Mediator Dordrecht

Mediation in Dordrecht: hulp bij echtscheidingen

Als mediator in Dordrecht begeleid ik ook scheidingen in Sliedrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Hardinxveld-Giessendam en omgeving.

In de meeste gevallen heeft een scheiding een grote impact op mensen. Je sluit vaak een lange periode af waarin veel is gebeurd, vele herinneringen waar het aanvankelijk allemaal zo mooi begon en uiteindelijk toch niet zo heeft mogen zijn. Dat zal veel verdriet met zich meebrengen en vaak ook boosheid. Boos op die ander en misschien ook wel op jezelf. Er ontstaat soms ook angst en onzekerheid omdat je nu in een fase komt van onzekerheid en dat voelt niet prettig. Zoveel zekerheden verdwijnen en maken plaats voor nieuwe mogelijkheden, die allemaal nog vorm moeten krijgen. In mijn rol als mediator heb ik zeker oog voor deze processen. Ze zijn belangrijk om te benoemen, omdat ze anders in de weg kunnen gaan zitten om met elkaar afspraken te maken over bijvoorbeeld de woning, de kinderen, de financiën, pensioenen en misschien ook bijvoorbeeld een onderneming.

Als mediator in Dordrecht en omgeving begeleid ik stellen om goede afspraken te maken over alle belangrijke onderwerpen. Dat daar begeleiding bij nodig is, is wel duidelijk omdat het bijna onmogelijk is om zelf van alle opties die jullie hebben, zowel op de korte als op de langere termijn de consequenties te kunnen inschatten. Als scheidingsexpert heb ik een brede ervaring waardoor kan helpen om de scheiding goed en zorgvuldig af te kunnen ronden. Hiermee krijgen jullie de rust en ruimte om in goed onderling overleg tot voor jullie passende oplossingen te komen.

Bel: 06 10 08 43 71Contactformulier invullen

Bij ons geen wachtlijst: binnen een week met elkaar aan tafel.

Het proces van mediation

Eigenlijk beginnen we altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Daarin komen altijd 3 onderwerpen aan de orde. Allereerst is het belangrijk voor jullie om een goed gevoel te krijgen bij de mediator die jullie bij dit intensieve proces gaat begeleiden. Straalt zij vertrouwen uit en geeft zij jullie een gevoel van veiligheid zodat je alles ter sprake kunt brengen wat nodig is. Dus ik zal zeker wat over mezelf vertellen. Uiteraard is het voor mij als mediator belangrijk om een beeld te krijgen van jullie situatie. Is de beslissing om uit elkaar te gaan er een van de laatste week, of waren jullie hierover al langer met elkaar in gesprek? Wat is voor jullie belangrijk in het scheidingsproces? Als laatste kan ik natuurlijk veel vertellen over mediation en stappen die daarin naar voren komen. Ik vertel jullie over mijn werkwijze, het aantal gesprekken wat we waarschijnlijk nodig hebben en de tijd die daarvoor staat en ik zal jullie ook vertellen wat de kosten zijn. Op die manier kunnen jullie aan het eind van dit gesprek de afweging maken of jullie met mij verder willen gaan en kunnen we een vervolgafspraak maken. Jullie kunnen dus onder andere rekenen op:

 • Een afspraak aan tafel binnen één week, we hebben geen wachtlijsten.
 • Aan de hand van enkele berekeningen krijgen jullie inzicht in jullie financiële situatie, ook die na de scheiding.
 • Een uitgebreid ouderschapsplan, wat toegespitst is op jullie situatie.
 • Informatie over de mogelijkheden met betrekking tot de pensioenen.
 • Een rapportage met alle onderwerpen die van belang zijn, in beeld.

Kinderen in scheiding

Jullie kinderen zijn natuurlijk heel belangrijk in het scheidingsproces. Het is belangrijk dat er voor hen goede afspraken worden gemaakt en om die reden moet er voor kinderen jonger dan 18 jaar een ouderschapsplan gemaakt worden. Dat gaat natuurlijk over de zorgverdeling, maar het gaat over nog veel meer. Hoe verdelen jullie de vakanties en feestdagen? Wat spreken jullie af over de verjaardagen van jullie zelf en van jullie kinderen. Wat doen jullie als jullie af moeten wijken van de normale afspraken rondom de zorg? Wat gebeurt er als 1 van jullie gaat verhuizen?

Dat zijn belangrijke zaken om te bespreken. Daarnaast wordt er gekeken hoe jullie beiden financieel gaan bijdragen aan de kinderen, waarbij het de intentie is dat zij er na de scheiding niet slechter van worden. Degene die voor hen zorgt, maakt op dat moment de kosten. We kijken ook naar spaargelden en naar de verzekeringen.

