Mediator Den Haag

Mediation in Den Haag: hulp bij echtscheidingen

We zijn als mediator werkzaam in Den Haag, maar komen ook naar jullie toe in de omgeving zoals in Scheveningen, Poeldijk, Nootdorp en Wateringen.

Vaak is het komen tot de beslissing om uit elkaar te gaan, al een langer en emotioneel proces. Jullie hebben er misschien alles aan gedaan om te kijken of de relatie toch nog te redden was, of misschien kwam het toch onverwacht. Vaak gaat dit stuk gepaard met boosheid en verdriet en soms komen er gevoelens van schuld en schaamte bij omdat je had gehoopt dat het allemaal anders was gelopen. En dan ineens moet er van alles geregeld worden.

Hoe zorg je er nu voor dat je alles goed regelt en niets overslaat? Waar begin je mee? Hoe krijg je een beeld van alle mogelijkheden die er zijn als het gaat om de woning, de pensioenen, jullie financiën enzovoort. Wij zorgen er als mediator voor dat er structuur komt in de aanpak, zodat jullie hoofdstuk voor hoofdstuk kunnen bespreken. Daarbij geven we aan wat de mogelijkheden zijn en wat de voor- en nadelen daarvan zijn, zodat jullie de beslissingen kunnen nemen die goed zijn voor nu, maar waar je ook over een tijd nog met een tevreden gevoel op terug kunt kijken.

Dit alles gebeurt met rust en ruimte voor jullie, in het tempo dat voor jullie prettig is. De mediator beweegt daarin met jullie mee. We zijn 24/7 bereikbaar want soms moet er een afspraak ingelast worden of kan je vraag nu eenmaal niet tot de volgende dag wachten.

 • Geen wachtlijst en 24/7 bereikbaar; ook afspraken in de avond mogelijk
 • Een mediator uit de omgeving
 • Persoonlijk contact en maatwerk
 • Rust en structuur door vaste aanpak
 • Snel inzicht in de woonopties
 • Jullie financiën na scheiding duidelijk in beeld

Beoordeeld met een 9.5

door Klantervaringen.nl

 • Denise Claeys - MfN-registermediator

De stappen die in het mediationproces plaatsvinden

Na het eerste contact plannen we een kennismakingsgesprek in. Dat is vrijblijvend en dus kosteloos voor jullie. We horen in dat gesprek jullie verhaal aan zodat we een beeld krijgen van jullie situatie en we vertellen over onszelf, zodat jullie een inschatting kunnen maken of jullie er voldoende vertrouwen in hebben dat het bij ons veilig en zeker genoeg voelt om dit intensieve traject in te gaan. In de gesprekken daarna gaan we aan de hand van onze eigen rapportage per onderwerp het gesprek starten, waarbij jullie aangeven wat voor jullie de hoogste prioriteit heeft. Het betekent dus dat jullie onder andere kunnen rekenen op:

 • Binnen één week aan tafel voor het kennismakingsgesprek.
 • Inzicht in jullie financiën krijgen, zowel voor, tijdens en na de scheiding. Dat geeft duidelijkheid en ook rust om straks weer vooruit te kunnen kijken.
 • We maken een ouderschapsplan; een plan op maat waarin staat wat voor jullie kinderen én voor jullie belangrijk is in de opvoeding.
 • een overzicht van alle mogelijkheden die jullie hebben rondom jullie woning en de stappen die nodig zijn voor de ander om ook aan een woning te komen.
 • Een rapportage die in feite het proces van jullie scheiding beschrijft.
 • Indiening van de stukken door onze vaste advocaat.
 • Een begeleiding van A tot Z.

Een ouderschapsplan voor de kinderen

Jullie zijn straks niet meer elkaars partner, maar jullie blijven wel de ouders voor jullie kinderen. Dat betekent dat jullie elkaar nog nodig zullen hebben. De kinderen zullen jullie nodig hebben. En hoewel het een tijd zal duren voordat iedereen gewend is aan de nieuwe situatie, is het belangrijk om in het scheidingsproces al duidelijk te maken wat belangrijk is voor jullie en jullie kinderen en hoe jullie straks met elkaar gaan communiceren.

Heldere afspraken zijn dus belangrijk. Die komen in een ouderschapsplan. Het ouderschapsplan gaat over meer dan alleen de zorgverdeling. Jullie bespreken ook de vakanties met elkaar, de feestdagen en de verjaardagen van jullie kinderen en van jullie als ouder. Wat doen jullie als jullie van deze afspraken moeten afwijken, bijvoorbeeld door ziekte of als 1 van beiden ergens anders gaat wonen? Daarnaast geeft het ouderschapsplan ook aan wat jullie financieel met betrekking tot de kinderen af willen spreken. Wat kosten de kinderen, wie heeft de uitgaven voor ze en in welke verhouding dragen jullie daarin bij. Ook hierin begeleiden wij jullie en leggen deze berekening voor en uit, zodat jullie iets vast kunnen gaan leggen wat voor jullie allebei redelijk is.

