelijke afspraken in verwoord. Als er sprake is van een ouderschapsplan dan wordt dit document aan het convenant gekoppeld en deze documenten worden in zijn geheel ingediend door onze vaste advocaat als gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank.

Scheiden door middel van mediation bij Bmiddl.nl betekent onder andere voor jullie dat:

 • Jullie overzicht krijgen door middel van het gestructureerde stappenplan voor jullie.
 • De kinder- en/of partneralimentatieberekening door mij wordt opgesteld waarbij ik jullie stap voor stap de berekening uitleg. Jullie hebben dan ook meteen inzicht in de netto-inkomsten na de scheiding en de eventuele toeslagen waar al dan niet recht op is.
 • De woonmogelijkheden worden uitgebreid besproken. Als jullie het fijn vinden, ga ik mee naar de hypotheekadviseur.
 • Op het moment dat jullie alles hebben besproken en besloten het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan door mij wordt opgesteld.
 • Het gezamenlijk verzoekschrift tot echtscheiding bij de Rechtbank door onze vaste advocaat wordt verzorgd.

Kinderen in scheiding

Voor minderjarige kinderen (jonger dan 18 jaar) wordt er een ouderschapsplan opgesteld. Hierin staan alle belangrijke afspraken die jullie maken over de kinderen. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen kunnen de kinderen hierbij worden betrokken en/of naar de mening worden gevraagd. Uiteraard nemen jullie als ouders zelf de beslissing.

Het ouderschapsplan wordt op maat gemaakt. Het ouderschapsplan moet namelijk bij zowel de kinderen als jullie als ouders, en de opvoeding die jullie de kinderen mee willen geven, passen. Onderwerpen die worden besproken zijn bijvoorbeeld de zorgverdeling voor de kinderen na de scheiding, wat regelen jullie voor de kosten voor de kinderen, vakanties en verjaardagen. Ook bespreken we wat jullie kunnen doen als jullie er niet samen uitkomen in de toekomst. Dit is met name bedoeld om mogelijke discussies in de toekomst te voorkomen. Hier worden namelijk veel kinderen de dupe van na de scheiding.

Het ouderschapsplan vormt een basis waarop jullie terug kunnen vallen als het in de toekomst niet meer zo soepel verloopt. Een belangrijk onderdeel hiervan is dat we beschrijven op welke manier en waarover, met betrekking tot de kinderen, jullie willen communiceren. Zoals bijvoorbeeld uitgaan, sport/hobby’s, school, op vakantie met derden en social media. De kinderen worden namelijk ouder, krijgen andere behoeften en dan passen de eerder gemaakte afspraken niet meer.

Als mediator heb ik ook ervaring met het voeren van kindgesprekken. Als de kinderen daar behoefte aan hebben of als jullie dat fijn vinden als ouders, heb ik een gesprek met de kinderen waar de ouders niet bij zijn. Zo worden zij ook gezien en gehoord in het proces van scheiden.

Waarom kiezen voor een mediator van Bmiddl.nl

Als je kiest voor een mediator van Bmiddl.nl dan kies je voor een ervaren mediator. Een ervaren mediator die net die stap meer doet dan standaard en staat voor het leveren van kwaliteit. We werken hier continu aan door bijscholing en persoonlijke ontwikkeling om de kennis van wet- en regelgeving bij scheiding bij te houden. Het begeleiden van scheidingen is ons dagelijks werk, daar zijn wij goed in als mediators bij Bmiddl.nl, en dat willen we ook zo houden. Zo kunnen wij onze klanten de zekerheid bieden dat jullie scheiding in goede handen is.

Als mediator bij Bmiddl.nl werk ik met een plan dat bestaat uit 5 stappen. Dat betekent dat:

 • Er sprake is van een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Zo kun je voor jezelf bepalen of je vertrouwen hebt in de mediator die jullie gaat begeleiden.
 • Tijdens het kennismaken zijn jullie het belangrijkst en leg ik uit welke stappen er genomen moeten worden, hoelang dit duurt en wat de kosten hiervan zijn.
 • Een all-in prijs zorgt ervoor dat er geen vervelende verrassingen achteraf zijn. En daarbij, ik toets meteen of jullie in aanmerking komen voor rechtsbijstand waardoor er slechts sprake is van een eigen bijdrage.
 • De indiening van het gezamenlijk verzoek tot echtscheiding bij de Rechtbank door eigen advocaat wordt gedaan, zo vindt alles plaats onder één dak.
 • Ik flexibel bereikbaar ben als jullie mediator. Dus ook in het weekend en de avonden.

