Mediator Enschede

Mediation in Enschede: hulp bij echtscheidingen

Mijn naam is Ivonne Ramaker en ik ben een geregistreerd mediator, gespecialiseerd in (echt)scheiding bij Bmiddl.nl. Ik kom bij onze klanten thuis in de regio Enschede, dus ook in Haaksbergen, Losser, Boekelo en Buurse.

Bel Ivonne: 06 30 20 38 79Plan een kennismakingsgesprek

Duidelijkheid in een onzekere periode

Vanuit mijn ervaringen als mediator weet ik dat een scheidingsproces vaak een combinatie is van emoties die meespelen omdat de scheiding een feit is, met daarbij alle zakelijke beslissingen die er nog genomen moeten worden. Dat is niet altijd makkelijk, om deze beslissingen, bijvoorbeeld over de woning, financiën, alimentatie en de zorg voor de kinderen te moeten maken terwijl er misschien ook nog gevoelens meespelen van boosheid, frustratie en/of verdriet.

Als mediator is het dan ook nodig om flexibel te zijn en als de stap dan genomen is om een mediator te bellen om een afspraak te maken maak ik ook de ruimte voor jullie om al binnen een week een eerste kennismakingsgesprek met elkaar te kunnen hebben. Als jullie vertrouwen hebben in mij als mediator dan kan, als jullie dit willen, er al snel begonnen worden met de mediation om de nodige structuur en duidelijkheid te kunnen bieden. Dat kan jullie de zekerheid geven in deze onzekere tijden.

Dat betekent ook dat ik de hele week bereikbaar ben en dat het bijvoorbeeld mogelijk is om afspraken in de avond te kunnen maken. Uit elkaar gaan is niet altijd een kwestie om tussen 9 en 5 te regelen. Als mediator kom ik bij jullie thuis, dat voelt vaak toch vertrouwd, jullie hebben dan alles bij de hand en er hoeft dan bijvoorbeeld ook geen oppas voor de kinderen te worden geregeld. Daar staat tegenover dat de afspraken ook op een neutrale locatie kunnen plaatsvinden als jullie dit fijner vinden.

Bel Ivonne: 06 30 20 38 79Plan een kennismakingsgesprek

Scheiden en het mediationproces

Daar waar eerst alles zeker en misschien wel vanzelfsprekend leek, is deze basis nu vaak weg. Er ontstaat onrust, stress of onzekerheid over de toekomst, dat uit zich bij iedereen anders. Vragen over wie waar gaat wonen? Hoe sta ik er na de scheiding financieel voor en heb ik recht op bijvoorbeeld toeslagen? Ik heb een eigen bedrijf en hoe gaat dat met de scheiding voor de deur? Hoe vertellen we het de kinderen en wat gaan we daarover afspreken voor de toekomst?

Als mediator help ik jullie bij duidelijkheid krijgen over:

 • Kan 1 van jullie blijven wonen in de woning of moeten we aan een andere oplossing denken?
 • Hoe ziet jullie financiële situatie er na de scheiding uit?
 • Hoelang duurt de mediation bij onze scheiding ongeveer?
 • Hoe gaan we om met het bedrijf tijdens onze scheiding?
 • Wat gebeurt er met onze pensioenen na de scheiding?

Door alle onderwerpen inzichtelijk te maken door middel van onze rapportage ontstaat er structuur en overzicht voor jullie. Dat zorgt ervoor dat er niets over het hoofd wordt gezien en weten jullie ook jaren na de scheiding waarom jullie welke beslissing hebben genomen tijdens het scheidingsproces. Dat geeft duidelijkheid.

Kinderen en de scheiding

Hoe gaan jullie voor de kinderen zorgen nadat jullie uit elkaar zijn? Voor hen wordt ook alles anders, het enige wat voor de kinderen gelukkig niet veranderd is dat jullie beiden de ouders zijn en blijven.