Waarom in Den Haag kiezen voor een mediator van Bmiddl.nl

Als mediator in Den Haag zorgen wij ervoor dat jullie scheiding zorgvuldig zal verlopen. Het houvast in het proces bestaat uit de rapportage die in feite het verhaal van jullie scheiding vertelt. Pas als op ieder onderdeel (woning, alimentatie, bankrekeningen, polissen, inboedel, pensioen, onderneming etc) duidelijk is hoe jullie hier mee om willen gaan, kan het convenant voor jullie gemaakt worden. Dit nemen we met elkaar door en eventueel samen met het ouderschapsplan (als jullie kinderen hebben) wordt dit door onze vaste advocaat ingediend bij rechtbank en gemeente.

Die zorgvuldigheid is voor ons erg belangrijk: we hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan. We werken met een team van mediators, ieder met een eigen expertise zodat een lastige vraag altijd beantwoord kan worden. Onze mediators zijn continue in opleiding om zich nog breder te ontwikkelen en om kennis te houden van steeds wijzigende regelgeving. Daarnaast hanteren we het 4 ogen principe, wat betekent dat het werk dat de mediator doet, ook nog eens door een ander wordt nagekeken. Op die manier krijgen jullie de kwaliteit die nodig is zodat alles goed vastligt en er geen verwarringen achteraf ontstaan.

Als mediator in Den Haag en omgeving zijn we gewend met de 5 stappen van Bmiddl.nl te werken. Dit betekent voor jullie bijvoorbeeld dat:

 • Jullie aan het einde van het kennismakingsgesprek een overzicht krijgen van de kosten van de mediation, zodat er geen verrassingen meer komen.
 • We maken zelf voor jullie de berekeningen voor alimentatie, die tevens een beeld geven van wat jullie te besteden hebben na de scheiding, rekening houdend met eventuele toeslagen en heffingskortingen.
 • De mediator ook een gesprek met jullie kinderen kan houden; als daar behoefte aan is.
 • Jullie een convenant krijgen waarmee banken en hypotheekadviseurs ook uit de voeten kunnen, wat belangrijk is bij het overnemen van de woning.
 • Jullie ook voor nazorg bij ons terecht kunnen, als jullie toch nog vragen hebben of als er een herberekening gemaakt moet worden.

We komen bij jullie langs in Den Haag

Zijn jullie benieuwd of er op korte termijn plaats is om een afspraak in te plannen? Bel 1 van ons gerust op het directe mobiele nummer. Ook kunnen jullie het contactformulier invullen als dat makkelijker voor jullie is. Dan nemen we binnen een dag contact op!

 • Geen wachtlijst en 24/7 bereikbaar; ook afspraken in de avond mogelijk
 • Een mediator uit de omgeving
 • Persoonlijk contact en maatwerk
 • Rust en structuur door vaste aanpak
 • Snel inzicht in de woonopties
 • Jullie financiën na scheiding duidelijk in beeld

Beoordeeld met een 9.5

door Klantervaringen.nl

 • Denise Claeys - MfN-registermediator

Scheiden in 5 stappen

Wij werken met mediators die de erkende opleidingen gevolgd hebben; zij hebben geleerd om onpartijdig en neutraal te zijn. Wij helpen jullie om inzicht te krijgen in jullie mogelijkheden en de voor- en nadelen daarvan, zodat jullie beslissingen nemen die ook op de lange termijn nog goed voelen. Want jullie nemen zelf de beslissingen!

Voor de helderheid en overzicht maken we gebruik van 5 stappen:

 1. Een kennismakingsgesprek met de mediator die voor jullie kosteloos is.
 2. Alle onderwerpen helder in beeld door een uitgebreide rapportage hierover.
 3. Een uitgebreid ouderschapsplan, op maat gemaakt.
 4. Een convenant met alle beslissingen op de diverse onderwerpen duidelijk verwoord.
 5. Onze vaste advocaat die voor indiening zorgt van de stukken bij Rechtbank en gemeente.

Uitgebreid stappenplan lezen

Wie gaat waar wonen?

In deze tijd een lastig onderdeel; kan de één in de woning blijven wonen en de ander uitkopen? Of moet er een andere oplossing gevonden worden? Is er een woning voor de ander beschikbaar? Kan ik urgentie krijgen?

Wat zijn zoal de mogelijkheden bij een koopwoning?

 • De woning wordt verkocht.
 • De beslissing rondom de woning wordt een paar jaar uitgesteld.
 • Een van jullie beiden neemt de woning over.

Lees meer

Mediator Den Haag

“Zoeken naar oplossingen die
ook op de lange termijn goed voelen.”