Als laatste onderdeel van het ouderschapsplan komt het overleg na voren. Hoe gaan jullie na scheiding met elkaar overleggen en waarover. Dat leggen we ook vast. Het is belangrijk dat jullie blijven communiceren over de zaken die van belang zijn voor de kinderen, zoals school, huisregels en medische zaken.

Naast het ouderschapsplan, kunnen we in een mediationtraject ook een afspraak inplannen met de mediator en jullie kind of kinderen. De ouders zijn daar dus niet bij. Dit wordt het kindgesprek genoemd en is bedoeld om het kind te laten zien dat het belangrijk is dat het ook gehoord en gezien wordt. Jullie kind kan aangeven of het zich zorgen maakt, kan vertellen hoe het gaat en vragen stellen over het ouderschapsplan. De mediator legt uit waarom de ouders zoveel tijd en energie in dat ouderschapsplan gestopt hebben.

Waarom kiezen klanten voor een mediator van Bmiddl.nl in Dordrecht

We werken gedurende de mediation met onze vaste rapportage. Die vertelt in feite het verhaal straks van jullie scheiding, de opties die jullie besproken hebben en het hoe en waarom van jullie beslissingen. Uiteindelijk maken we een convenant en een ouderschapsplan wat door jullie getekend wordt. Onze vaste advocaat zorgt ervoor dat deze stukken bij de Rechtbank en bij de gemeente ingediend gaan worden. Fijn om te weten dat alles van A tot Z geregeld wordt en dat ik gedurende het hele traject jullie aanspreekpunt ben.

Als mediator in Dordrecht en omgeving werk ik volgens het 5 stappen proces van Bmiddl.nl. Dit betekent voor jullie dat:

 • Tijdens het introductiegesprek voor jullie al duidelijk wordt wat de kosten gaan zijn, of jullie voor een toevoeging in aanmerking komen en hoe lang de mediation duurt.
 • Jullie gedurende het traject steeds de beschikking hebben over een rapportage waar alle gesprekken in worden vastgelegd.
 • Er voor jullie een berekening wordt gemaakt, zodat jullie inzicht krijgen in de financiën van zowel voor, tijdens als na de scheiding.
 • De zakelijke afspraken zoals over de koopwoning (of huurwoning) worden beschreven in een convenant wat voor een hypotheekadviseur en/of bank ook uitgangspunt is.

Ik kom bij jullie langs in Dordrecht

Zou je willen weten wat ik als mediator voor jullie kan betekenen? Neem dan persoonlijk contact met mij op via mijn mobiele telefoonnummer. Als je liever wil dat ik contact met jou/jullie opneem op een tijdstip dat het jou/jullie uitkomt, vul dan het contactformulier in. Dan neem ik zo snel mogelijk contact op.

Bel: 06 10 08 43 71Contactformulier invullen

Bij ons geen wachtlijst: binnen een week met elkaar aan tafel.

Scheiden in 5 stappen

In het scheidingsproces zijn er over vele onderwerpen beslissingen te nemen. De mediators bij Bmiddl.nl zijn onpartijdig en behartigen de belangen van jullie allebei en zorgen ervoor dat jullie over belangrijke informatie kunnen beschikken zodat jullie zorgvuldige keuzes kunnen maken. Zo doen de beslissingen die jullie nu maken recht aan de huidige situatie, maar zijn ze ook nog steeds kloppend over langere tijd.

Dit overzicht bieden we jullie door middel van de 5 stappen:

 1. Een vrijblijvend gesprek met de mediator.
 2. Alle zakelijke onderwerpen besproken met opties en jullie keuzes daarin.
 3. Een ouderschapsplan wat toegespitst is op jullie situatie.
 4. De mediator maakt het convenant, waar alle afspraken die uiteindelijk gemaakt zijn, in staan beschreven.
 5. Juridische afronding door onze eigen advocaat bij Rechtbank en gemeente.

Uitgebreid stappenplan lezen

Wie gaat waar wonen?

Hebben jullie een huur- of koopwoning in de regio Dordrecht? Alle mogelijkheden worden besproken. De mediator bereidt de gesprekken met de hypotheekadviseur voor, of gaat met jullie mee daar naartoe als jullie dat wensen.

Een koopwoning brengt bijvoorbeeld de volgende mogelijkheden:

 • De woning wordt verkocht.
 • Een van jullie beiden blijft er wonen.
 • De beslissing rondom de woning wordt voor een paar jaar uitgesteld.

Lees meer

Mediator Dordrecht

“Dit hadden we nooit
allemaal zelf kunnen regelen.”

De financiële kant van de scheiding

Wat spreken jullie financieel af met betrekking tot de kinderen? Moeten er daarnaast nog afspraken gemaakt worden naar elkaar toe, of is daar geen ruimte meer voor? Onze mediator neemt jullie stap voor stap mee in een dergelijke berekening.

