Mediator Rotterdam

Mediation in Rotterdam: hulp bij echtscheidingen

Mijn naam is Mady Tims en ik ben mediator in Rotterdam en omstreken. Als mediator Rotterdam kom ik bijvoorbeeld ook bij jullie thuis in de omgeving zoals Hoogvliet, Rozenburg en Hoek van Holland.

Het besluit is gevallen, jullie gaan uit elkaar. Of dit nu een gezamenlijk besluit is of een eenzijdige beslissing er komt in één keer veel op jullie af. Er is vaak ook sprake van emotie, immers jullie zijn geen relatie met elkaar aangegaan om weer uit elkaar te gaan. Het uit elkaar gaan kan dan bijvoorbeeld ook verdriet, teleurstelling, boosheid met zich mee brengen. Deze emoties gaan we niet uit de weg en bekijken met elkaar wat er voor nodig is om toch verder te kunnen. Dan kunnen jullie erna goed focussen op de besluiten die genomen moeten worden.

Als jullie kinderen hebben zijn die uiteraard het aller belangrijkste voor jullie beiden. Zij hebben niet om een scheiding gevraagd en zullen vooral naar jullie kijken hoe jullie de scheiding met elkaar doorkomen. Hoe jullie elkaar benaderen en hoe jullie met elkaar omgaan is voor hen erg belangrijk. Jullie blijven natuurlijk beiden de ouders die goed voor de kinderen willen zorgen. De afspraken over de zorg voor de kinderen na de scheiding worden vastgelegd in een ouderschapsplan. Dit ouderschapsplan is, afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, aan verandering onderhevig. Over de mogelijke veranderingen en aanpassingen in de toekomst maken jullie ook afspraken.

Als jullie met mij contact opnemen maak ik ruimte voor jullie zodat ik binnen één week langs kan komen. De afspraken vinden plaats bij jullie thuis. Lukt dit niet meer dan plan ik een afspraak met jullie op een neutrale plek. Na het kennismakingsgesprek kunnen we direct een afspraak maken voor het vervolg. Zo hoeven jullie, als het besluit is genomen, niet lang te wachten. Omdat een scheiding vaak niet tussen 9 en 5 plaatsvindt kunnen jullie ook bij mij terecht in de avonden en in het weekend.

Bel: Mady 06 22 26 44 47Plan een kennismakingsgesprek

Bij ons geen wachtlijst: binnen een week met elkaar aan tafel.

Het proces van scheiden

Er zijn vaak veel vragen en dat brengt weer onrust en soms onzekerheid met zich mee. Waar ga ik wonen? Hoe regelen we de zorg voor de kinderen? Hoe zit het met eventuele toeslagen? Kan ik in de woning blijven?

Een scheiding is niet alleen de inboedel en bankrekeningnummers verdelen. Er zijn vele belangrijke onderwerpen die aan de orde gaan komen zoals: huur- of koopwoning, kinder- en/of partneralimentatie, verzekeringen, eventuele lijfrentes, de onderneming, het al dan niet opgebouwde pensioen tijdens het huwelijk.

Al deze onderwerpen, waar jullie misschien ’s nachts van wakker liggen, breng ik voor jullie in kaart. Tijdens het vervolggesprek neem ik hiervoor een document mee waarin alle onderwerpen staan vermeld waarover jullie besluiten gaan nemen. Ik informeer meer jullie bijvoorbeeld over meerdere mogelijkheden die jullie hebben en leg de voor- en nadelen en mogelijke financiële en juridische gevolgen uit van de keuzes. Zo weten jullie goed waar jullie ja of nee tegen zeggen. Pas als alles duidelijk is wordt het echtscheidingsconvenant opgemaakt. Hier staan dan geen verrassingen meer in voor jullie. Het convenant – en een ouderschapsplan bij minderjarige kinderen – wordt door onze vaste advocaat als gemeenschappelijk verzoek ingediend bij de Rechtbank.

