Mediator Utrecht

Mediation in Utrecht: hulp bij echtscheidingen

Ik ben mediator bij Bmiddl.nl en kom bij jullie langs in Utrecht en directe omgeving, dus ook in Zuilen, Overvecht, Hooggraven, Kanaleneiland, Leidsche Rijn, Vleuten en de Meern.

Het scheidingsproces is een mix van zakelijk kijken naar wat er geregeld moet worden en de emoties die daar omheen spelen. Je kunt daarbij pas afspraken maken als er eerst aandacht is besteed aan de emoties die er spelen. Boosheid, verdriet, maar ook schaamte en schuld zijn gevoelens die we vaak tegenkomen. Die gaan we niet uit de weg; we benoemen ze en kijken wat ervoor nodig is om er een dusdanige omgangsvorm mee te kunnen krijgen, zodat jullie verder kunnen en straks weer vooruit kunnen kijken.

Als er kinderen zijn, dan staan die voor jullie vast op nummer 1. Zij zijn in het scheidingsproces, nog meer dan anders, afhankelijk van jullie en de manier waarop jullie met elkaar omgaan. Het is dus uitermate belangrijk dat er ook voor hun goede afspraken gemaakt worden. Eerst goed voor jezelf zorgen, zodat je daarna alles goed kunt regelen voor hen. Dat doen we in een ouderschapsplan. Dit wordt voor jullie op maat gemaakt, zodat het goed past voor de kinderen, maar dus ook voor jullie zelf. Dit is geen plan in steen, want de behoeften van de kinderen zullen veranderen en die van jullie misschien ook wel. Dus je spreekt ook af wanneer je dit plan weer gaat aanpassen.

Als jullie bellen voor een afspraak, kunnen we bijna altijd binnen één week met elkaar aan tafel. Als je eenmaal de beslissing hebt genomen om te bellen, dan wil je ook niet te lang meer wachten. Na de introductie kan al snel een afspraak gemaakt worden om aan de slag te gaan. Zekerheid in onzekere tijden is ons motto. Vandaar dat ook afspraken in de avond mogelijk zijn en zijn we bovendien in het weekend bereikbaar. De afspraken zijn bij jullie thuis, maar een afspraak op een neutrale locatie behoort zeker tot de mogelijkheden.

Bel Leonard: 06 30 12 96 11Plan een kennismakingsgesprek

Bij ons geen wachtlijst: binnen een week met elkaar aan tafel.

Het proces van scheiden

Zodra jullie aan tafel zitten, komen alle vragen vanzelf: wie kan de woning overnemen en welke regels gelden er? Hoe kom ik aan een andere woning en hoe kom ik voor urgentie in aanmerking? Welke afspraken moeten we voor het ouderdomspensioen en partnerpensioen maken? Maken jullie de alimentatieberekeningen zelf?

Met alleen de inboedel verdelen ben je er dus duidelijk niet. Er zijn vele ‘hoofdstukken’ die aan de orde moeten komen: alimentatie, kinderen, polissen en verzekeringen, bankrekeningen, inboedel en motorvoertuigen, pensioenen, etc.

Dat breng ik voor jullie allemaal duidelijk in kaart. Daarvoor gebruik ik een rapportage, zodat er een vaste structuur is en we zeker weten dat alles aan bod komt. Ik kan jullie de verschillende opties aangeven met de voor- en nadelen ervan en na ieder gesprek werk ik dat verslag bij. Op een gegeven moment is alles duidelijk en dan maak ik het convenant voor jullie. Daar staan geen verrassingen meer in, want alles is dan al uitgebreid besproken. Het convenant – en eventueel ook het ouderschapsplan als jullie kinderen hebben – wordt door onze vaste advocaat ingediend bij de Rechtbank.