De zorg voor de kinderen omvat meer dan de afspraken over wanneer de kinderen bij welke ouder verblijven. In het ouderschapsplan worden hierover afspraken vastgelegd en ook met jullie besproken hoe jullie om willen gaan met de vakanties, feest- en verjaardagen bijvoorbeeld. De kinderen staan hierbij voor jullie voorop en we bespreken dan ook de communicatie tussen jullie als ouders na het uit elkaar gaan. Onderwerpen zoals opvoeding, waarover informeren jullie elkaar en waarover overleggen jullie met elkaar zijn hierbij belangrijke onderwerpen waar jullie afspraken over gaan maken.

Uiteraard wordt ook de financiële bijdrage aan de kinderen uitgerekend in de vorm van kinderalimentatie. Hiervoor maak ik een berekening en leg ik in het gesprek uit hoe dit tot stand is gekomen, hierbij wordt er natuurlijk rekening mee gehouden of er sprake is van bijvoorbeeld een omgangsregeling of een co-ouderschap.

De kinderen kunnen ook vragen hebben over de scheiding en hoe het nu allemaal gaat nadat jullie uit elkaar zijn. Het is voor de kinderen ook mogelijk om een gesprek te hebben met de mediator, dat noemen we het kind gesprek. Zij kunnen vertellen waar ze vaak aan denken of waar zij zich zorgen over maken. Op deze manier worden de kinderen ook gehoord, gezien en serieus genomen wat erg belangrijk kan zijn voor de kinderen.

Uit elkaar en overzicht

Alle onderwerpen die geregeld moeten worden tijdens de scheiding, om na de scheiding goed verder te kunnen zonder elkaar, worden door mij als mediator overzichtelijk in kaart gebracht voor jullie, door middel van het opstellen van de rapportage. Op deze manier kunnen jullie weloverwogen keuzes maken voor nu en voor de langere termijn, nadat jullie uit elkaar zijn.

Alles bij elkaar genomen betekent dit voor jullie:

 • Dat jullie in 1 document overzicht krijgen over alle onderwerpen waarover jullie besluiten nemen.
 • Dat er voor jullie een berekening wordt gemaakt waarbij jullie inzicht krijgen in de toekomstige financiële situatie voor jullie zelf en de kinderen. Inclusief eventuele toeslagen.
 • Dat er een ouderschapsplan voor de zorg voor de kinderen na scheiding komt, op maat gemaakt voor jullie specifieke situatie.
 • Dat jullie al snel duidelijkheid krijgen over de mogelijkheden over de woning.
 • Dat jullie tijdens het hele proces worden ontzorgd tot en met de afronding van het scheidingsproces; onze eigen advocaat verzorgt de juridische afronding.

Waarom Bmiddl.nl Mediationgroep

Waarom kiezen voor mij als mediator van Bmiddl.nl Mediationgroep? Iedere scheiding is anders en jullie als mensen ook. Bmiddl.nl onderscheidt zich van andere mediators door de persoonlijke werkwijze. Daarbij kies je voor een ervaren en geregistreerde mediator, dat geeft jullie de zekerheid dat jullie scheiding in goede handen is.

De kwaliteit van ons werk is ontzettend belangrijk. Wet- en regelgeving omtrent scheiding en uit elkaar gaan verandert continu. Mediators blijven scherp door continu opleidingen te volgen, dat zijn wij aan onze klanten verplicht. Zo zijn wij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden.

Daarbij komt dat de structuur van de werkwijze bij Bmiddl.nl is opgedeeld in 5 stappen die doorlopen worden tijdens het mediationproces. Dat betekent bijvoorbeeld dat:

 • Jullie eerst gratis kennismaken met mij als mediator. Er is op zijn minst vertrouwen nodig in de mediator die jullie gaat begeleiden tijdens het hele proces.
 • Er tijdens dat gesprek wordt besproken hoe de situatie eruitziet, hoelang het gaat duren en niet onbelangrijk, wat de kosten van mediation zijn.
 • Jullie tijdens de hele scheiding 1 aanspreekpunt hebben, de mediator.
 • Er door mij zelf berekeningen worden gemaakt en besproken waarna jullie weten hoe jullie er financieel voor staan na de scheiding.
 • De stukken door mij worden ingediend bij onze vaste advocaat die de afhandeling van het gezamenlijk verzoek tot echtscheiding voor jullie afrondt bij de Rechtbank en gemeente.

