Mediator Filip-Wim Lindeman van Bmiddl.nl

Filip-Wim Lindeman

Mediator bij scheiding

Met wie ga ik in zee?

Mijn naam is Filip-Wim Lindeman en ik ben fulltime MfN registermediator, gespecialiseerd in echtscheiding.

Een groot deel van mijn loopbaan heb ik doorgebracht in het onderwijs. Vanuit deze brede werkervaring heb ik van zeer nabij meegemaakt dat een scheiding een enorme impact kan hebben op partners, ouders en zeker ook op de kinderen.

Ik ben 57 jaar, getrouwd, vader van vier inmiddels volwassen kinderen en trotse opa van zes kleinkinderen. In mijn vrije tijd ben ik meestal in een bos te vinden met een paar van mijn (op dit moment zes) honden. Ik woon sinds een aantal jaren in Drenthe en ben vrijwillig buurtbemiddelaar.

Wat maakt mij anders dan anderen?

“Filip-Wim biedt rust en structuur en luistert goed. Hij heeft voor ons de scheiding begeleid en we zijn tot goede afspraken gekomen. Wij waren erg blij met hem, ondanks de omstandigheden.”

Mijn achtergrond in het onderwijs en mijn brede werk- en levenservaring maken mij tot een allround mediator waarbij je je op je gemak kan voelen.

De liefde is over, als partners ga je uit elkaar, maar juist in je rol als ouder blijf je aan elkaar verbonden en mogen kinderen veel van je verwachten. Dat kan soms echt een uitdaging zijn als jullie uit elkaar gaan. Ik heb dan ook veel aandacht voor de kinderen en bespreek uitvoerig het ouderschapsplan met jullie.

Door emoties of nare ervaringen kan de communicatie verstoord zijn. Ik help jullie als dat nodig is om de weg naar een zorgvuldige communicatie weer terug te vinden. Ik ben rustig, kan goed voor jullie het overzicht bewaren en structuur en helderheid geven in de chaotische en emotionele periode waar jullie doorheen gaan.

Als mediator faciliteer ik jullie om samen een brug naar elkaar te kunnen bouwen en goede, duurzame afspraken kunnen maken. Afspraken waar je zelf voor kiest, en die niet door een ander aan je opgelegd worden, geven je een beter gevoel over je toekomst. Vanuit mijn brede werk- en levenservaring kan ik jullie daarbij begeleiden. Dat geeft jullie de rust en zekerheid voor de toekomst.

Kinderen

Je kinderen kiezen niet voor een scheiding, maar hebben wel te maken met de gevolgen ervan. Jullie aandacht hiervoor staat centraal in het hele proces. We hebben aandacht voor de manier waarop je je kinderen vertelt dat jullie uit elkaar gaan, hoe je dit, afhankelijk van hun leeftijd, hen zo bij het maken van afspraken kunt betrekken, dat ook zij een goede start kunnen maken in een nieuwe fase. Natuurlijk leggen we die afspraken vast in een ouderschapsplan. Zo worden de kinderen gehoord en erkend en dat geeft vertrouwen voor de toekomst.

Bel: 06 16 04 34 32 Neem contact op met Filip-Wim

Bij ons geen wachtlijst: binnen een week met elkaar aan tafel.

Mediator Filip-Wim Lindeman van Bmiddl.nl Neem contact met mij op
 • Geen wachtlijst: binnen 1 week met elkaar aan tafel.
 • Filip-Wim Lindeman - MfN-registermediator

Hoe pak ik de mediation aan?

Ik werk met een flexibel 5-stappenplan. Dit stappenplan wordt toegesneden op jullie eigen, unieke situatie, waardoor het rust en duidelijkheid geeft. Ik begeleid jullie stapsgewijs bij het bespreken van belangrijke zaken en nemen van beslissingen als wie gaat waar wonen, hoe regelen jullie de alimentatie en welke andere financiële afspraken moeten jullie maken, welke afspraken maken jullie over de kinderen en hoe verdelen jullie je spullen? Al deze zaken worden natuurlijk helder en zorgvuldig vastgelegd in een ouderschapsplan en convenant.

Kies je voor mij, dan kies je een rustige, empathische, betrokken en vasthoudende mediator. Ik denk met jullie mee, geef ruimte voor emoties, maar schroom ook niet om waar nodig confronterende vragen te stellen. Ik leer jullie graag kennen in een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Bel: 06 16 04 34 32 Neem contact op met Filip-Wim

Bij ons geen wachtlijst: binnen een week met elkaar aan tafel.

“Filip-Wim biedt rust en structuur en luistert goed. Hij heeft voor ons de scheiding begeleid en we zijn tot goede afspraken gekomen. Wij waren erg blij met hem, ondanks de omstandigheden.”


  • We hebben geen wachtlijst: binnen 1 week met elkaar aan tafel.
  • Binnen 24 uur nemen we contact
   met je op.
  • Beoordeeld met een 9,5 via
   klantervaringen.nl.
  • Vertel ons jullie situatie en we bekijken samen
   wat we voor jullie kunnen betekenen.