Daarnaast kan het na de scheiding zo zijn dat je in Dordrecht in aanmerking komt voor toeslagen. We bespreken onder andere:

 • Schulden en vermogen.
 • De onderneming.
 • Inkomen voor- en na scheiding.
 • Toeslagen en heffingskortingen.

Lees meer

De kinderen en scheiden

Er is veel aandacht voor de kinderen in de scheiding. Ouders geven aan dat hun kind op nummer één komt. Kinderen zijn erbij gebaat de draad weer snel op te kunnen pakken. De volgende onderwerpen worden besproken:

 • Hoe verdelen jullie de zorg na scheiding?
 • Hoe gaan jullie het de kinderen vertellen?
 • Hebben de kinderen behoefte aan een kindgesprek?

Bel: 06 10 08 43 71Contactformulier invullen

Bij ons geen wachtlijst: binnen een week met elkaar aan tafel.

Mediator Dordrecht

Onze dienstverlening

Bij Bmiddl.nl hebben jullie keuze uit een pakket aan diensten volledig toegespitst op jullie situatie. Op die manier betalen jullie nooit teveel voor dingen die niet relevant voor jullie zijn. Graag bespreken we met jullie welk pakket het beste bij jullie past.

Basis

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: een huurwoning; meerderjarige kinderen; geen kinderen; alleen een ouderschapsplan maken of laten herzien; beëindiging van de samenleving; enkele gesprekken na de scheiding, om de communicatie te verbeteren.

Inclusief:

 • Gemiddeld 2 tot 3 gesprekken
 • Alleen partneralimentatie berekenen
 • Alleen kinderalimentatie berekenen
 • Vaststellingsovereenkomst / convenant
 • Aanpassingen op het ouderschapsplan
 • Juridische afhandeling
 • Aanvraag subsidie voor rechtsbijstand
 • De mogelijkheid voor een uurtarief
Vraag een kennismakingsgesprek aan

Standaard

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: een koopwoning; zorgverdeling voor de kinderen; huwelijkse voorwaarden; ZZP’ers.

Inclusief:

 • Gemiddeld 4 tot 5 gesprekken
 • Berekeningen kinder- en partneralimentatie
 • Bruto-netto berekeningen, inclusief mogelijke toeslagen
 • Ouderschapsplan
 • Gesprek met kinderen mogelijk
 • Convenant of vaststellingsovereenkomst
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken onafhankelijke hypotheekadviseur
 • Invullen pensioenformulieren
 • Juridische afhandeling
Vraag een kennismakingsgesprek aan

Plus

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: complexe huwelijkse voorwaarden; een B.V. of holding structuur; meerdere woningen; vermogen; samengesteld gezin.

Inclusief:

 • Het aantal gesprekken wordt met jullie onderling afgestemd
 • Berekeningen kinder- en partneralimentatie
 • Bruto-netto berekeningen, inclusief mogelijke toeslagen
 • Vermogensopstelling
 • Ouderschapsplan
 • Gesprek met kinderen mogelijk
 • Convenant of vaststellingsovereenkomst
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken onafhankelijke hypotheekadviseur
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken met de accountant of financieel adviseur
 • Invullen pensioenformulieren
 • Juridische afhandeling
Vraag een kennismakingsgesprek aan

5 veelgestelde vragen over mediation in Dordrecht

 • 1. Wat is mediation in Dordrecht?

 • 2. Hoe gaat een mediator te werk?

 • 3. Wat kost een mediator in Dordrecht bij Bmiddl.nl?

 • 4. Wat als de mediation niet werkt bij ons?

 • 5. Wanneer is mediation in Dordrecht zinvol?

Benieuwd naar wat de mediator van Bmiddl.nl voor jullie kan betekenen?

Neem dan persoonlijk contact met op met Anniek Drenth of vraag of zij jullie belt voor het maken van een afspraak. Dan kunnen jullie zelf beslissen hoe jullie verder willen gaan!

Bel: 06 10 08 43 71Contactformulier invullen

Bij ons geen wachtlijst: binnen een week met elkaar aan tafel.

X

Maak kennis met Anniek

Snel inzicht krijgen in wat mogelijk is voor jullie. Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Contactformulier invullen

Maak kennis met Anniek

Bel: 06 10 08 43 71 Vul contactformulier in

Stel een vraag

Heb je een vraag of willen jullie vrijblijvend met een van onze mediators kennismaken?
Laat dan je bericht hieronder achter.


  • We hebben geen wachtlijst: binnen 1 week met elkaar aan tafel.
  • Binnen 24 uur nemen we contact
   met je op.
  • Beoordeeld met een 9,4 via
   klantervaringen.nl.
  • Vertel ons jullie situatie en we bekijken samen
   wat we voor jullie kunnen betekenen.