Mediator Westland

Mediator Westland: hulp bij echtscheidingen

Als jullie mediator begeleid ik mensen die ervoor kiezen om via mediation hun scheiding te regelen. Als mediator in de gemeente Westland kom ik bij jullie langs in ‘s-Gravenzande, De Lier, Monster, Naaldwijk en Wateringen, maar ook in de omgeving, zoals in Schipluiden, Hoek van Holland en Gaag.

Meestal als ik mensen voor het eerst spreek, komen ze net uit een fase die veel emoties te weeg bracht, of ze zitten daar zelfs nog vol in. Dat is ook logisch omdat je samen waarschijnlijk een lange tijd met elkaar gaat afsluiten, een lange periode waarin jullie van alles hebben meegemaakt. Misschien hebben jullie kinderen of heb je samen een huis gekocht. In ieder geval komt er van alles op je af nu zoveel dingen die eerst een zekerheid waren, ineens onzeker worden. Neem daarbij het verdriet dat je hebt omdat het allemaal anders is gelopen dan je had gewild. Of de boosheid omdat je teleurgesteld bent in die ander of jezelf. Je kunt je voorstellen dat je hierdoor in een emotionele rollercoaster beland bent. Die emoties en gevoelens hebben aandacht en erkenning nodig, dus daar zal ook de aandacht naar toe gaan. Pas als dit voldoende op tafel is geweest, komt er rust en ruimte om vooruit te kijken en te werken aan oplossingen om straks los van elkaar weer verder te kunnen.

Omdat dit een intensief proces is, werk ik niet alleen tijdens kantooruren. De mediator is er ook voor jullie in de avond en in de weekenden als dat nodig is. Jullie hebben in dit traject alleen met mij als jullie contactpersoon te maken, dus dat schept vertrouwen. Verder zijn de afspraken die ik maak doorgaans bij jullie thuis. Echter als jullie dat willen, zijn gesprekken op een neutrale locatie ook mogelijk. Ik probeer in alles zo flexibel mogelijk te zijn.

Overzicht van het scheidingsproces

Ieder mediationtraject begint met een intakegesprek. Daarin hoor ik graag meer over jullie situatie en wat voor jullie belangrijk is. Ook vertelt de mediator wat over zichzelf, omdat het belangrijk is dat jullie ook over haar een goed gevoel hebben. Het is belangrijk dat het vertrouwd voelt in een veilige omgeving. Daarnaast kan zij jullie in dat gesprek uitleggen welke stappen jullie kunnen verwachten en wat onze werkwijze is. Op dat moment komen meestal al de eerste inhoudelijke vragen en als die brandend zijn, dan zullen we daar natuurlijk zeker op antwoorden. Aan het eind van het introductiegesprek kan ik jullie vertellen hoeveel de mediation gaat kosten, zodat jullie het besluit kunnen nemen om verder te kijken of dat we een afspraak maken om van start te gaan.

Jullie zitten vast al vol met vragen. De meest voorkomende die langskomen zijn: Hoe maken we een ouderschapsplan en hoe vertellen we de kinderen over de scheiding? Kan ik in de woning blijven wonen en hoe komt de ander dan aan een andere woning? Hoe kom ik er na de scheiding financieel voor te staan en heb ik dan recht op toeslagen en heffingskortingen? Hoe zorgen we er voor dat we niets vergeten en dat alles duidelijk in kaart wordt gebracht? Moeten we zelf een advocaat zoeken en gaan we daar dan ook naar toe?

Al die vragen komen aan bod aan de hand van een rapportage die ik voor jullie opstel. Onderwerp voor onderwerp staat daarin wat er speelt in jullie situatie, welke opties jullie hebben en wat de voor- en nadelen van iedere optie zijn. Uiteindelijk maken jullie de keuzes en leg ik deze vast, zodat jullie ook over een aantal jaren kunnen zien waarom jullie toen die afwegingen hebben gemaakt.

Pas als alles duidelijk is, maak ik het convenant of de vaststellingsovereenkomst voor jullie, zodat jullie deze kunnen tekenen. Daarna gaan ze naar onze advocaat. De scheiding is pas officieel als jullie uit het huwelijksregister bij de gemeente zijn uitgeschreven.