Dit betekent voor jullie dat:

 • Jullie overzicht krijgen door middel van de gestructureerde werkwijze.
 • De kinder- en/of partneralimentatieberekening door mij worden opgesteld waarbij ik jullie stap voor stap de berekening uitleg. Jullie hebben dan ook meteen inzicht in de netto inkomsten na de scheiding.
 • We alle mogelijkheden voor wonen bespreken. Als het voor jullie prettig is ga ik mee naar de hypotheekadviseur.
 • Het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan stel ik voor jullie op als alles duidelijk is en de beslissingen zijn genomen.
 • Het gezamenlijk verzoekschrift tot echtscheiding bij de Rechtbank door onze vaste advocaat wordt verzorgd.

Kinderen in scheiding

Voor minderjarige kinderen (jonger dan 18 jaar) moet er een ouderschapsplan worden opgesteld. Hierin staan alle afspraken die jullie maken over de kinderen. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen kunnen de kinderen hierbij worden betrokken en/of naar de mening worden gevraagd.

Het ouderschapsplan wordt op maat gemaakt. Namelijk het ouderschapsplan moet bij de kinderen passen en de opvoeding die jullie de kinderen mee willen geven. Onderwerpen die worden besproken zijn bijvoorbeeld de zorgverdeling voor de kinderen na de scheiding, de financiële afspraken voor de kinderen, vakanties en feestdagen. Ook bespreken we wat jullie kunnen doen als jullie er niet samen uitkomen in de toekomst. Dit is met name bedoeld om mogelijke discussies in de toekomst te voorkomen. Hiervan zijn namelijk veel kinderen de dupe van.

Het ouderschapsplan vormt een basis waarop jullie terug kunnen vallen als het in de toekomst niet meer zo soepel verloopt. Een belangrijk onderdeel hiervan is dat we beschrijven op welke manier en waarover, met betrekking tot de kinderen, jullie willen communiceren. Zoals bijvoorbeeld uitgaan, school, social media. De kinderen worden namelijk ouder, krijgen andere behoeften en daarmee is het ouderschapsplan ook aan verandering onderhevig.

Als mediator heb ik ook ervaring met het voeren van gesprekken met kinderen. Op verzoek van jullie of de kinderen praat ik met de kinderen waarbij zij bepalen wat ik met jullie als ouders mag delen. Ze kunnen zich uitspreken of bijvoorbeeld vragen stellen. Zo worden ze gehoord en gezien in het proces van scheiding.

Waarom kiezen voor een mediator van Bmiddl.nl

Als je kiest voor een mediator van Bmiddl.nl dan kies je voor een ervaren mediator die gaat voor kwaliteit en net die stap meer doet dan standaard. Er wordt continu gewerkt aan bijscholing en persoonlijke ontwikkeling zodat de kennis van wet- en regelgeving bij scheiding te allen tijde blijven volgen. Begeleiding van scheidingen is het is het dagelijks werk van de mediators van Bmiddl.nl en daar zijn wij goed in en willen daar goed in blijven. Mocht ik als mediator, door welke oorzaak dan ook, uitvallen, dan kan als jullie dit willen een andere mediator uit ons team het van mij overnemen. Zo bieden wij jullie de zekerheid dat jullie scheiding in goede handen is.

Als mediator bij Bmiddl.nl werk ik volgens het 5 stappenplan. Dat betekent dat:

 • Er sprake is van een gratis kennismakingsgesprek. Zo kunnen jullie zelf bepalen of jullie vertrouwen hebben in mij als jullie mediator.
 • Tijdens het kennismaken neem ik jullie mee in welke stappen er genomen moeten worden, hoelang dit duurt en wat de kosten hiervan zijn.
 • Een all-in prijs zorgt ervoor dat er geen vervelende verrassingen achteraf zijn. En daarbij, ik toets meteen of jullie in aanmerking komen voor rechtsbijstand waardoor er slechts sprake is van een eigen bijdrage.
 • De indiening van de stukken bij de Rechtbank wordt door onze vaste advocaat verzorgt, zo vindt alles plaats onder 1 dak.
 • Jullie mij flexibel kunnen bereiken en dat ik dus ook in de avonden en weekenden bereikbaar ben.

Wie is de mediator voor jullie in Rotterdam?

