Mediator Zaandam

Mediation in de Zaanstad: hulp bij echtscheidingen

Mijn naam is Claudia Wieringa en ik kom als mediator, gespecialiseerd in scheiding en uit elkaar gaan, bij jullie langs in Zaandam. Uiteraard kom ik als mediator Zaandam bijvoorbeeld ook bij jullie thuis in de omgeving, in plaatsen zoals Assendelft, Wormerveer, Krommenie, Koog aan de Zaan en Westzaan.

De beslissing is genomen, jullie gaan scheiden of uit elkaar. Of jij het besluit hebt genomen, jouw partner het besluit heeft genomen of dat jullie samen tot de conclusie zijn gekomen, er komt in één keer veel op je af. Naast dat een scheiding gepaard gaat met emoties zoals verdriet, boosheid en teleurstelling moeten er ook veel andere zaken geregeld worden. Emotie gaan we niet uit de weg. We bekijken met elkaar wat ervoor nodig is om verder te kunnen. Dan kunnen jullie daarna goed focussen op de beslissingen die genomen moeten worden.

Als jullie kinderen hebben staan die bij jullie beiden op de eerste plaats. Ondanks dat je het niet wilt, krijgen zij toch iets van de scheiding tussen jullie mee. Zij zullen, afhankelijk van de leeftijd, vooral kijken, voelen en ervaren hoe jullie als ouders met elkaar omgaan. Dat is voor hen erg belangrijk. Jullie blijven ook levenslang ouders van jullie kinderen. En de belangrijke afspraken die jullie maken over hoe jullie voor de kinderen willen blijven zorgen na de scheiding worden vastgelegd in een ouderschapsplan. Het ouderschapsplan is aan verandering onderhevig, immers de kinderen worden ouder en jullie levens kunnen in de toekomst ook veranderen. Er worden ook afspraken opgenomen over wat te doen bij veranderende omstandigheden in de toekomst. Zo kan daar geen discussie over ontstaan.

Als je eraan toe bent om contact met mij als mediator op te nemen voor een afspraak zorg ik ervoor dat we binnen een week het eerste gratis kennismakingsgesprek kunnen hebben. Jullie bepalen natuurlijk zelf of jullie vertrouwen in de mediator hebben. Na het kennismakingsgesprek kunnen we direct een afspraak maken voor het vervolg. Zo hoeven jullie, als het besluit is genomen, niet lang te wachten. Omdat een scheiding niet alleen tijdens kantooruren plaatsvindt, kunnen jullie ook bij mij terecht in de avonden en in het weekend.

Bel Claudia: 06 23 99 42 43Plan een kennismakingsgesprek

Het proces van scheiden en mediation

Als je gaat scheiden zijn er soms veel vragen die je bezig kunnen houden die kunnen leiden tot onrust of soms onzekerheid. Waar gaan we wonen? Waar gaan de kinderen wonen? Hoe zit het met co-ouderschap? Moeten we alimentatie betalen?

Scheiden bestaat niet alleen uit de inboedel en de auto verdelen. Er zijn meer belangrijke beslissingen die genomen moeten worden. Hierbij kun je denken aan de volgende onderwerpen zoals: de huur- of koopwoning, risicoverzekeringen, lijfrentepolissen, het bedrijf, kinder- en/of partneralimentatie en pensioen bijvoorbeeld.

Alle onderwerpen, waar jullie misschien ’s nachts van wakker liggen, breng ik voor jullie in kaart. Tijdens het volgende gesprek heb ik een overzicht voor jullie waarin alle onderwerpen staan vermeld waarover jullie besluiten gaan nemen. Ik informeer jullie bijvoorbeeld over meerdere mogelijkheden die jullie hebben en bespreek de voor- en nadelen en de mogelijke financiële en juridische gevolgen van de keuzes waar jullie voor staan. Zo weten jullie goed waar jullie ja of nee tegen zeggen. Pas als alles duidelijk is, wordt het echtscheidingsconvenant opgemaakt. Dit is de juridische vertaling van de zakelijke afspraken die jullie hebben gemaakt. Het convenant – samen met een ouderschapsplan voor minderjarige kinderen als hier sprake van is – wordt door onze vaste advocaat als gemeenschappelijk verzoek ingediend bij de Rechtbank. Dat geeft jullie rust en zekerheid.