Alles bij elkaar betekent dit dus:

 • We werken met een duidelijke structuur die jullie overzicht geeft.
 • De alimentatieberekening wordt door mijzelf gemaakt; ik leg jullie stap voor stap uit hoe dit werkt. Jullie krijgen hiermee ook inzicht in wat jullie na de scheiding te besteden hebben.
 • Pas als alles duidelijk is, maak ik het convenant; we nemen het aantal gesprekken wat daarvoor nodig is.
 • We bespreken alle woonopties. Als jullie willen, ga ik mee met jullie naar de hypotheekadviseur.
 • Onze eigen advocaat zorgt voor de indiening van de stukken bij de Rechtbank.

Kinderen in scheiding

Voor kinderen tot 18 jaar wordt er een ouderschapsplan gemaakt. Naast de financiële afspraken die jullie maken voor jullie kind, gaat dit plan over de verdeling van de zorg, de vakanties en de feestdagen. Jullie maken afspraken over de verjaardagen van zowel de kinderen als jullie zelf en afspraken als jullie willen afwijken van de standaard zorgverdeling. Allemaal bedoeld zodat er nooit discussie ontstaat rondom de kinderen, want daarvan zijn zij juist de dupe.

Het ouderschapsplan is daarmee een plan op maat. Wij hanteren een heel uitgebreid format dat we als basis gebruiken. We gaan samen aan de slag om dat helemaal toe te spitsen op jullie situatie. Geen enkele scheiding is hetzelfde en geen enkel ouderschapsplan is hetzelfde. We leggen ook in het ouderschapsplan vast wat jullie doen als een van beiden er iets in wil wijzigen, want jullie situatie verandert in de toekomst misschien, maar ook kinderen worden ouder en krijgen andere behoeften!

Een belangrijk onderdeel van het ouderschapsplan is het onderdeel over de communicatie. Hoe gaan jullie in de toekomst met elkaar communiceren over de kinderen en waarover? Dat gaat onder andere over algemene zaken, over school, over hobby’s en over medische zaken. Allemaal ten behoeve van jullie kinderen.

Onze mediators hebben ervaring in het voeren van een kindgesprek. Dat is een gesprek met jullie dochter of zoon, zonder de ouders erbij, waar kinderen in alle veiligheid kunnen aangeven wat hun vragen zijn, waar ze zich zorgen over maken en wat ze graag kwijt willen. De inhoud van dit gesprek wordt alleen teruggekoppeld naar de ouders als het kind daarvoor toestemming geeft. Op deze manier worden de kinderen gehoord en gezien, wat voor hen een belangrijke behoefte is. Wie weet hebben ze nog een goede tip voor jullie als ouders?

Waarom kiezen voor Bmiddl.nl

Kiezen voor Bmiddl.nl betekent dat jullie kiezen voor kwaliteit. Geen standaardoplossingen, maar een mediator in Utrecht met een dijk aan ervaring die flexibel met jullie meebeweegt. De mediators bij Bmiddl.nl doen niets anders dan echtscheidingsbemiddeling en daar zijn wij goed in! Voortdurend met persoonlijke ontwikkeling bezig en kennis vergaren om alle regelgeving rondom scheiding te blijven volgen. We hanteren het 4 ogen-principe: al het werk dat door jullie mediator gedaan wordt, wordt ook nog eens nagekeken door een andere mediator. Valt de mediator om welke reden dan ook uit, dan wordt jullie scheiding door iemand anders van ons team overgenomen.

Bij Bmiddl.nl werken we volgens 5 stappen. Dat betekent dat:

 • Jullie een introductiegesprek krijgen, zodat ik jullie en jullie mij leren kennen. Aan het eind ervan kan ik jullie vertellen wat de kosten zijn en of jullie voor juridische bijstand in aanmerking komen.
 • We werken met een all-in prijs; dus geen verrassingen achteraf. Jullie krijgen daarvoor het aantal gesprekken dat nodig is.
 • De alimentatieberekening maak ik zelf en neem ik met jullie door; daardoor krijgen jullie ook inzicht in jullie inkomen na de scheiding en voor welke toeslagen jullie in aanmerking komen.
 • De stukken voor de Rechtbank worden door onze eigen advocaat ingediend; je hoeft dus niet zelf op zoek te gaan.
 • Ik ben ook in de avond en in het weekend bereikbaar.