Als mediator werk ik fulltime en ben ik gespecialiseerd in echtscheidingen. Ik ben ervaren en kan tot de kern doordringen. Ik leg jullie alles netjes uit en informeer jullie over de mogelijke gevolgen in de juridische en of financiële zin van de keuzes die jullie maken. Ik kan lastige vragen stellen als dat nodig is en beweeg mee op jullie tempo. Ik zet die extra stap voor jullie totdat de scheiding zorgvuldig is geregeld.

Zoek je een mediator in (de omgeving) van Rotterdam die jullie zorgvuldig en daadkrachtig begeleid? Neem dan persoonlijk contact op met onze mediator in Rotterdam; Mady. Je kunt de vraag of een terugbelverzoek ook achterlaten op het contactformulier. Dan bel ik je terug op het moment dat het jou het beste uitkomt.

Bel: Mady 06 22 26 44 47Plan een kennismakingsgesprek

Bij ons geen wachtlijst: binnen een week met elkaar aan tafel.

Scheiden in 5 stappen

Tijdens het proces van scheiden kan er veel op je af komen en zullen er veel besluiten genomen moeten worden. Pas als alles duidelijk is en jullie zijn het eens geworden kunnen de stukken worden ingediend bij de rechtbank. De mediator van Bmiddl.nl in Rotterdam bespreekt met jullie de mogelijkheden met daarbij de voor- en nadelen op korte en lange termijn. Om dit mediation proces te structureren maken wij gebruik van 5 stappen:

 1. We maken eerst kennis zodat jullie zelf kunnen bepalen of jullie vertrouwen hebben in mij als mediator.
 2. Alle financiële zaken en algemene onderwerpen worden besproken.
 3. Samen nemen jullie beslissingen over wat belangrijk is voor de kinderen. Dit wordt vastgelegd in een ouderschapsplan.
 4. Pas als alles klopt voor jullie worden de stukken opgesteld en getekend. De indiening van de stukken wordt door onze advocaat verzorgd.
 5. Na de scheiding ben ik vanuit de nazorg ook voor jullie bereikbaar als er nog vragen zijn.

Uitgebreid stappenplan lezen

Wat gebeurt er met de woning?

Het is belangrijk om duidelijke afspraken over de woning te maken. Of dit nu een huurhuis of een koophuis is in Rotterdam. Onze mediator bespreekt met jullie de diverse mogelijkheden en de voor- en nadelen van deze mogelijkheden.

Bijvoorbeeld de woning verkopen is niet altijd de meest gunstige oplossing. Er zijn ook nog andere opties zoals:

 • Een van jullie (met de kinderen) in de woning blijft wonen en de ander (in delen) uitkoopt
 • De woning onverdeeld blijft: dan stel je de beslissing een paar jaar uit om ’tijd te kopen’

Lees meer

Mediator Rotterdam

“Samen tot een
geschikte oplossing komen.”

De financiële kant

Hoeveel heeft ieder van jullie na de scheiding aan netto-inkomen? En wanneer is het mogelijk om eventuele toeslagen aan te vragen? Wat wordt het bedrag aan alimentatie of is dat niet nodig? Is er nog sprake van een bijdrage aan de andere ouder bij co-ouderschap? Wanneer schakel ik de hypotheekadviseur in Rotterdam in en moet er dan ook een taxatie plaats vinden?

Op financieel vlak kijken we naar:

 • Het inkomen van jullie
 • Alimentatie (kinder- en/of partner)
 • Bezittingen
 • Schulden
 • Toeslagen
 • Eigen bedrijf
 • Pensioenverdeling

Lees meer

De kinderen tijdens en na de scheiding

Kinderen krijgen altijd iets mee van de scheiding, het is voor hen ook een ingrijpende gebeurtenis. Zij maken zich soms zorgen over de situatie na scheiding en wat jullie daarover afspreken ten aanzien van de kinderen zelf. Er is behoefte aan duidelijkheid en de kinderen willen ook graag gehoord en gezien worden. Onze mediator bespreekt dit uitgebreid met jullie. De volgende onderwerpen komen hierbij aan bod:

 • Hoe vertellen we het de kinderen
 • In welke leeftijdsfase zitten de kinderen
 • Hoe betrekken we de kinderen
 • Hoe gaan we met elkaar communiceren
 • Wat spreken we af als we er niet uit komen
 • Het kindgesprek is een mogelijkheid

Bel: Mady 06 22 26 44 47Plan een kennismakingsgesprek

Bij ons geen wachtlijst: binnen een week met elkaar aan tafel.