Zekerheid betekent in deze situatie voor jullie dat:

 • Jullie overzicht krijgen door middel van de gestructureerde werkwijze.
 • De kinder- en/of partneralimentatieberekeningen door mij worden berekend die ik stap voor stap met jullie doorneem. Er is dan dan ook inzicht in de situatie na de scheiding.
 • De woning mogelijkheden worden besproken.
 • Het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan stel ik voor jullie op als alles duidelijk is en de beslissingen zijn genomen.
 • Het gezamenlijk verzoekschrift tot echtscheiding bij de Rechtbank door onze vaste advocaat wordt verzorgd.

Kinderen en scheiden

Voor minderjarige kinderen (jonger dan 18 jaar) worden er door jullie afspraken gemaakt over hoe jullie als ouders voor de kinderen willen zorgen na de scheiding. Deze afspraken komen in een ouderschapsplan. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen kunnen de kinderen hierbij worden betrokken en/of naar de mening worden gevraagd. De ouders nemen de uiteindelijke beslissingen.

Het ouderschapsplan is voor iedereen anders en wordt op maat gemaakt. De afspraken moeten namelijk bij jullie als ouders en bij de kinderen passen. Naast de dagelijkse zorgverdeling worden er onderwerpen besproken zoals hoe gaan jullie om met de (school) vakanties, de verjaardagen en de feestdagen en wat gebeurt er wanneer jullie daar samen in de toekomst niet uitkomen met elkaar. We leggen het zo gedetailleerd mogelijk voor jullie vast. Dit is vooral bedoeld om mogelijke discussies tussen ouders, waar de kinderen de dupe van worden, te voorkomen.

Een ander belangrijk punt wat in het ouderschapsplan komt te staan gaat over de communicatie tussen jullie als ouders. Waarover gaan jullie overleggen en waar informeren jullie elkaar over. Voorbeelden hiervan zijn feestjes, uitgaan, school, social media. Kinderen worden ouder en situaties veranderen en daarmee veranderen de afspraken mee. Zo vormt het ouderschapsplan een basis waarop jullie kunnen terugvallen als het even niet meer zo soepel verloopt tussen jullie in de toekomst.

Als mediator heb ik ook ervaring met het voeren van gesprekken met kinderen. Op verzoek van de kinderen zelf of jullie als ouders kan ik een kind gesprek voeren met de kinderen. Of ze nu 8 of 18 zijn. De kinderen staan hierbij voorop en zij bepalen wat ik als mediator met jullie als ouders mag bespreken. Zo kunnen zij vrijuit praten over wat hen misschien bezighoudt of niet. Zo worden de kinderen ook gehoord en gezien tijdens het scheidingsproces.

Waarom kiezen voor een mediator en werkwijze van Bmiddl.nl

Als je kiest voor een mediator van Bmiddl.nl dan kies je voor een ervaren en geregistreerde mediator. Een mediator die net een stap extra doet en verder denkt dan standaard mogelijkheden. De mediators zijn allemaal gespecialiseerd in echtscheidingsbemiddeling in de breedste zin van het woord.

Zo volg ik continu aanvullende bijscholing en wordt er gewerkt aan persoonlijke ontwikkeling. Zo blijven we allemaal op de hoogte van de veranderende wet- en regelgeving bij scheiding. Daarnaast ben ik aangesloten bij een kwaliteitsregister voor mediators die strenge eisen hanteert. Zo kunnen we onze klanten de zekerheid bieden dat de scheiding bij Bmiddl.nl in goede handen is.

Onze unieke werkwijze draagt bij aan die zekerheid en bestaat uit een 5 stappenplan. Dat betekent dat:

 • Er eerst een gratis kennismakingsgesprek plaatsvindt. Zo kunnen jullie zelf bepalen of jullie vertrouwen hebben in mij als jullie mediator.
 • Tijdens dit gesprek neem ik jullie mee in welke stappen er genomen moeten worden, hoelang dit ongeveer duurt en, niet onbelangrijk, wat de kosten zullen zijn.
 • Alimentatieberekening wordt door mij gedaan en het convenant en ouderschapsplan worden door mij opgesteld als alles duidelijk is.
 • De indiening van de getekende stukken bij de Rechtbank en de inschrijving bij de gemeente, wordt door onze vaste advocaat verzorgd, zo vindt alles plaats onder één dak.
 • Na de scheiding jullie ook nog bij mij terecht kunnen voor vragen of bijvoorbeeld een herberekening van alimentatie.

