Mediator Maastricht

Mediation in Maastricht: hulp bij echtscheidingen

Ik ben als mediator werkzaam in Maastricht, maar ik kom ook naar jullie toe in de omgeving: Eijsden, Sint Geertruid, Margraten, Gulpen, Schin op Geul, Valkenburg, Berg en Terblijt, Meerssen en Bunde.

Het kan bijna niet anders dan dat een scheiding vele emoties met zich meebrengt, een rollercoaster noemen ze het ook wel. Je sluit immers een periode af die je met goede intenties en mooie momenten hebt beleefd, maar die op een gegeven moment onvoldoende bevrediging gaf, bij die ander, bij jezelf of bij beiden. Dus dat gaat vaak gepaard met verdriet, boosheid en teleurstelling. Misschien ook wel met schaamte, omdat je niet gedacht had dat het jou zou overkomen. Of met onzekerheid, omdat er nu heel veel op je af gaat komen en je niet weet hoe dit aan te pakken.

Die behoefte aan structuur en rust zal er vast zijn. En met de wetenschap dat je bij iemand terecht kunt die voor jou het overzicht bewaart en je stap voor stap door dit intensieve proces begeleidt, kun je dat loslaten en erop vertrouwen dat je in een veilige omgeving alle zaken kunt bespreken die voor jullie van belang zijn. Op die manier komen jullie tot oplossingen die goed zijn voor nu, maar die ook recht doen aan jullie situatie op de langere termijn. Ik ben als mediator en scheidingsexpert begaan met jullie situatie, wat ook betekent dat jullie mij in de avond of weekenden kunnen bereiken.

Bel: 06 10 26 19 72Contactformulier invullen

Bij ons geen wachtlijst: binnen een week met elkaar aan tafel.

De stappen in het mediationproces

De mediation voor een volledig traject start eigenlijk altijd met een vrijblijvend, dus voor jullie kosteloos, kennismakingsgesprek. Daar hechten we veel waarde aan, want het is belangrijk dat jullie een goed gevoel krijgen over de mediator die jullie bij dit intensieve proces gaat begeleiden; dat moet wel vertrouwd en veilig zijn. Een klik klinkt cliché, maar dat is in feite wel wat het is.

Daarnaast hoor ik graag jullie verhaal; kwam de beslissing om uit elkaar te gaan als verrassing of waren jullie hierover al langer in gesprek? Wat is belangrijk voor jullie in dit scheidingsproces? Maak je je zorgen om de kinderen en wil je graag beginnen met het ouderschapsplan? Wil je meer zekerheid rondom de woning of is voor jullie de financiële situatie na de scheiding belangrijk? Daar gaan we verder op in.

En uiteraard kan ik jullie tijdens de kennismaking veel vertellen over wat jullie te wachten staat. Ik vertel jullie wat mijn werkwijze is, welke stappen er genomen worden, hoelang het traject gemiddeld duurt en aan het eind van het gesprek kan ik jullie ook vertellen wat het gaat kosten. Daarbij check ik welke mogelijkheden er zijn om voor juridische steun in aanmerking te komen.

Het betekent alles bij elkaar dat jullie dus onder andere kunnen rekenen op:

 • 1 aanspreekpunt voor het hele traject.
 • Inzicht in jullie huidige financiële situatie, maar ook die van na de scheiding.
 • Duidelijkheid over heffingskortingen en toeslagen waar je straks recht op hebt.
 • Een ouderschapsplan op maat, toegespitst op wat voor jullie en de kinderen belangrijk is.
 • Snel duidelijkheid over de woning: zowel voor huur als koop.
 • Onze rapportage, die ik na elke afspraak voor jullie bijwerk.
 • Ook na scheiding de mogelijkheid om vragen te stellen of bijvoorbeeld voor een herberekening.

Een ouderschapsplan voor de kinderen

Stellen met kinderen hoor ik vaak zeggen dat de kinderen op 1 staan. Daarvoor moet alles goed geregeld worden. En hoewel je natuurlijk pas goed voor anderen kunt zorgen als je ook goed voor jezelf zorgt, is het erg belangrijk om veel aandacht aan jullie kinderen te besteden nu jullie uit elkaar gaan. Meer nog dan anders zijn zij afhankelijk van jullie in deze fase. Naast deze afhankelijkheid gaan jullie er in deze periode voor zorgen dat zij na de scheiding weer rustig verder kunnen.

En daarvoor zijn heldere afspraken nodig. Die worden vastgelegd in een ouderschapsplan. Sommigen denken dat met het maken van een zorgverdeling van dag tot dag alles wel duidelijk is. Dat is natuurlijk niet zo, want er komt veel meer bij kijken. Jullie gaan immers ook afspraken maken over de vakanties, de feestdagen, verjaardagen van de kinderen en van jullie zelf. Daarnaast leggen jullie vast hoe jullie financieel bij gaan dragen aan hun behoeften. Daarvoor maken we een berekening, die ook aangeeft welke toeslagen straks op jullie van toepassing zullen zijn.

