Begeleiding door een coach na de scheiding

15 september 2020

Wanneer je relatie stukloopt en je gaat scheiden breekt er een onzekere tijd aan. Samen met je ex-partner moet je van alles regelen. Er dienen belangrijke beslissingen te worden genomen in een vaak verdrietige periode van je leven.

De mediators van Bmiddl Mediationgroep hebben jarenlange ervaring en begeleiden je in dit proces. Zij regelen de scheiding van begin tot eind en denken mee over alle zaken waar jullie een beslissing over moeten nemen.

De verwerking van een echtscheiding

Tijdens dit vaak emotionele proces is er alle ruimte voor de emotionele kant. Onze mediators luisteren goed en geven in de gesprekken ruimte aan alle emoties, om deze in goede banen te leiden. Dit is meestal nodig, om verder te kunnen komen in het proces. Het proces is geen mooie rechte lijn, maar verloopt met de nodige ups en downs. De mediator helpt jullie hierbij en zorgt voor een deskundige afwikkeling van de scheiding.

De fase na de scheiding

Maar hoe ga je nou verder na de scheiding? Alles wat er tussen jullie was is verdeeld. Misschien ben of zijn jullie beiden verhuisd. Alle afspraken staan op papier. Als er kinderen zijn, is er een ouderschapsplan met hierin afspraken over de zorgverdeling en de verdeling van de kosten.

Laury: mediator én systemisch coach

In de praktijk horen we vaak dat het voor mensen moeilijk is om de draad weer op te pakken. Je gaat door een rouwproces en moet de scheiding verwerken. Er komen vragen, zoals: hoe ga ik mijn leven nu invullen? We zien steeds vaker dat er behoefte is aan begeleiding of coaching na de scheiding.

Het werk van een systemisch coach

Onze mediator Laury de Vries is naast ervaren echtscheidingsmediator ook systemisch coach. Ze legt uit hoe ze werkt.

“Als coach richt ik me met name op de omgeving en de (familiaire) achtergrond van de cliënt. Wij zijn niet alleen individuen maar maken onderdeel uit van verschillende systemen, zoals een gezin. Ik laat de cliënt naar zijn of haar problemen kijken in relatie tot de systemen waar hij of zij deel van uitmaakt. Samen met de cliënt onderzoeken we welke patronen uit de familie van herkomst, relaties en werk van invloed zijn op het leven van de cliënt en hoe de cliënt hier makkelijker mee kan omgaan.

In een systemisch-coachen-traject wordt gewerkt met familieopstellingen. Deze vorm van coaching is ontwikkeld door Bert Hellinger en werkt verdiepend waardoor het effect voor de cliënt vaak groot is. Een aantal sessies met een systemisch coach kan voor de cliënt al veel helderheid brengen, waardoor hij of zij ook weer beter in staat is om te kijken naar de eigen doelen, verlangens, wensen en ook grenzen.

In mijn praktijk zie ik mensen weer opbloeien. De verstandhouding met de ex-partner verbetert en dit maakt het contact zoveel makkelijker. Dat is ook voor de kinderen fijn.”

Neem contact op met Laury

Wil je meer informatie of samen met Laury verkennen welke mogelijkheden er voor jou zijn, neem dan vrijblijvend contact met haar op via email devries@bmiddl.nl of bel haar op telefoonnummer 06 46 06 13 39.

Deel dit bericht


  • We hebben geen wachtlijst: binnen 1 week met elkaar aan tafel.
  • Binnen 24 uur nemen we contact
   met je op.
  • Beoordeeld met een 9,4 via
   klantervaringen.nl.
  • Vertel ons jullie situatie en we bekijken samen
   wat we voor jullie kunnen betekenen.