Wie is jullie mediator in Utrecht?

Ik ben een mediator die al jaren in het vak zit en doe dit fulltime. Daardoor kunnen jullie van mij goede kwaliteit verwachten tegen een betaalbare prijs. Ik heb een financiële achtergrond, wat helpt omdat er vele zaken op financieel gebied geregeld moet worden. Ik straal de rust uit die nodig is en ik beweeg met jullie mee als het tempo sneller of langzamer moet. Ik stel de lastige vragen als dat nodig is, maar ik zorg er ook voor dat jullie in verbinding blijven. Ik zet die extra stap voor jullie. Jullie scheiding wordt door mij zorgvuldig geregeld, zodat jullie er met een tevreden gevoel op terug kunnen kijken.

Zijn jullie op zoek naar een mediator in Utrecht die jullie scheiding van begin tot eind regelt? Maak kennis met onze mediator in Utrecht door direct telefonisch contact met Leonard op te nemen. Natuurlijk kun je ook een vraag of verzoek voor een introductie achter te laten via het contactformulier. Ik beantwoord je vragen binnen één dag en beloof dat we snel aan tafel kunnen!

Bel Leonard: 06 30 12 96 11Plan een kennismakingsgesprek

Bij ons geen wachtlijst: binnen een week met elkaar aan tafel.

Scheiden in 5 stappen

Tijdens de scheiding komt er veel op je af. Pas als alle beslissingen genomen zijn, kunnen de stukken worden ingediend. Onze mediator in Utrecht geeft bij ieder onderwerp aan wat de opties zijn en de voor- en nadelen ervan. Zowel voor de korte als voor de langere termijn. Om het totaalproces te verduidelijken, maken we gebruik van 5 stappen:

 1. We starten met een introductiegesprek in Utrecht.
 2. Alle financiële zaken worden besproken.
 3. We werken samen aan het ouderschapsplan. Een kindgesprek is daarbij mogelijk.
 4. De indiening van de stukken wordt door onze advocaat verzorgd.
 5. Ik ben ook na de scheiding voor jullie bereikbaar, mochten er nog vragen zijn.

Uitgebreid stappenplan lezen

Wat gebeurt er met de woning?

Huren of kopen in Utrecht, het maakt niet uit: het is belangrijk om duidelijke afspraken te maken over de woning. Onze mediator bespreekt met jullie de mogelijkheden en de voor- en nadelen ervan.

Verkopen van de woning is niet altijd de juiste oplossing. Zo kun je bijvoorbeeld ook afspreken dat:

 • Een van jullie beiden in de woning blijft wonen en de ander (in delen) uitkoopt
 • De woning onverdeeld blijft; dan stel je de beslissing een paar jaar uit, om ‘tijd te kopen’

Lees meer

Mediator Utrecht

“Samen op een
geschikte oplossing komen.”

De financiële opsplitsing

Wat zijn jullie mogelijkheden om de financiële zorg voor jullie kinderen goed te regelen? En is het nodig dat jullie naar elkaar toe nog iets bijdragen, zodat jullie na de scheiding een min of meer gelijke start hebben? Hoeveel heeft ieder na de scheiding netto nog over? Wie heeft er recht op toeslagen en hoeveel zal dat dan zijn? Op welk moment kan ik het beste in Utrecht een hypotheekadviseur raadplegen en heb ik dan ook een taxateur nodig?

Op financieel vlak kijken we naar:

 • Jullie inkomen.
 • Alimentatie.
 • Bezittingen.
 • Schulden.
 • Toeslagen.

Lees meer

De kinderen tijdens en na de scheiding

Voor kinderen is een scheiding ook een ingrijpende gebeurtenis. Zij zijn afhankelijk van de manier waarop jullie de zorg voor hen gaan regelen en hebben er belang bij dat alles goed verloopt. Zij maken zich ook zorgen. Ze hebben behoefte aan duidelijkheid en willen ook in dit proces gezien en gehoord worden. Onze mediator Utrecht gaat hier uitgebreid op in. De onderwerpen die aan bod komen, zijn:

 • Hoe vertellen we het de kinderen?
 • Hoe betrekken we de kinderen hierin?
 • Hoe gaan we met elkaar communiceren?
 • Het kindgesprek.