In het ouderschapsplan wordt ook een groot deel ingeruimd voor overleg. Hoe gaan jullie straks overleggen en over welke onderwerpen. Door daar heel gedetailleerd afspraken over te maken, zorg je ervoor dat de kans heel klein is dat er strijd rondom de kinderen ontstaat. En dat is toch wat je uiteindelijk wilt bereiken!

Wat maakt mij als jullie mediator van Bmiddl.nl in Maastricht zo bijzonder

Als mediator in Maastricht en in de omliggende plaatsen Eijsden, Sint Geertruid, Margraten, Gulpen, Schin op Geul, Valkenburg, Berg en Terblijt, Meerssen en Bunde zorg ik ervoor dat jullie scheiding zorgvuldig zal verlopen. Ik werk met een rapportage waarin ik samenvat wat er tijdens onze afspraken is besproken, maar ik maak uiteraard ook het convenant, ouderschapsplan of de vaststellingsovereenkomst. Aan het einde van het traject zorgt onze vaste advocaat ervoor dat de stukken worden ingediend bij de Rechtbank en de gemeente. Dus ook juridisch wordt jullie scheiding zorgvuldig afgerond. Als jullie mediator in Maastricht en omgeving werk ik met de 5 stappen van Bmiddl.nl. Wat betekent dat voor jullie bijvoorbeeld?

 • Dat jullie aan het eind van de kennismaking al duidelijkheid hebben over de kosten van de mediation.
 • Jullie inzicht krijgen hoe je er na scheiding financieel voor komt te staan.
 • We een ouderschapsplan maken, met jullie wensen erin én die van jullie kinderen.
 • Dat ik ervoor zorg dat het convenant ook gebruikt kan worden na de scheiding, om de hypotheek bij de bank rond te krijgen.

Zijn jullie al zover om de volgende stap te nemen? Dan plannen we een kennismakingsgesprek in. Bel me dan op mijn mobiele nummer of vul het contactformulier in, zodat ik jullie terug kan bellen. Als je nog niet zo ver bent en eerst meer informatie wilt, kun je me uiteraard ook bellen!

 • Een mediator uit jullie eigen omgeving
 • Iemand met ervaring die rust uitstraalt en voor de voortgang zorgt
 • Bereikbaar in de avond en in het weekend
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • All-in prijs, dus geen verrassingen

Bel: 06 10 26 19 72Contactformulier invullen

Bij ons geen wachtlijst: binnen een week met elkaar aan tafel.

Scheiden in 5 stappen

Het is belangrijk dat jullie erop kunnen vertrouwen dat onze mediators onpartijdig zijn en neutraal. Dat is altijd het uitgangspunt. Voelt dat een keer niet zo, leg het op tafel en maak het bespreekbaar. Van alle onderwerpen waarover gesproken gaat worden, kunnen zij de informatie verschaffen met alle mogelijkheden die jullie hebben en de voor- en nadelen van iedere optie. Op die manier maken jullie afgewogen besluiten. Jullie nemen immers die beslissingen zelf!

Voor de helderheid en het overzicht maken we gebruik van 5 stappen:

 1. De eerste kennismaking is vrijblijvend en kosteloos.
 2. Hoofdstuk voor hoofdstuk komen alle zakelijke onderwerpen aan bod.
 3. Een ouderschapsplan dat is afgestemd op jullie situatie, met de wensen van jullie en jullie kinderen daarin.
 4. Alle afspraken komen overzichtelijk in het convenant.
 5. Onze vaste advocaat die voor indiening van de stukken bij rechtbank en gemeente zorgt.

Uitgebreid stappenplan lezen

Wie gaat waar wonen?

Of jullie nu een koopwoning of huurwoning hebben; in beide gevallen gaan we kijken naar wat de mogelijkheden zijn. Natuurlijk ook voor degene die op zoek gaat naar iets anders.
Welke mogelijkheden zijn er bij een koopwoning?

 • De woning wordt verkocht
 • Eén van beiden koopt de ander uit en blijft er in wonen
 • Jullie stellen de beslissing rondom de woning uit: de woning onverdeeld laten

Lees meer

Mediator Maastricht

“Nu erbij stilstaan, zodat we over een jaar kunnen zeggen: dat hebben we toen goed gedaan!”