Dit betekent dus dat:

 • Ik jullie laat zien hoe jullie financiën er uit zien, ook die van na de scheiding.
 • We samen een ouderschapsplan op maat maken, waarin zowel de wensen van jullie kinderen als die van jullie zelf in staan.
 • We zoveel afspraken maken als nodig is om alles goed te beschrijven, waarbij we voldoende tijd er tussen laten zodat jullie tussendoor naar bijvoorbeeld een hypotheekadviseur kunnen of tijd hebben om zaken te laten bezinken.
 • De mediator ook voor jullie de pensioenformulieren klaarmaakt.
 • Onze advocaat zorgt voor indiening van de stukken bij de Rechtbank en gemeente.

Kinderen in scheiding

In het ouderschapsplan, welke we maken voor kinderen onder de 18, worden zaken als zorgverdeling maar ook de planning voor vakanties en feestdagen, afspraken over halen en brengen en de uitzonderingen hierop en de financiële bijdrage van jullie beiden vastgelegd. Maar naast het ouderschapsplan komt het onderwerp kinderen in scheiding ook nog op andere manieren aan de orde.

Als jullie de kinderen nog niet verteld hebben dat jullie gaan scheiden, is dat zeker een onderwerp dat in onze gesprekken naar voren zal komen. Ik kan jullie een aantal tips geven hoe je dit kunt doen. Ik hoor keer op keer terug dat dit misschien wel het lastigste gesprek is, dat je ooit bent aangegaan. Je weet dat de wereld van je kind vanaf dat moment er anders uit zal zien. Toch zijn er ook manieren die ervoor zorgen om ze hier goed doorheen te krijgen. In het ouderschapsplan vertellen jullie ook hoe jullie de kinderen bij de scheiding betrokken hebben; dat is een belangrijk punt voor de Rechtbank.

In ongeveer de helft van de scheidingen waar kinderen bij betrokken zijn, heb ik als mediator een gesprek met het kind. De ouders zijn daar niet bij en alleen als jullie kind daar toestemming voor geeft zal de mediator hierover terugkoppeling geven aan de ouders. Dit kindgesprek is belangrijk. We kunnen aangeven wat er allemaal in een ouderschapsplan komt te staan en waarom het zo belangrijk is voor de ouders om daar goede afspraken over te maken. Daarnaast kan de mediator ook vragen stellen op het gevoelsvlak: Zijn er zaken waar jullie kind zich zorgen over maakt? Kan ze met haar gevoelens ergens naar toe? Hoe beleeft ze de scheiding? Op die manier wordt jullie kind gehoord en gezien, wat natuurlijk een belangrijke behoefte is, zeker voor een kind.

Waarom juist kiezen voor mediator van Bmiddl.nl

Als mediator bij Bmiddl.nl in de gemeente Westland kom ik dus in ’s-Gravenzande, Naaldwijk en Wateringen maar ook in de omgeving daarvan.

Wij onderscheiden ons van anderen door de kwaliteit van ons werk en het feit dat we net die extra stap voor onze klant willen zetten. Door onderdeel uit te maken van een team kunnen we altijd, als het moet, terugvallen op een collega omdat iedereen zijn eigen expertise heeft, maar ook weten jullie dat de voortgang van de mediation nooit in het gedrang komt als de mediator bijvoorbeeld tijdelijk uitvalt door ziekte.

Alle mediators volgen de intervisiebijeenkomsten, nemen continue deel aan workshops en webinars om zichzelf te ontwikkelen en volgen opleidingen om bij te blijven, omdat ook de wet- en regelgeving continue wijzigt. Als iets te gecompliceerd wordt, kan hij of zij altijd terugvallen voor raad bij onze vaste advocaat of het netwerk raadplegen, wat vol zit met adviseurs op verschillende gebieden. Daarbij hanteren wij voor onze documenten ook het 4 ogen-principe. Dit houdt in dat het werk wordt nagekeken door een ander, net zoals dat de mediator werk voor anderen nakijkt. Zo houden we elkaar ook scherp.