Wie is de mediator voor jullie in Zaandam?

Als mediator bestaat mijn dagelijks werk uit het begeleiden van stellen die uit elkaar gaan of gaan scheiding. Hier ben ik in gespecialiseerd. Ik ben een ervaren mediator en kan tot de kern doordringen. Ik leg jullie alles helder uit en informeer jullie over de mogelijke gevolgen in de juridische en of financiële zin van de keuzes waar jullie voor staan. Ik kan lastige vragen stellen als dat nodig is en beweeg flexibel mee op jullie tempo. Ik zet net die extra stap voor jullie totdat de scheiding zorgvuldig is geregeld.

Zoek je een ervaren mediator in Zaandam of omgeving die de scheiding zorgvuldig en daadkrachtig begeleid? Neem dan persoonlijk contact op met mij. Ik ben mobiel bereikbaar of je kunt ook de vraag of een terugbelverzoek achterlaten op onderstaand contactformulier. Dan bel ik je terug op het moment dat het jou het beste uitkomt.

Bel Claudia: 06 23 99 42 43Plan een kennismakingsgesprek

Scheiden in 5 stappen

Zoals al eerder hierboven aangegeven kan er tijdens het scheidingsproces veel op je af komen. Onderwerpen waar je eerder niet dagelijks over nadacht en er zullen vele besluiten genomen moeten worden. Als we alles hebben doorgesproken en alle afspraken zijn helder en duidelijk worden de stukken zoals het convenant en het ouderschapsplan ingediend bij de rechtbank. De mediator van Bmiddl.nl in Zaandam bespreekt met jullie de mogelijke opties met daarbij de voor- en nadelen op korte en lange termijn. Om dit mediation proces te structureren maken wij gebruik van 5 stappen:

 1. We maken eerst kennis zodat jullie zelf kunnen bepalen of jullie vertrouwen hebben in mij als mediator.
 2. Alle onderwerpen, zowel op financieel als algemeen gebied worden besproken.
 3. Jullie nemen samen beslissingen over wat belangrijk is voor de kinderen en jullie als ouders. Dit wordt vastgelegd in een ouderschapsplan.
 4. Pas als alles besproken is en besluiten zijn genomen worden de stukken opgesteld en getekend. De indiening van de stukken wordt door onze advocaat verzorgd.
 5. Na de scheiding ben ik vanuit de nazorg ook voor jullie bereikbaar als er nog vragen zijn.

Uitgebreid stappenplan lezen

Woning en scheiding?

Het is belangrijk om duidelijke afspraken over de woonsituatie en de woning te maken. Of het nu om jullie huurhuis of een eigen woning gaat in Zaandam. Als mediator bespreek ik met jullie de verschillende mogelijkheden en de voor- en nadelen hiervan.

Als de woning niet aan een van jullie toebedeeld kan worden dan zijn er ook nog andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld:

 • De woning blijft onverdeeld voor een afgesproken periode.
 • De woning wordt verkocht.  Zo maken jullie beiden een nieuwe start.

Lees meer

Mediator Zaandam

“Samen tot goede
oplossingen komen.”

De financiële verdeling bij scheiding

Is er sprake van partner- en of kinderalimentatie? En wat betekent dat voor mijn hypotheek? Moet het bedrijf en de schulden ook worden verdeeld? Wanneer schakel ik de hypotheekadviseur in Zaandam in en moet de woning ook getaxeerd worden?

Op financieel vlak bespreken we onder andere:

 • Het huidige inkomen/salaris van jullie beide
 • Alimentatie (voor de kinderen en/of partner).
 • Bezittingen en schulden.
 • Eventuele toeslagen.
 • Eigen bedrijf.
 • Pensioenverdeling.