De financiële kant van de scheiding

Hebben jullie na scheiding recht op heffingskortingen of toeslagen? Doen jullie nog gezamenlijk aangifte? Hoe gaan we om met de onderneming in de scheiding? Welke polissen hebben jullie? Punt voor punt nemen we dit door. We bespreken met elkaar:

 • De alimentatie
 • De onderneming
 • Toeslagen en heffingskortingen
 • Belastingen
 • Verzekeringen en pensioenen
 • Bezittingen en schulden

Lees meer

Scheiden en kinderen

Hoe vertellen we het de kinderen? Hoe betrekken we de kinderen bij de scheiding? Wat komt er allemaal in het ouderschapsplan? Kan ik ook met de mediator praten? De volgende onderwerpen kunnen straks langs komen:

 • Hoe gaan we overleggen met elkaar over de kinderen
 • Het kindgesprek
 • Wat doen we als een van ons beiden gaat verhuizen naar een andere stad?

Bel: 06 10 26 19 72Contactformulier invullen

Bij ons geen wachtlijst: binnen een week met elkaar aan tafel.

Mediator Maastricht

Onze dienstverlening

Bij Bmiddl.nl hebben jullie keuze uit een pakket aan diensten volledig toegespitst op jullie situatie. Op die manier betalen jullie nooit teveel voor dingen die niet relevant voor jullie zijn. Graag bespreken we met jullie welk pakket het beste bij jullie past.

Basis

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: een huurwoning; meerderjarige kinderen; geen kinderen; alleen een ouderschapsplan maken of laten herzien; beëindiging van de samenleving; enkele gesprekken na de scheiding, om de communicatie te verbeteren.

Inclusief:

 • Gemiddeld 2 tot 3 gesprekken
 • Alleen partneralimentatie berekenen
 • Alleen kinderalimentatie berekenen
 • Vaststellingsovereenkomst / convenant
 • Aanpassingen op het ouderschapsplan
 • Juridische afhandeling
 • Aanvraag subsidie voor rechtsbijstand
 • De mogelijkheid voor een uurtarief
Vraag een kennismakingsgesprek aan

Standaard

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: een koopwoning; zorgverdeling voor de kinderen; huwelijkse voorwaarden; ZZP’ers.

Inclusief:

 • Gemiddeld 4 tot 5 gesprekken
 • Berekeningen kinder- en partneralimentatie
 • Bruto-netto berekeningen, inclusief mogelijke toeslagen
 • Ouderschapsplan
 • Gesprek met kinderen mogelijk
 • Convenant of vaststellingsovereenkomst
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken onafhankelijke hypotheekadviseur
 • Invullen pensioenformulieren
 • Juridische afhandeling
Vraag een kennismakingsgesprek aan

Plus

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: complexe huwelijkse voorwaarden; een B.V. of holding structuur; meerdere woningen; vermogen; samengesteld gezin.

Inclusief:

 • Het aantal gesprekken wordt met jullie onderling afgestemd
 • Berekeningen kinder- en partneralimentatie
 • Bruto-netto berekeningen, inclusief mogelijke toeslagen
 • Vermogensopstelling
 • Ouderschapsplan
 • Gesprek met kinderen mogelijk
 • Convenant of vaststellingsovereenkomst
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken onafhankelijke hypotheekadviseur
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken met de accountant of financieel adviseur
 • Invullen pensioenformulieren
 • Juridische afhandeling
Vraag een kennismakingsgesprek aan

5 veelgestelde vragen over mediation in Maastricht

 • 1. Wat is mediation in Maastricht?

 • 2. Hoe gaat een mediator te werk?

 • 3. Wat kost een mediator in Maastricht bij Bmiddl.nl?

 • 4. Wat als de mediation niet werkt bij ons?

 • 5. Wanneer is mediation in Maastricht zinvol?

Willen jullie met mij als mediator van Bmiddl.nl in Maastricht een afspraak maken?

Neem dan contact met op met Ton Janssen op zijn eigen mobiele nummer of vraag of hij jullie belt voor het maken van een afspraak. Hij belt binnen een dag terug en in de meeste gevallen zitten jullie binnen een week met hem aan tafel!

Bel: 06 10 26 19 72Contactformulier invullen

Bij ons geen wachtlijst: binnen een week met elkaar aan tafel.

X

Maak kennis met Ton

Snel inzicht krijgen in wat mogelijk is voor jullie. Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Contactformulier invullen

Maak kennis met Ton

Bel: 06 10 26 19 72 Vul contactformulier in

Stel een vraag

Heb je een vraag of willen jullie vrijblijvend met een van onze mediators kennismaken?
Laat dan je bericht hieronder achter.


  • We hebben geen wachtlijst: binnen 1 week met elkaar aan tafel.
  • Binnen 24 uur nemen we contact
   met je op.
  • Beoordeeld met een 9,3 via
   klantervaringen.nl.
  • Vertel ons jullie situatie en we bekijken samen
   wat we voor jullie kunnen betekenen.