9.5 / 10 | 20 waarderingen

Laury de Vries

Laury de Vries

Ik kom bij jullie thuis in o.a. Groningen, Haren, Assen, Leek, Hoogezand-Sappemeer, Veendam, Zuidhorn en Delfzijl.

Met wie ga ik dan in zee?

Ik ben 48, heb rechten gestudeerd in Groningen en heb jarenlang als jurist gewerkt in diverse adviesfuncties voor bedrijven en gemeenten. Inmiddels ben ik al jaren werkzaam als mediator en sinds een jaar ook als coach. Als coach ondersteun ik onder andere bezinningsreizen naar Jordanië, waar we wandelen in de prachtige woestijn van de Wadi Rum. Samen met mijn dochter van zestien en poes Ginger woon ik in de binnenstad van Groningen.

Wat maakt mij anders dan anderen?

Ik zou mezelf omschrijven als empathisch, betrokken, deskundig en ik beschik over een ruime ervaring als echtscheidingsmediator. Mensen zijn meestal heel goed in staat zelf de oplossing te bedenken. Ik help je waar dat even niet meer lukt. Door naar je te luisteren, je erkenning te geven, maar ook daadkrachtig te zijn en aan te sporen tot actie.

Als echtscheidingsmediator zorg ik ervoor dat jullie niets vergeten. Ik neem alle onderwerpen stap voor stap met jullie door en geef jullie advies over financiële zaken, zoals de verdeling van de opgebouwde pensioensrechten en de berekening van eventuele kinder- en partneralimentatie. Daarnaast ga ik na welke mogelijkheden er zijn en welke keuzes we kunnen maken. Ik stel de documenten namens jullie op, waar jullie met een goed gevoel jullie handtekeningen onder kunnen zetten. Ik zorg ervoor dat alles wordt ingediend bij de rechtbank.

Als mediator vind ik het belangrijk om ook mezelf te laten zien. Toen mijn dochter heel jong was, ben ik gescheiden van haar vader. Ik weet dus hoe verdrietig het is, wat je tegenkomt en hoe moeilijk het is om in een nieuwe relatie als ouders met elkaar verder te gaan, met respect voor elkaar en met het kind op de eerste plaats.

Mediator Laury
  • Laury de Vries - MfN-registermediator

Hoe pak ik mediation aan?

Ik werk volgens de 5 stappen van Bmiddl.nl. Wanneer je relatie eindigt, kom je vaak in een emotionele rollercoaster. Ik breng samen met jullie in kaart wat er allemaal moet worden geregeld. Welke beslissingen moeten er bijvoorbeeld genomen worden ten aanzien van het huis? Hoe gaat het straks met de kinderen? Hoe verdelen we de financiën? We nemen hier net zoveel tijd voor als voor jullie nodig is. Soms blijkt dat de een sneller kan en wil dan de ander. Ik vind het belangrijk om dat te benoemen en rekening te houden met beide.

Kies je voor Laury, dan kies je voor…

  • Een mediator die ervoor zorgt dat alles wordt geregeld.
  • Een betrokken, deskundige en empathische mediator.
  • Een mediator die naar je luistert.
  • Een geduldige en geïnteresseerde mediator.
  • Een echtscheidingsmediator met veel ervaring.
“Laury heeft voor ons de scheiding geregeld. Dat was heel fijn want met ons tweeën lukte het echt niet, we vlogen elkaar steeds in de haren. Laury heeft de rust teruggebracht, en we hebben zelfs ook veel gelachen tijdens de gesprekken. Dat had ik nooit verwacht!”
“Toen we gingen scheiden had ik grote zorgen over hoe het financieel allemaal verder moest. Ik wilde graag voor de kinderen in het huis blijven wonen, maar zou dit financieel haalbaar zijn? Laury heeft ons hierin begeleid, en bood zelfs aan om met mij mee te gaan naar onze hypotheekadviseur!“
“We hebben lange tijd het moment om de kinderen te vertellen over de scheiding voor ons uit geschoven. Met Laury hebben we dit besproken en zij heeft ons hier bij geholpen. Samen hebben we dit zo moeilijke gesprek voorbereid. Ze was betrokken en heeft echt de tijd genomen om naar ons te luisteren. We hebben ons erg gesteund gevoeld en hebben het gesprek met de kinderen goed kunnen voeren”