Lees meer

De kinderen tijdens en na scheiding

Kinderen krijgen altijd iets mee van de scheiding. Zij maken zich soms zorgen of hebben vragen over de situatie na scheiding en wat jullie daarover afspreken ten aanzien van de kinderen zelf. Er is behoefte aan duidelijkheid en de kinderen willen ook graag gehoord en gezien worden. Onze mediator bespreekt dit uitgebreid met jullie. De volgende onderwerpen komen hierbij aan bod:

 • In welke leeftijdsfase zitten de kinderen?
 • Hoe gaan we met elkaar communiceren?
 • Waarover informeren we elkaar?
 • Wat spreken we af als we er niet uit komen?
 • Het kindgesprek is een mogelijkheid.

Bel Claudia: 06 23 99 42 43Plan een kennismakingsgesprek

Mediator Zaandam

Onze dienstverlening

Bij Bmiddl.nl hebben jullie keuze uit een pakket aan diensten volledig toegespitst op jullie situatie. Op die manier betalen jullie nooit teveel voor dingen die niet relevant voor jullie zijn. Graag bespreken we met jullie welk pakket het beste bij jullie past.

Basis

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: een huurwoning; meerderjarige kinderen; geen kinderen; alleen een ouderschapsplan maken of laten herzien; beëindiging van de samenleving; enkele gesprekken na de scheiding, om de communicatie te verbeteren.

Inclusief:

 • Gemiddeld 2 tot 3 gesprekken
 • Alleen partneralimentatie berekenen
 • Alleen kinderalimentatie berekenen
 • Vaststellingsovereenkomst / convenant
 • Aanpassingen op het ouderschapsplan
 • Juridische afhandeling
 • Aanvraag subsidie voor rechtsbijstand
 • De mogelijkheid voor een uurtarief
Vraag een kennismakingsgesprek aan

Standaard

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: een koopwoning; zorgverdeling voor de kinderen; huwelijkse voorwaarden; ZZP’ers.

Inclusief:

 • Gemiddeld 4 tot 5 gesprekken
 • Berekeningen kinder- en partneralimentatie
 • Bruto-netto berekeningen, inclusief mogelijke toeslagen
 • Ouderschapsplan
 • Gesprek met kinderen mogelijk
 • Convenant of vaststellingsovereenkomst
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken onafhankelijke hypotheekadviseur
 • Invullen pensioenformulieren
 • Juridische afhandeling
Vraag een kennismakingsgesprek aan

Plus

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: complexe huwelijkse voorwaarden; een B.V. of holding structuur; meerdere woningen; vermogen; samengesteld gezin.

Inclusief:

 • Het aantal gesprekken wordt met jullie onderling afgestemd
 • Berekeningen kinder- en partneralimentatie
 • Bruto-netto berekeningen, inclusief mogelijke toeslagen
 • Vermogensopstelling
 • Ouderschapsplan
 • Gesprek met kinderen mogelijk
 • Convenant of vaststellingsovereenkomst
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken onafhankelijke hypotheekadviseur
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken met de accountant of financieel adviseur
 • Invullen pensioenformulieren
 • Juridische afhandeling
Vraag een kennismakingsgesprek aan

5 veelgestelde vragen over mediation in Zaandam

 • 1. Wat is mediation in Zaandam?

 • 2. Hoe gaat een mediator te werk?

 • 3. Wat kost een mediator in Zaandam?

 • 4. Wat als de mediation niet werkt?

 • 5. Wanneer is mediation in Zaandam zinvol?

Maak een afspraak voor een kosteloos kennismakingsgesprek in Zaandam

Op zoek naar persoonlijke mediator in Zaandam? Graag kom ik bij jullie langs voor een kennismakingsgesprek en beantwoord al jullie vragen.

Bel Claudia: 06 23 99 42 43Plan een kennismakingsgesprek

X

Maak kennis met Claudia

Snel inzicht krijgen in wat mogelijk is voor jullie. Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Contactformulier invullen

Maak kennis met Claudia

Bel: 06 23 99 42 43 Vul contactformulier in

Stel een vraag

Heb je een vraag of willen jullie vrijblijvend met een van onze mediators kennismaken?
Laat dan je bericht hieronder achter.


  • We hebben geen wachtlijst: binnen 1 week met elkaar aan tafel.
  • Binnen 24 uur nemen we contact
   met je op.
  • Beoordeeld met een 9,4 via
   klantervaringen.nl.
  • Vertel ons jullie situatie en we bekijken samen
   wat we voor jullie kunnen betekenen.