De financiële kant van de scheiding

Hebben jullie na scheiding recht op toeslagen of heffingskortingen? Hoe verdelen jullie de bezittingen en de schulden? Wat spreken jullie af over jullie bijdrage aan de kinderen? Hoe gaan we om met de onderneming in de scheiding? We bespreken onder andere:

 • Heffingskortingen en toeslagen.
 • Kinderalimentatie en partneralimentatie.
 • Pensioenen en pensioenvoorzieningen.
 • Opgebouwde schulden en vorderingen.
 • Waarde in polissen.

Lees meer

Scheiden en de kinderen

We besteden veel aandacht aan de kinderen in het scheidingsproces. Dat is ons dagelijks werk. Wat gaat er om in de kinderen? Wat is voor hen belangrijk? Hoe blijf ik met ze in verbinding? De volgende onderwerpen langs te laten komen:

 • Hoe te communiceren met de kinderen.
 • Een kindgesprek.
 • Hoe leggen we de afspraken vast en wanneer kijken we of die nog steeds goed voelen.

Bel: 085 1302515Contactformulier invullen

Bij ons geen wachtlijst: binnen een week met elkaar aan tafel.

Mediator Den Haag

Onze dienstverlening

Bij Bmiddl.nl hebben jullie keuze uit een pakket aan diensten volledig toegespitst op jullie situatie. Op die manier betalen jullie nooit teveel voor dingen die niet relevant voor jullie zijn. Graag bespreken we met jullie welk pakket het beste bij jullie past.

Basis

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: een huurwoning; meerderjarige kinderen; geen kinderen; alleen een ouderschapsplan maken of laten herzien; beëindiging van de samenleving; enkele gesprekken na de scheiding, om de communicatie te verbeteren.

Inclusief:

 • Gemiddeld 2 tot 3 gesprekken
 • Alleen partneralimentatie berekenen
 • Alleen kinderalimentatie berekenen
 • Vaststellingsovereenkomst / convenant
 • Aanpassingen op het ouderschapsplan
 • Juridische afhandeling
 • Aanvraag subsidie voor rechtsbijstand
 • De mogelijkheid voor een uurtarief
Vraag een kennismakingsgesprek aan

Standaard

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: een koopwoning; zorgverdeling voor de kinderen; huwelijkse voorwaarden; ZZP’ers.

Inclusief:

 • Gemiddeld 4 tot 5 gesprekken
 • Berekeningen kinder- en partneralimentatie
 • Bruto-netto berekeningen, inclusief mogelijke toeslagen
 • Ouderschapsplan
 • Gesprek met kinderen mogelijk
 • Convenant of vaststellingsovereenkomst
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken onafhankelijke hypotheekadviseur
 • Invullen pensioenformulieren
 • Juridische afhandeling
Vraag een kennismakingsgesprek aan

Plus

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: complexe huwelijkse voorwaarden; een B.V. of holding structuur; meerdere woningen; vermogen; samengesteld gezin.

Inclusief:

 • Het aantal gesprekken wordt met jullie onderling afgestemd
 • Berekeningen kinder- en partneralimentatie
 • Bruto-netto berekeningen, inclusief mogelijke toeslagen
 • Vermogensopstelling
 • Ouderschapsplan
 • Gesprek met kinderen mogelijk
 • Convenant of vaststellingsovereenkomst
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken onafhankelijke hypotheekadviseur
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken met de accountant of financieel adviseur
 • Invullen pensioenformulieren
 • Juridische afhandeling
Vraag een kennismakingsgesprek aan

5 veelgestelde vragen over mediation in Den Haag

 • 1. Wat is mediation in Den Haag?

 • 2. Hoe gaat een mediator te werk?

 • 3. Wat kost een mediator in Den Haag bij Bmiddl.nl?

 • Wat als de mediation niet werkt?

 • 4. Wat als de mediation niet werkt bij ons?

 • 5. Wanneer is mediation in Den Haag zinvol?

Hebben we jullie kunnen overtuigen en willen jullie met een mediator van Bmiddl.nl in Den Haag een afspraak maken?

Neem gerust contact met ons op voor een afspraak. Vul hiervoor het contactformulier in, ook als je een vraag hebt. Binnen een dag hebben jullie reactie en binnen een week zitten jullie met elkaar aan tafel.

Bel: 085 1302515Contactformulier invullen

Bij ons geen wachtlijst: binnen een week met elkaar aan tafel.

X

Neem direct contact op

Snel inzicht krijgen in wat mogelijk is voor jullie. Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Bel: 085 1302515 Vul contactformulier in

Neem direct contact op

Bel: 085 1302515 Vul contactformulier in

Stel een vraag

Heb je een vraag of willen jullie vrijblijvend met een van onze mediators kennismaken?
Laat dan je bericht hieronder achter.


  • We hebben geen wachtlijst: binnen 1 week met elkaar aan tafel.
  • Binnen 24 uur nemen we contact
   met je op.
  • Beoordeeld met een 9,4 via
   klantervaringen.nl.
  • Vertel ons jullie situatie en we bekijken samen
   wat we voor jullie kunnen betekenen.