Wie is de mediator voor jullie in Enschede?

Zijn jullie op zoek naar een mediator in Enschede die betrouwbaar en zorgvuldig is en die met jullie meekijkt naar mogelijke oplossingen, neem dan contact op met Ivonne Ramaker voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek of stel je vraag via het contactformulier. Je krijgt te allen tijde binnen 24 uur een antwoord.

Bel Ivonne: 06 30 20 38 79Plan een kennismakingsgesprek

Scheiden in 5 stappen

Waar te beginnen? Uit elkaar gaan brengt zoveel meer mee dan alleen de verdeling van de inboedel. De mediator in de omgeving van Enschede, Ivonne, bespreekt met jullie alle mogelijkheden en informeert jullie over de voor- en nadelen van deze mogelijkheden op de korte en lange termijn.

Een helder en duidelijk mediationproces met aandacht voor de emoties die erbij komen kijken. We volgen 5 stappen:

 1. Kennismaken zonder kosten; is er vertrouwen in de mediator om jullie te gaan begeleiden.
 2. De zakelijke kant van de scheiding wordt in kaart gebracht, met aandacht voor de emotie die daarbij komt kijken.
 3. Wat is belangrijk voor de kinderen? Afspraken voor de kinderen komen in het ouderschapsplan.
 4. Als het convenant en het ouderschapsplan klaar zijn zorgt onze advocaat voor de afwikkeling bij rechtbank en de inschrijving bij de gemeente.
 5. Nazorg is belangrijk: jullie kunnen altijd terecht met vragen of bijvoorbeeld voor een herberekening.

Uitgebreid stappenplan lezen

Koophuis of huurhuis?

Duidelijke afspraken over de woning is belangrijk, of het nu een huurwoning is of een koopwoning. De mediator bekijkt met jullie welke mogelijkheden haalbaar zijn en kijkt met jullie naar praktische oplossingen.

De verkoop van het huis hoeft niet altijd de enige uitkomst te zijn:

 • Misschien is het mogelijk voor 1 van jullie om in de woning te blijven wonen?
 • De woning blijft nog een tijdje van jullie allebei, bijvoorbeeld totdat de kinderen groter zijn, of totdat je later alsnog de woning over kunt nemen.

Bel Ivonne: 06 30 20 38 79Plan een kennismakingsgesprek

Koophuis of huurhuis Enschede

“Zoeken naar oplossingen
die recht doen aan jullie tijd samen,
en ook houdbaar zijn na het uit elkaar gaan.”

De financiële verdeling bij scheiden

Er wordt een berekening gemaakt waarbij het voor jullie duidelijk wordt of er sprake is van alimentatie en welke toeslagen en heffingskortingen er mogelijk zijn. Eventuele schulden en/of vermogen worden door middelen van een verrekening overzicht ook inzichtelijk voor jullie.

Samengevat kijken we naar:

 • Jullie bezittingen en schulden
 • Kinder- en/of partneralimentatie
 • Mogelijke verdeling pensioen
 • De situatie als er sprake is van een bedrijf
 • Mogelijke toeslagen en heffingskortingen na scheiding

Lees meer over de financiën

De kinderen tijdens en na de scheiding

Hoe het met de kinderen gaat tijdens en na de scheiding is vaak zeer belangrijk voor jullie als ouders. Voor de kinderen is duidelijkheid wat er met hen gaat gebeuren erg belangrijk zodat zij weten waar zij aan toe zijn. Als ouders goede afspraken voor de kinderen draagt bij om, na de scheiding, geen partners maar wel gezamenlijke ouders te blijven.  Onderwerpen die aan bod komen:

 • Zorg voor de kinderen na scheiding
 • Communicatie over en met de kinderen
 • Wie betaalt wat voor de kinderen?