Wie is de mediator voor jullie in Haarlem?

Als mediator werk ik fulltime en ben ik gespecialiseerd in uit elkaar gaan en scheiden. Of het nu een huwelijk met huwelijkse voorwaarden is, een geregistreerd partnerschap of jullie alleen samenwonend zijn, aan mij heb je een ervaren mediator die het volledige plaatje duidelijk voor jullie maakt. Ik leg jullie alles helder uit en informeer jullie over de mogelijke gevolgen in de juridische en of financiële zin van de keuzes die jullie maken. Ik kan lastige vragen stellen als dat nodig is en beweeg mee op jullie tempo. Ik zet die extra stap voor jullie totdat de scheiding zorgvuldig is geregeld.

Zoek je een mediator in de regio Haarlem die jullie zorgvuldig en daadkrachtig begeleidt? Neem dan persoonlijk contact op met mij via mijn mobiele nummer. Je kunt een terugbelverzoek ook achterlaten via onderstaand contactformulier. Dan bel ik je terug op het moment dat het jou het beste uitkomt.

Bel: Anne Marie 06 19 03 34 37Plan een kennismakingsgesprek

Bij ons geen wachtlijst: binnen een week met elkaar aan tafel.

Scheiden in 5 stappen

Iedere scheiding is anders en niet te met elkaar te vergelijken, want ieder mens is ook anders. Feit is wel dat er veel op je af kan komen en dat er ook zakelijke beslissingen genomen moeten worden. Pas als alles duidelijk is en jullie zijn het eens geworden kan het convenant en het ouderschapsplan worden ingediend bij de rechtbank. Als mediator van Bmiddl.nl in Haarlem worden alle mogelijkheden besproken met daarbij de voor- en nadelen op korte en lange termijn. Om dit mediation proces te structureren maken wij gebruik van 5 stappen:

 1. We maken eerst kennis zodat jullie zelf kunnen aangeven wat jullie belangrijk vinden.
 2. Alle financiële zaken en algemene onderwerpen worden besproken met aandacht voor de onderliggende emotie.
 3. Samen besluiten jullie wat belangrijk is voor de kinderen. Dit wordt opgenomen in een ouderschapsplan.
 4. Pas als alles klopt voor jullie worden de stukken opgesteld en getekend. De indiening van de stukken bij de Rechtbank wordt door onze advocaat verzorgd.
 5. Na de scheiding ben ik vanuit de nazorg ook voor jullie bereikbaar als er nog vragen zijn.

Uitgebreid stappenplan lezen

Woning en scheiding?

Of het nu gaat om een huur- of koopwoning in Haarlem, het is belangrijk om afspraken te maken die duidelijk zijn. Als mediator bespreek ik met jullie de diverse mogelijkheden en de voor- en nadelen hiervan.

Bijvoorbeeld als je de woning onverdeeld laat, of mogelijk nog nadenkt over het verkopen van de woning. Er zijn diverse mogelijkheden zoals:

 • Verkoop van de woning, nu of in de toekomst.
 • Een van jullie (met de kinderen) in de woning blijft wonen en de ander (in delen) uitkoopt.
 • De woning onverdeeld laten.

Lees meer

Mediator Haarlem

“Samen tot duidelijke
oplossingen komen.”

De financiële kant van scheiden

Is er sprake van alimentatie? Hoeveel blijft er onder aan de streep over na scheiding? En wanneer is het mogelijk om eventuele toeslagen aan te vragen? Wat wordt het bedrag aan alimentatie of is dat niet nodig? Is er nog sprake van een bijdrage aan de andere ouder bij co-ouderschap? Wanneer schakel ik de hypotheekadviseur in, in Haarlem?

De financiële kant bestaat onder andere uit:

 • Het inkomen.
 • Alimentatie (kinder- en/of partner).
 • Bezittingen/schulden.
 • Toeslagen.
 • Eigen bedrijf.