Werkend met de 5 stappen van Bmiddl.nl, zorgen we er dus voor dat:

 • In een vrijblijvend introductiegesprek jullie alle informatie krijgen om te kunnen beslissen op welke manier jullie verder willen gaan met mij als mediator.
 • Zorgt het werken met onze rapportage ervoor dat we geen onderwerp over het hoofd zien en jullie alle opties met de voor- en nadelen daarbij, in kaart hebben.
 • Jullie zien hoe een alimentatieberekening gemaakt wordt en hoe de uitkomst ervan er uit ziet, waardoor jullie ook inzicht krijgen in jullie financiële situatie na de scheiding.
 • Jullie snel in beeld hebben wat de mogelijkheden met de woning zijn.
 • De stukken getekend bij de advocaat komen, die voor indiening zorgt bij Rechtbank en gemeente.
 • Ook na de scheiding jullie bij mij terecht kunnen: zowel bij vragen als voor het maken van een herberekening.

Ik kom bij jullie thuis in Westland

Zoeken jullie een ervaren, empathische mediator die zorgt voor structuur en voortgang? Neem dan gerust contact op met mij via onderstaande formulier. Binnen een dag neem ik contact met jullie op. Of bel direct op het algemene nummer.

Onze dienstverlening

Bij Bmiddl.nl hebben jullie keuze uit een pakket aan diensten volledig toegespitst op jullie situatie. Op die manier betalen jullie nooit teveel voor dingen die niet relevant voor jullie zijn. Graag bespreken we met jullie welk pakket het beste bij jullie past.

Basis

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: een huurwoning; meerderjarige kinderen; geen kinderen; alleen een ouderschapsplan maken of laten herzien; beëindiging van de samenleving; enkele gesprekken na de scheiding, om de communicatie te verbeteren.

Inclusief:

 • Gemiddeld 2 tot 3 gesprekken
 • Alleen partneralimentatie berekenen
 • Alleen kinderalimentatie berekenen
 • Vaststellingsovereenkomst / convenant
 • Aanpassingen op het ouderschapsplan
 • Juridische afhandeling
 • Aanvraag subsidie voor rechtsbijstand
 • De mogelijkheid voor een uurtarief
Vraag een kennismakingsgesprek aan

Standaard

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: een koopwoning; zorgverdeling voor de kinderen; huwelijkse voorwaarden; ZZP’ers.

Inclusief:

 • Gemiddeld 4 tot 5 gesprekken
 • Berekeningen kinder- en partneralimentatie
 • Bruto-netto berekeningen, inclusief mogelijke toeslagen
 • Ouderschapsplan
 • Gesprek met kinderen mogelijk
 • Convenant of vaststellingsovereenkomst
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken onafhankelijke hypotheekadviseur
 • Invullen pensioenformulieren
 • Juridische afhandeling
Vraag een kennismakingsgesprek aan

Plus

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: complexe huwelijkse voorwaarden; een B.V. of holding structuur; meerdere woningen; vermogen; samengesteld gezin.

Inclusief:

 • Het aantal gesprekken wordt met jullie onderling afgestemd
 • Berekeningen kinder- en partneralimentatie
 • Bruto-netto berekeningen, inclusief mogelijke toeslagen
 • Vermogensopstelling
 • Ouderschapsplan
 • Gesprek met kinderen mogelijk
 • Convenant of vaststellingsovereenkomst
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken onafhankelijke hypotheekadviseur
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken met de accountant of financieel adviseur
 • Invullen pensioenformulieren
 • Juridische afhandeling
Vraag een kennismakingsgesprek aan
X

Snel inzicht krijgen in wat mogelijk is voor jullie. Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Contactformulier invullen

Bel: Rohany 06 22 26 97 12 Vul contactformulier in

Stel een vraag

Heb je een vraag of willen jullie vrijblijvend met een van onze mediators kennismaken?
Laat dan je bericht hieronder achter.


  • We hebben geen wachtlijst: binnen 1 week met elkaar aan tafel.
  • Binnen 24 uur nemen we contact
   met je op.
  • Beoordeeld met een 9,4 via
   klantervaringen.nl.
  • Vertel ons jullie situatie en we bekijken samen
   wat we voor jullie kunnen betekenen.