Bel Leonard: 06 30 12 96 11Plan een kennismakingsgesprek

Bij ons geen wachtlijst: binnen een week met elkaar aan tafel.

Mediator Utrecht

Onze dienstverlening

Bij Bmiddl.nl hebben jullie keuze uit een pakket aan diensten volledig toegespitst op jullie situatie. Op die manier betalen jullie nooit teveel voor dingen die niet relevant voor jullie zijn. Graag bespreken we met jullie welk pakket het beste bij jullie past.

Basis

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: een huurwoning; meerderjarige kinderen; geen kinderen; alleen een ouderschapsplan maken of laten herzien; beëindiging van de samenleving; enkele gesprekken na de scheiding, om de communicatie te verbeteren.

Inclusief:

 • Gemiddeld 2 tot 3 gesprekken
 • Alleen partneralimentatie berekenen
 • Alleen kinderalimentatie berekenen
 • Vaststellingsovereenkomst / convenant
 • Aanpassingen op het ouderschapsplan
 • Juridische afhandeling
 • Aanvraag subsidie voor rechtsbijstand
 • De mogelijkheid voor een uurtarief
Vraag een kennismakingsgesprek aan

Standaard

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: een koopwoning; zorgverdeling voor de kinderen; huwelijkse voorwaarden; ZZP’ers.

Inclusief:

 • Gemiddeld 4 tot 5 gesprekken
 • Berekeningen kinder- en partneralimentatie
 • Bruto-netto berekeningen, inclusief mogelijke toeslagen
 • Ouderschapsplan
 • Gesprek met kinderen mogelijk
 • Convenant of vaststellingsovereenkomst
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken onafhankelijke hypotheekadviseur
 • Invullen pensioenformulieren
 • Juridische afhandeling
Vraag een kennismakingsgesprek aan

Plus

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: complexe huwelijkse voorwaarden; een B.V. of holding structuur; meerdere woningen; vermogen; samengesteld gezin.

Inclusief:

 • Het aantal gesprekken wordt met jullie onderling afgestemd
 • Berekeningen kinder- en partneralimentatie
 • Bruto-netto berekeningen, inclusief mogelijke toeslagen
 • Vermogensopstelling
 • Ouderschapsplan
 • Gesprek met kinderen mogelijk
 • Convenant of vaststellingsovereenkomst
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken onafhankelijke hypotheekadviseur
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken met de accountant of financieel adviseur
 • Invullen pensioenformulieren
 • Juridische afhandeling
Vraag een kennismakingsgesprek aan

5 veelgestelde vragen over mediation in Utrecht

 • 1. Wat is mediation in Utrecht?

 • 2. Hoe gaat een mediator te werk?

 • 3. Wat kost een mediator in Utrecht?

 • 4. Wat als de mediation niet werkt?

 • 5. Wanneer is mediation in Utrecht zinvol?

Ik kom bij jullie langs in Utrecht

Op zoek naar persoonlijke mediation in Utrecht? Graag kom ik langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en beantwoord ik al jullie vragen.

Bel Leonard: 06 30 12 96 11Plan een kennismakingsgesprek

Bij ons geen wachtlijst: binnen een week met elkaar aan tafel.

X

Maak kennis met Leonard

Snel inzicht krijgen in wat mogelijk is voor jullie. Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Contactformulier invullen

Maak kennis met Leonard

Bel: 06 30 12 96 11 Vul contactformulier in

Stel een vraag

Heb je een vraag of willen jullie vrijblijvend met een van onze mediators kennismaken?
Laat dan je bericht hieronder achter.


  • We hebben geen wachtlijst: binnen 1 week met elkaar aan tafel.
  • Binnen 24 uur nemen we contact
   met je op.
  • Beoordeeld met een 9,4 via
   klantervaringen.nl.
  • Vertel ons jullie situatie en we bekijken samen
   wat we voor jullie kunnen betekenen.