Mediator Rijssen-Holten

Mediation in Rijssen-Holten: hulp bij echtscheidingen

Ik kom als mediator bij jullie thuis in de gemeente Rijssen-Holten en ben uiteraard ook werkzaam in de regio, in onder andere Markelo, Goor, Enter, Nijverdal, Heeten, Hellendoorn en Huisen.

De beslissing is genomen: jullie gaan scheiden of uit elkaar. Dat is vast een lastige en grote stap geweest. Het nemen van die beslissing is 1 ding, maar wat daarna volgt is ook niet makkelijk: alles wat voorheen zo duidelijk was, is nu opeens onzeker. En naast die onzekerheid speelt er waarschijnlijk ook veel boosheid en verdriet. Je bent wellicht teleurgesteld; in die ander en misschien ook wel in jezelf. Die gevoelens die spelen gedurende het mediationtraject natuurlijk ook een belangrijke rol en verdienen ook hun aandacht. Vandaar dat we daar ook met regelmaat op in zullen gaan, als daar behoefte aan is.

Daarnaast zit je met veel vragen: Hoe gaan we de zorg over de kinderen verdelen? Hoe kom ik er straks financieel voor te staan en heb ik bijvoorbeeld dan recht op toeslagen? Is het mogelijk dat 1 van beiden de woning over kan nemen en waar komt dan die ander te wonen? Zijn we verplicht om ook onze pensioenen te verdelen? Al die vragen moeten beantwoord worden en daarvoor hebben we onze eigen aanpak en structuur. Dat geeft duidelijkheid en zorgt ervoor dat alles wat besproken dient te worden, ook aan de beurt komt. Ik zorg voor die structuur, zodat jullie in alle rust kunnen kijken wat het beste past bij jullie.

Bel Ivonne: 06 30 20 38 79Plan een kennismakingsgesprek

Een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Een volledig traject begin eigenlijk altijd met een kennismakingsgesprek. Het is erg belangrijk dat je een goede klik ervaart met de mediator die met jullie dit intensieve traject samen gaat doen. Dat moet veilig en vertrouwd voelen. Vandaar dat dit gesprek ook kosteloos voor jullie is.

Dus ik vertel in het gesprek wat over mijzelf: mijn ervaring in het vak en in het leven. Voor mij is het natuurlijk van belang om te weten wie jullie zijn: wat is jullie geschiedenis, hoe zat jullie relatie in elkaar en wat heeft jullie uiteindelijk doen besluiten om toch uit elkaar te gaan. Is dat iets plotseling geweest, of waren jullie daar met elkaar al langer over in gesprek. Bij de start van een mediation zitten mensen meestal ieder in een andere fase: de 1 hoopt misschien nog dat het toch nog goed gaat komen, terwijl de ander in het hoofd al lang bezig is met het leven na de scheiding. Het is goed om daar bewust van te zijn.

Uiteraard vertel ik jullie in de kennismaking over het mediationproces; hoe pak ik dat aan en wat kunnen jullie verwachten. Wat doe ik voor jullie en wat is het stuk dat jullie zelf kunnen doen. Ik laat zien welke stappen daarbij komen kijken, hoeveel tijd we daar gemiddeld voor nemen en ik ga in op de veelal brandende vragen die jullie op dat moment al hebben. Aan het eind kan ik aangeven wat het gaat kosten en weet ik ook wel of bijvoorbeeld 1 van beiden voor een toevoeging in aanmerking kan komen, waardoor de kosten voor de mediation voor jullie een stuk lager zullen zijn.

Aan de hand van al die informatie beslissen jullie of en wanneer we verder gaan met de volgende stap.