Bel Ivonne: 06 30 20 38 79Plan een kennismakingsgesprek

Scheiden en de kinderen - Enschede

Onze dienstverlening

Bij Bmiddl.nl hebben jullie keuze uit een pakket aan diensten volledig toegespitst op jullie situatie. Op die manier betalen jullie nooit teveel voor dingen die niet relevant voor jullie zijn. Graag bespreken we met jullie welk pakket het beste bij jullie past.

Basis

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: een huurwoning; meerderjarige kinderen; geen kinderen; alleen een ouderschapsplan maken of laten herzien; beëindiging van de samenleving; enkele gesprekken na de scheiding, om de communicatie te verbeteren.

Inclusief:

 • Gemiddeld 2 tot 3 gesprekken
 • Alleen partneralimentatie berekenen
 • Alleen kinderalimentatie berekenen
 • Vaststellingsovereenkomst / convenant
 • Aanpassingen op het ouderschapsplan
 • Juridische afhandeling
 • Aanvraag subsidie voor rechtsbijstand
 • De mogelijkheid voor een uurtarief
Vraag een kennismakingsgesprek aan

Standaard

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: een koopwoning; zorgverdeling voor de kinderen; huwelijkse voorwaarden; ZZP’ers.

Inclusief:

 • Gemiddeld 4 tot 5 gesprekken
 • Berekeningen kinder- en partneralimentatie
 • Bruto-netto berekeningen, inclusief mogelijke toeslagen
 • Ouderschapsplan
 • Gesprek met kinderen mogelijk
 • Convenant of vaststellingsovereenkomst
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken onafhankelijke hypotheekadviseur
 • Invullen pensioenformulieren
 • Juridische afhandeling
Vraag een kennismakingsgesprek aan

Plus

Voor klanten waarbij er sprake is van bijvoorbeeld: complexe huwelijkse voorwaarden; een B.V. of holding structuur; meerdere woningen; vermogen; samengesteld gezin.

Inclusief:

 • Het aantal gesprekken wordt met jullie onderling afgestemd
 • Berekeningen kinder- en partneralimentatie
 • Bruto-netto berekeningen, inclusief mogelijke toeslagen
 • Vermogensopstelling
 • Ouderschapsplan
 • Gesprek met kinderen mogelijk
 • Convenant of vaststellingsovereenkomst
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken onafhankelijke hypotheekadviseur
 • Voorbereiden of begeleiding gesprekken met de accountant of financieel adviseur
 • Invullen pensioenformulieren
 • Juridische afhandeling
Vraag een kennismakingsgesprek aan

5 veelgestelde vragen over mediation in Enschede

 • 1. Wat is mediation in Enschede?

 • 2. Hoe werkt de mediator?

 • 3. Wat kost een mediator in Enschede?

 • 4. Wat als de mediation niet werkt voor jullie?

 • 5. Wanneer is mediation in Enshede zinvol?

Neem contact op met Bmiddl.nl voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Op zoek naar een mediator met persoonlijke aanpak in Enschede? Neem contact op met Ivonne voor een kennismakingsgesprek, dan beantwoord zij al je vragen.

Bel Ivonne: 06 30 20 38 79Plan een kennismakingsgesprek

X

Snel inzicht krijgen in wat mogelijk is voor jullie. Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Contactformulier invullen

Bel: 06 30 20 38 79 Vul contactformulier in

Stel een vraag

Heb je een vraag of willen jullie vrijblijvend met een van onze mediators kennismaken?
Laat dan je bericht hieronder achter.


  • We hebben geen wachtlijst: binnen 1 week met elkaar aan tafel.
  • Binnen 24 uur nemen we contact
   met je op.
  • Beoordeeld met een 9,4 via
   klantervaringen.nl.
  • Vertel ons jullie situatie en we bekijken samen
   wat we voor jullie kunnen betekenen.