Mediator Claudia Wieringa van Bmiddl.nl

Claudia Wieringa

Mediator bij scheiding

Claudia Wieringa

Ik kom bij jullie thuis in o.a. Zaandam, Heerhugowaard, Schagen, Den Helder, Hoorn, Purmerend en Alkmaar.

Met wie ga ik in zee?

Mijn naam is Claudia Wieringa, ik ben woonachtig in Zaandam, getrouwd en samen hebben we twee tienerdochters van 13 en 10 jaar. Naast familiemediator ben ik ook betrokken bij Anna’s huis, een nazorgcentrum voor mensen die Leven met kanker. Mijn vrije tijd besteed graag aan o.a. de Zaanse hockeyclub waar ik als bestuurslid jeugd als vrijwilliger actief ben en wandel ik veel met onze jong goldendoodle in de natuur of op het strand.

Om mij heen zie ik veel stellen die uit elkaar gaan en niet goed meer met elkaar kunnen communiceren. Met boosheid, frustratie en irritatie tot gevolg. Zeker als daar kinderen bij betrokken zijn heeft dat grote invloed op de kinderen. Mijn streven is om stellen zodanig te helpen dat ze na de scheiding apart en indien er kinderen zijn, in een andere vorm samen weer verder kunnen.

Wat maakt mij anders dan anderen?

Wanneer jullie gaan scheiden dan komt er veel op jullie af, zullen er mogelijk veel vragen zijn, willen jullie mogelijkheden onderzoeken om goed uit elkaar te gaan. Voor jezelf, voor jullie samen en voor kinderen die er eventueel zijn. Ik begeleid jullie stap voor stap door het proces en geef structuur en duidelijkheid, stel vragen en laat jullie in gesprek gaan met elkaar om samen tot goede duurzame afspraken te komen waarmee jullie het beiden eens zijn, ook als je over een aantal jaar hierop terugkijkt.

Ieder zit in zijn of haar eigen proces en het is goed om deze met elkaar te delen, hoe lastig en confronterend ook. Door elkaar mee te nemen en inzichtelijk te maken waar je zit in het proces, wat je denkt en voelt dan kan dat de ander ook helpen en kan het bijdragen aan een goede manier van uit elkaar gaan. Dat klinkt lastig en dat is het ook. Daarom begeleid ik jullie naast het zakelijke deel, ook in dit deel van de echtscheidingsmediation.

Scheiden en kinderen

Ook al gaan jullie uit elkaar, jullie blijven team-ouders. Of de kinderen nog heel klein of al volwassen zijn en wellicht zelf al kinderen krijgen of hebben, team-ouders blijf je de rest van je leven. Wanneer jullie als ouders ruzie maken of als er tussen jullie continu spanning is dan hebben de kinderen daar last van. Een loyaliteitsconflict ligt op de loer.

Kinderen hebben dan de neiging om voor de ouders te willen gaan zorgen, gaan nadenken wat ze wel of niet kunnen zeggen om hun ouders maar niet te willen kwetsen. Of kinderen hebben te maken met ouders die niet samen in een ruimte willen of kunnen zijn terwijl het voor de kinderen juist fijn als de ouders bij elkaar kunnen zitten bij de schooluitvoering, diploma-uitreiking, bruiloft of geboorte van de kleinkinderen.

Daarom is het belangrijk dat jullie samen goed kunnen blijven communiceren en overleggen, dat jullie de ruimte geven aan elkaar en toch gezamenlijkheid betrokken blijven bij de kinderen. Dat is best ingewikkeld en daarom help ik jullie om een goed ouderschapsplan op te stellen waarin afspraken staan waar jullie je allebei goed in kunnen vinden en die werkbaar zijn. Door goede afspraken te maken wordt er structuur geboden voor de kinderen en jullie als ouders.

Hierbij is er ook ruimte om de kinderen te vragen naar hun ideeën wensen en wat zij belangrijk vinden. Hiervoor kunnen jullie zelf met de kinderen om tafel of ik kan met de kinderen een gesprek voeren. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen en wat zij prettig vinden ga ik of een tekening met hen maken en al tekenend en vragend worden de wensen en ideeën van de kinderen duidelijk. Met tieners ga ik samen zitten, dit kan bijvoorbeeld met ‘vraagkaarten’ waarbij random iedere keer een kaart getrokken wordt met een specifieke vraag en waar we dan over gaan praten.

Met oudere kinderen kan ik ook al wandelend praten en de kinderen vertellen dan veelal makkelijker wat de impact van de scheiding op hen heeft en wat zij graag willen. De gesprekken zijn vertrouwelijk en samen met de kinderen kijken we of, wat en hoe we dit met de ouders gaan bespreken.

Hoe pak ik zo’n mediation aan?

Ik begeleid jullie stap voor stap door het gehele proces. Hierbij bespreken we de verschillende onderdelen die voor jullie van toepassing zijn voor jullie scheiding en waarbij jullie per onderdeel tot goede en lange termijn afspraken kunnen komen. Hierbij bewaak ik de structuur en voortgang en zorg dat al jullie afspraken goed gedocumenteerd worden. Mediation bij echtscheiding is maatwerk waardoor we goed kijken naar jullie situatie en wat voor jullie van belang is.

Door middel van de 5 stappen van Bmiddl.nl te doorlopen creëer ik voor jullie rust, structuur en kunnen jullie toewerken aan de volgende fase waarbij jullie samen apart verder gaan. +31 6 23 99 42 43

Bel: 06 23 99 42 43 Neem contact op met Claudia

Bij ons geen wachtlijst: binnen een week met elkaar aan tafel.

Beoordeeld met een 9.4 door Klantervaringen.nl
Mediator Claudia Wieringa van Bmiddl.nl Neem contact met mij op
 • Geen wachtlijst: binnen 1 week met elkaar aan tafel.
Beoordeeld met een 9.4 door Klantervaringen.nl

Kies je voor Claudia, dan kies je voor…

 • Een ervaren mediator.
 • Een toegankelijke en empathische mediator.
 • Een persoonlijke mediator die meedenkt in mogelijkheden.
 • Een mediator die het belang van de kinderen in de gaten houdt.
 • Een mediator die waarde hecht aan kwaliteit.
 • Een mediator die de juiste snaar weet te raken.
Bel: 06 23 99 42 43 Neem contact op met Claudia

Bij ons geen wachtlijst: binnen een week met elkaar aan tafel.

“Met Claudia als mediator zijn we dingen over elkaar te weten gekomen die we niet van elkaar wisten. Dat heeft ons erg geholpen om meer begrip te krijgen voor elkaar en zijn we daardoor goed uit elkaar gegaan.”
‘’Claudia is duidelijk en empathisch, Ze luistert aandachtig naar ons allebei en denkt met ons mee in oplossingen als we er niet samen uit kwamen. Dat was heel fijn.”
“Claudia is een erg fijne mediator. Neemt de tijd voor onze emoties zonder dat we erin bleven hangen. Na een paar gesprekken waren we veel meer nader tot elkaar gekomen dan we van tevoren hadden kunnen bedenken. Erg fijn dat zij ons hierbij zo goed heeft geholpen., zonder haar was ons dat niet gelukt.”


  • We hebben geen wachtlijst: binnen 1 week met elkaar aan tafel.
  • Binnen 24 uur nemen we contact
   met je op.
  • Beoordeeld met een 9,3 via
   klantervaringen.nl.
  • Vertel ons jullie situatie en we bekijken samen
   wat we voor jullie kunnen betekenen.