Keuzes voor nu en in de toekomst

Als mediator in de gemeente Rijssen-Holten en omgeving begeleid ik jullie door het proces bespreken we alle onderwerpen die voor jullie van belang zijn, zoals de woning, de opgebouwde pensioenen, (verzekerings-)polissen, inboedel, bankrekeningen, misschien een eigen onderneming, en nog veel meer. Pas als alles duidelijk is, maak ik het convenant voor jullie wat we ook samen bespreken en wat samen met een eventueel ouderschapsplan naar de rechtbank en gemeente gaat. Door deze werkwijze heb je de zekerheid dat de beslissingen die je nu neemt, ook nog goed voelen over een jaar of nog later.

Onze werkwijze bij Bmiddl.nl is helemaal afgestemd hierop, wat betekent:

 • Een kennismakingsgesprek binnen 1 week na het eerste telefoontje.
 • Een ouderschapsplan op maat, met jullie wensen én die van jullie kinderen.
 • Zo snel mogelijk alle woonopties in beeld.
 • Een eenduidig convenant en ouderschapsplan dat naar de rechtbank en gemeente kan.
 • Een vaste advocaat die voor ons werkt en voor de indiening van de stukken zorgt; alles in 1 hand.

Scheiden en de kinderen

Hebben jullie kinderen onder de 18? Dan maken we samen een ouderschapsplan. Samen met het convenant gaat dit document naar de Rechtbank toe.

Natuurlijk staat in het ouderschapsplan vermeld hoe jullie de zorg gaan verdelen.

Maar er wordt nog veel meer vastgelegd, zoals de afspraken rond de feestdagen, de verjaardagen van de kinderen, van jullie en van overige familie. Ook leggen we afspraken vast rond de vakanties en wat te doen bij ziekte.

De financiën

Naast de inhoudelijke zorg voor de kinderen, hebben jullie ook de financiële verantwoordelijkheid over hen. Aan de hand van jullie inkomen wordt bekeken wat hun behoefte is en aan de hand van jullie draagkracht wordt duidelijk wie welk bedrag hieraan kan bijdragen. Ik ga jullie uitleggen hoe zo’n berekening eruit ziet en jullie bepalen vervolgens of je dat op die manier wilt gaan volgen. Jullie krijgen vele praktische tips van mij hierbij: het wordt een ouderschapsplan op maat.

Een groot deel van het ouderschapsplan gaat over communicatie: hoe en wanneer gaan jullie met elkaar overleggen? Waarover wel en waarover niet? Allemaal bedoeld om ervoor te zorgen dat er nooit verwarring of strijd ontstaat rondom de kinderen. Denk daarbij aan huisregels, medische zaken en aan school, maar ook aan hobbies en sporten bijvoorbeeld.

Waarom kiest men voor Bmiddl.nl

Als je voor Bmiddl.nl kiest, dan kies je voor een hecht team aan mediators, die allemaal hun vereiste kwalificaties hebben behaald. We hebben alle expertise in huis doordat de mediators ieder hun eigen achtergrond hebben, maar daarnaast hebben we ieder ook een groot netwerk aan adviseurs die we erbij kunnen betrekken als dat nodig is. Denk daarbij aan hypotheekadviseurs, therapeuten en pensioenspecialisten. Ook onze vaste advocaat is altijd voor ons bereikbaar als het om een lastige juridische kwestie gaat.

Kwaliteit van werken is erg belangrijk bij Bmiddl.nl. Op die manier onderscheiden we ons van anderen. We gaan in onze dienstverlening net een stapje verder. Alle mediators zijn eigenlijk continue in training om hun kennis van zaken te verbreden en verdiepen, zodat zij altijd op de hoogte zijn van de steeds wijzigende regelgeving.

Daarnaast hanteren we bij Bmiddl.nl het 4 ogen principe: het werk dat ik voor jullie doe, wordt door een andere mediator nagekeken, net zoals ik zelf ook werk van anderen nakijk. Op die manier houden we elkaar scherp en verkleinen we de foutenkans. Alle afspraken komen in onze zelf ontwikkelde rapportage te staan: dat geeft rust en duidelijkheid.

