Anne Marie Baud

Anne Marie Baud

Ik kom bij jullie thuis in o.a. Haarlem, Hoofddorp, Castricum, Heemstede, Heemskerk, Beverwijk en Velsen.

Met wie ga ik dan in zee?

Als jullie mediator bewaar ik voor jullie de rust en het overzicht. Er komt bij een scheiding heel veel kijken, regelzaken, financiële beslissingen en overleg afspraken.
Het kan soms erg lastig zijn om daarover samen gesprekken te moeten voeren, terwijl je juist afstand van elkaar gaat nemen. Emoties als onzekerheid, verdriet en angst voor de toekomst kunnen behoorlijk in de weg zitten. Dan is het fijn als ik voor jullie in de gaten houd of overal aan gedacht wordt. En ervoor zorg dat jullie allebei goed weten wat je kiest en wat de gevolgen daarvan zijn.

Mijn vorige werk in het bedrijfsleven was het onderbouwen van claims aan één kant in een conflict. Als vrijwilliger zag ik in het schoolbestuur en bij buurtbemiddeling dat gezamenlijk optrekken met twee kanten tot veel betere oplossingen kan leiden. In 2012 maakte ik daarom de overstap van jurist naar MfN-familiemediator en -arbeidsmediator. Sindsdien is mijn grootste drijfveer om in mijn werk als mediator te blijven ontwikkelen en bijleren. Mijn werk als drijfverencoach is daarbij een perfecte aanvulling. Als ik niet aan het werk ben, lees ik het liefst jeugdboeken of zwem ik in koud water. Om de hersens fris te houden en het hoofd koel.

Wat maakt mij anders dan anderen?

 • Vanuit mijn juridische achtergrond kan ik voor jullie helder maken wat er van toepassing is op jullie specifieke situatie. Zodat je weet waar je aan toe bent en waar je precies afspraken over moet maken. Om jullie afspraken toekomst-proof te maken help ik jullie om alle “als… dan…” scenario’s goed door te denken.
 • Vanuit mijn achtergrond als drijfverencoach kan ik patronen tussen jullie herkennen en op een neutrale, duidelijke manier benoemen wat ik tussen jullie zie gebeuren in gesprekken. Confronterend soms, maar goed voor de afspraken.
 • Structuur geeft overzicht. Omdat alles met alles samenhangt, is het fijn om houvast en volgorde te hebben. De puzzelstukjes een voor een in te vullen en daarna aan elkaar te leggen tot het hele plaatje voor jullie allebei duidelijk en acceptabel is. Soms wil de één snel doorpakken en de ander juist goed onderbouwen. Ik bewaak voor jullie de balans tussen zorgvuldigheid en voortvarendheid.
 • Hulp bij het herkennen van patronen en rode knoppen van jullie beiden. Een rozentuin kan ik niet beloven, wel hulp bij de gesprekken die op jullie is afgestemd. Als het nodig is kan ik soms ook streng zijn, om jullie verder te helpen. Altijd vanuit de aandacht en zorgvuldigheid naar jullie beiden toe.
 • Vaak lucht het kinderen op om bij mij vrijuit te kunnen praten, zonder de angst om een van hun ouders verdriet te doen. Hoe graag ouders ook willen dat de kinderen zo min mogelijk van de scheiding merken, meestal hebben kinderen veel meer in de gaten dan ouders denken. Ik ben elke keer weer onder de indruk van hoe goed kinderen kunnen verwoorden wat ze zien, wat ze voelen en hoe ze het graag zelf zouden willen. Kinderen hebben enorme veerkracht; hoe meer er naar ze geluisterd wordt, hoe beter ze er mee om kunnen gaan. En gek genoeg geldt dat niet alleen voor jonge kinderen, maar net zo goed voor (jong)volwassen kinderen.

Hoe pak ik zo’n mediation aan?

Eerst maken wij kennis, vrijblijvend en kosteloos. Dan nemen we jullie situatie door, wat is er nodig, wat kan ik daarin voor jullie doen en wat kost het. Dan kunnen jullie beslissen of ik voor jullie de juiste mediator ben.

Vervolgens gaan we aan de slag, stap voor stap, om de hele puzzel te leggen. Jullie krijgen na ieder gesprek een bijgewerkte rapportage zodat je de stand van zaken altijd bij de hand hebt:

 • Ouderschapsafspraken.
 • Alimentatie.
 • Woning.
 • Gemeenschappelijke bezittingen en schulden.
 • Pensioenverdeling.

Kies je voor Anne Marie, dan kies je voor…

 • Zorgvuldigheid en voortvarendheid.
 • Rust en duidelijkheid.
 • Aandacht en structuur.
“Zich inleven in de deelnemers en die gevoelens kunnen verwoorden. Ik voelde mij daardoor enorm begrepen.”
“Goed en op een menselijke manier met respect voor je gevoelens toch snel en eerlijk geholpen.”
“Dank je wel voor de goede begeleiding. Ik heb het als een warm bad ervaren. Alles kon worden besproken en alles was goed. Heel fijn om aan de hand genomen te worden in zo’n heftige tijd. Ik weet nog goed dat ik na het ondertekenen van het convenant dacht ‘oeps, nou moeten we het weer zelf doen’, maar gelukkig daar kwam de checklist om ons toch nog verder op weg te helpen. Niet meer aan de hand, maar nog wel een helpende vinger.”
“In deze niet al te fijne situatie voelde de hulp van onze mediator als een steun. Alles is keurig en snel geregeld. Zeer tevreden.”