Mediator Rotterdam

Onze dienstverlening

Bij Bmiddl.nl hebben jullie keuze uit een pakket aan diensten volledig toegespitst op jullie situatie. Op die manier betalen jullie nooit teveel voor dingen die niet relevant voor jullie zijn. Graag bespreken we met jullie welk pakket het beste bij jullie past.

Basis

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: een huurwoning; meerderjarige kinderen; geen kinderen; alleen een ouderschapsplan maken of laten herzien; beëindiging van de samenleving; enkele gesprekken na de scheiding, om de communicatie te verbeteren.

Inclusief:

 • Gemiddeld 2 tot 3 gesprekken
 • Alleen partneralimentatie berekenen
 • Alleen kinderalimentatie berekenen
 • Vaststellingsovereenkomst / convenant
 • Aanpassingen op het ouderschapsplan
 • Juridische afhandeling
 • Aanvraag subsidie voor rechtsbijstand
 • De mogelijkheid voor een uurtarief
Vraag een kennismakingsgesprek aan

Standaard

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: een koopwoning; zorgverdeling voor de kinderen; huwelijkse voorwaarden; ZZP’ers.

Inclusief:

 • Gemiddeld 4 tot 5 gesprekken
 • Berekeningen kinder- en partneralimentatie
 • Bruto-netto berekeningen, inclusief mogelijke toeslagen
 • Ouderschapsplan
 • Gesprek met kinderen mogelijk
 • Convenant of vaststellingsovereenkomst
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken onafhankelijke hypotheekadviseur
 • Invullen pensioenformulieren
 • Juridische afhandeling
Vraag een kennismakingsgesprek aan

Plus

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: complexe huwelijkse voorwaarden; een B.V. of holding structuur; meerdere woningen; vermogen; samengesteld gezin.

Inclusief:

 • Het aantal gesprekken wordt met jullie onderling afgestemd
 • Berekeningen kinder- en partneralimentatie
 • Bruto-netto berekeningen, inclusief mogelijke toeslagen
 • Vermogensopstelling
 • Ouderschapsplan
 • Gesprek met kinderen mogelijk
 • Convenant of vaststellingsovereenkomst
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken onafhankelijke hypotheekadviseur
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken met de accountant of financieel adviseur
 • Invullen pensioenformulieren
 • Juridische afhandeling
Vraag een kennismakingsgesprek aan

5 veelgestelde vragen over mediation in Rotterdam

 • Wat is mediation in Rotterdam?

 • Hoe gaat een mediator te werk?

 • Wat kost een mediator in Rotterdam?

 • Wat als de mediation niet werkt?

 • Wanneer is mediation in Rotterdam zinvol?

Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek in Rotterdam

Op zoek naar persoonlijke mediation in Rotterdam? Graag kom ik bij jullie langs voor een kennismakingsgesprek en beantwoord ik al je vragen.

Bel: Mady 06 22 26 44 47Plan een kennismakingsgesprek

Bij ons geen wachtlijst: binnen een week met elkaar aan tafel.

X

Maak kennis met Mady

Snel inzicht krijgen in wat mogelijk is voor jullie. Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Contactformulier invullen

Maak kennis met Mady

Bel: Mady 06 22 26 44 47 Vul contactformulier in

Stel een vraag

Heb je een vraag of willen jullie vrijblijvend met een van onze mediators kennismaken?
Laat dan je bericht hieronder achter.


  • We hebben geen wachtlijst: binnen 1 week met elkaar aan tafel.
  • Binnen 24 uur nemen we contact
   met je op.
  • Beoordeeld met een 9,4 via
   klantervaringen.nl.
  • Vertel ons jullie situatie en we bekijken samen
   wat we voor jullie kunnen betekenen.