Wat kan ik jullie als mediator nog meer bieden:

 • Jullie krijgen een vrijblijvend kennismakingsgesprek, zodat jullie na ca. een uur helemaal op de hoogte zijn en kunnen beslissen hoe jullie verder willen gaan
 • Ik check of jullie recht hebben op juridische bijstand (toevoeging), zodat de kosten voor de mediation behoorlijk kunnen dalen
 • Ik geef tips bij het aanvragen van een huurwoning met urgentie
 • Jullie krijgen overzicht over de heffingskortingen en toeslagen na scheiding
 • Ook na scheiding kunnen jullie bij mij terecht voor vragen of een herberekening

Ik kom bij jullie thuis in Rijssen-Holten

Wellicht hebben jullie nog vragen. Misschien willen jullie ook graag al de kennismaking inplannen. Voor beide kunnen jullie mij uiteraard op mijn mobiele nummer bellen. Het contactformulier invullen kan natuurlijk ook, dan neem ik contact op met jullie op een tijdstip dat het beste bij jullie past.

Bel Ivonne: 06 30 20 38 79Plan een kennismakingsgesprek

Onze dienstverlening

Bij Bmiddl.nl hebben jullie keuze uit een pakket aan diensten volledig toegespitst op jullie situatie. Op die manier betalen jullie nooit teveel voor dingen die niet relevant voor jullie zijn. Graag bespreken we met jullie welk pakket het beste bij jullie past.

Basis

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: een huurwoning; meerderjarige kinderen; geen kinderen; alleen een ouderschapsplan maken of laten herzien; beëindiging van de samenleving; enkele gesprekken na de scheiding, om de communicatie te verbeteren.

Inclusief:

 • Gemiddeld 2 tot 3 gesprekken
 • Alleen partneralimentatie berekenen
 • Alleen kinderalimentatie berekenen
 • Vaststellingsovereenkomst / convenant
 • Aanpassingen op het ouderschapsplan
 • Juridische afhandeling
 • Aanvraag subsidie voor rechtsbijstand
 • De mogelijkheid voor een uurtarief
Vraag een kennismakingsgesprek aan

Standaard

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: een koopwoning; zorgverdeling voor de kinderen; huwelijkse voorwaarden; ZZP’ers.

Inclusief:

 • Gemiddeld 4 tot 5 gesprekken
 • Berekeningen kinder- en partneralimentatie
 • Bruto-netto berekeningen, inclusief mogelijke toeslagen
 • Ouderschapsplan
 • Gesprek met kinderen mogelijk
 • Convenant of vaststellingsovereenkomst
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken onafhankelijke hypotheekadviseur
 • Invullen pensioenformulieren
 • Juridische afhandeling
Vraag een kennismakingsgesprek aan

Plus

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: complexe huwelijkse voorwaarden; een B.V. of holding structuur; meerdere woningen; vermogen; samengesteld gezin.

Inclusief:

 • Het aantal gesprekken wordt met jullie onderling afgestemd
 • Berekeningen kinder- en partneralimentatie
 • Bruto-netto berekeningen, inclusief mogelijke toeslagen
 • Vermogensopstelling
 • Ouderschapsplan
 • Gesprek met kinderen mogelijk
 • Convenant of vaststellingsovereenkomst
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken onafhankelijke hypotheekadviseur
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken met de accountant of financieel adviseur
 • Invullen pensioenformulieren
 • Juridische afhandeling
Vraag een kennismakingsgesprek aan
X

Snel inzicht krijgen in wat mogelijk is voor jullie. Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Contactformulier invullen

Bel: 06 30 20 38 79 Vul contactformulier in

Stel een vraag

Heb je een vraag of willen jullie vrijblijvend met een van onze mediators kennismaken?
Laat dan je bericht hieronder achter.


  • We hebben geen wachtlijst: binnen 1 week met elkaar aan tafel.
  • Binnen 24 uur nemen we contact
   met je op.
  • Beoordeeld met een 9,4 via
   klantervaringen.nl.
  • Vertel ons jullie situatie en we bekijken samen
   wat we voor jullie kunnen betekenen.