Lees meer

De kinderen en de zorg na de scheiding

Een scheiding heeft ook op de kinderen impact. Zij maken zich soms ook zorgen zonder de ouders daarmee te willen belasten. Ze hebben behoefte aan duidelijkheid. De mediator heeft hier ervaring mee en bespreekt alles wat in het ouderschapsplan komt uitvoerig met jullie en legt dit voor jullie vast. Hierbij kun je denken aan:

 • Wanneer vertellen we het de kinderen?
 • Wat vinden jullie belangrijk als ouders?
 • Worden de kinderen betrokken?
 • Hoe gaan we met elkaar communiceren?
 • Wat spreken we af als we er misschien niet uit komen?
 • Een gesprek met de kinderen.

Bel: Anne Marie 06 19 03 34 37Plan een kennismakingsgesprek

Mediator Haarlem

Onze dienstverlening

Bij Bmiddl.nl hebben jullie keuze uit een pakket aan diensten volledig toegespitst op jullie situatie. Op die manier betalen jullie nooit teveel voor dingen die niet relevant voor jullie zijn. Graag bespreken we met jullie welk pakket het beste bij jullie past.

Basis

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: een huurwoning; meerderjarige kinderen; geen kinderen; alleen een ouderschapsplan maken of laten herzien; beëindiging van de samenleving; enkele gesprekken na de scheiding, om de communicatie te verbeteren.

Inclusief:

 • Gemiddeld 2 tot 3 gesprekken
 • Alleen partneralimentatie berekenen
 • Alleen kinderalimentatie berekenen
 • Vaststellingsovereenkomst / convenant
 • Aanpassingen op het ouderschapsplan
 • Juridische afhandeling
 • Aanvraag subsidie voor rechtsbijstand
 • De mogelijkheid voor een uurtarief
Vraag een kennismakingsgesprek aan

Standaard

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: een koopwoning; zorgverdeling voor de kinderen; huwelijkse voorwaarden; ZZP’ers.

Inclusief:

 • Gemiddeld 4 tot 5 gesprekken
 • Berekeningen kinder- en partneralimentatie
 • Bruto-netto berekeningen, inclusief mogelijke toeslagen
 • Ouderschapsplan
 • Gesprek met kinderen mogelijk
 • Convenant of vaststellingsovereenkomst
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken onafhankelijke hypotheekadviseur
 • Invullen pensioenformulieren
 • Juridische afhandeling
Vraag een kennismakingsgesprek aan

Plus

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: complexe huwelijkse voorwaarden; een B.V. of holding structuur; meerdere woningen; vermogen; samengesteld gezin.

Inclusief:

 • Het aantal gesprekken wordt met jullie onderling afgestemd
 • Berekeningen kinder- en partneralimentatie
 • Bruto-netto berekeningen, inclusief mogelijke toeslagen
 • Vermogensopstelling
 • Ouderschapsplan
 • Gesprek met kinderen mogelijk
 • Convenant of vaststellingsovereenkomst
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken onafhankelijke hypotheekadviseur
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken met de accountant of financieel adviseur
 • Invullen pensioenformulieren
 • Juridische afhandeling
Vraag een kennismakingsgesprek aan

5 veelgestelde vragen over mediation in Haarlem

 • 1. Wat is mediation in Haarlem?

 • 2. Hoe werkt de mediator?

 • 3. Wat kost een mediator in Haarlem?

 • 4. Wat als de mediation niet werkt?

 • 5. Wanneer is mediation in Haarlem zinvol?

Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij Bmiddl.nl

Op zoek naar ervaren mediator in Haarlem? Graag kom ik bij jullie langs voor een kennismakingsgesprek en beantwoord ik al je vragen.

Bel: Anne Marie 06 19 03 34 37Plan een kennismakingsgesprek

X

Maak kennis met Anne Marie

Snel inzicht krijgen in wat mogelijk is voor jullie. Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Contactformulier invullen

Maak kennis met Anne Marie

Bel: Anne Marie 06 19 03 34 37 Vul contactformulier in

Stel een vraag

Heb je een vraag of willen jullie vrijblijvend met een van onze mediators kennismaken?
Laat dan je bericht hieronder achter.


  • We hebben geen wachtlijst: binnen 1 week met elkaar aan tafel.
  • Binnen 24 uur nemen we contact
   met je op.
  • Beoordeeld met een 9,4 via
   klantervaringen.nl.
  • Vertel ons jullie situatie en we bekijken samen
   wat we voor jullie kunnen betekenen.